Na wyjeździe #17

16 grudnia 2014 08:01 / 1 osobie podoba się ten post
Byłam wczoraj z pdp w domu starców,bo chciała się w kolejnym zameldować.
"Życie" było na parterze-świąteczne dekoracje,jakiś ruch,pensjonarjusze w miarę zdrowi, aktywni,umysłowo sprawni.
Na piętrze było nieco gorzej-kilka osób drzemało w wózkach stojących na korytarzu,jedna pani z cewnikiem zaczepiała wszystkich,że ona chce pipi i że tam nie nabrudzi-nikt na to nie reagował.Zapach na korytarzu nieprzyjemny.
Pokoik mały,jedyne co moja pdp będzie mogła z domu zabrać,to fotel-a i tak będzie wtedy "tłok" w pokoju.
Ogólnie wrażenie z parteru pozytywne,ale z pietra już nie-a moja pdp dostanie tam właśnie pokój-tak powiedziała kierowniczka.
Cena tej "przyjemności" to 2700e miesięcznie.
Drogo,bo budynek jest wynajmowany i czynsz podnosi koszty.
W innym domu starców,nowo wybudowanym(ma 3 lata)pokoje są większe,jest bardziej czysto a ceny są niższe-2200e.Ale ten jest w innej dzielnicy i moja pdp uważa,że nikt nie będzie jej tam odwiedzał.
Smutne to jest.
I już sama nie wiem,co myśleć o niemieckich rentach-bo niestety to nie jest tak,że one są duże i Niemców stać na wszystko(lub na wiele).Też jest tu różnie.Też jest bieda.
Naturalnie,nie porównuję tego do polskich,bo to zupełnie inna bajka.
16 grudnia 2014 08:17
:(
16 grudnia 2014 08:30 / 9 osobom podoba się ten post
Witam całe opiekunkowo moja pdp drzemie w fotelu to chwila wytchnienia,muszę powiedzieć ze po rozmowie w sobotę i moich decyzjach mój maz w niedzielę rano zamilkł i nie dokonczylismy rozmowę a wczoraj wogole nie zadz.Dodam ze do teraz rozmawialiśmy 2razy rano teł a wieczorem skeyp.Od niedzieli cisza rozm tylko z córkom on nie podszedł Muszę wam powiedzieć ze jakoś silniejsza się czuję po waszych radach ,bo widziałam ze niektóre z was też tak postąpimy....A może zakończył się pewien rozdział jakoś myślę nie jest mi ogromnie żal chyba ze coś się zmieni,naprawdę o jakieś 200%. ,Dzięki wam człowiek staje się silniejszy Dziękuję!!!
16 grudnia 2014 09:00 / 8 osobom podoba się ten post
Inforumje Was, ze wlasnie sie zakochalam od 1 wejrzenia, Znalazlam idealnego kandydata na meza. I powiem Wam ze jest Niemcem! ah... jaki on slodki :D
16 grudnia 2014 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
jula

Witam całe opiekunkowo moja pdp drzemie w fotelu to chwila wytchnienia,muszę powiedzieć ze po rozmowie w sobotę i moich decyzjach mój maz w niedzielę rano zamilkł i nie dokonczylismy rozmowę a wczoraj wogole nie zadz.Dodam ze do teraz rozmawialiśmy 2razy rano teł a wieczorem skeyp.Od niedzieli cisza rozm tylko z córkom on nie podszedł Muszę wam powiedzieć ze jakoś silniejsza się czuję po waszych radach ,bo widziałam ze niektóre z was też tak postąpimy....A może zakończył się pewien rozdział jakoś myślę nie jest mi ogromnie żal chyba ze coś się zmieni,naprawdę o jakieś 200%. ,Dzięki wam człowiek staje się silniejszy Dziękuję!!!

jula tylko się nie poddawaj, nie odpuszczaj, co ma wisieć nie utonie!
16 grudnia 2014 09:03
Jolek

Inforumje Was, ze wlasnie sie zakochalam od 1 wejrzenia, Znalazlam idealnego kandydata na meza. I powiem Wam ze jest Niemcem! ah... jaki on slodki :D

no to do dzieła!!!
na koń!!!
:)))))))))))))))))))))))))
16 grudnia 2014 09:29 / 3 osobom podoba się ten post
Jolek

Pamietaj ,żeby nowe durszlaki kupic jak juz sie wprowadzisz:):):):)
16 grudnia 2014 09:31 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Dawaj go :-DD
16 grudnia 2014 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
Pyza

Dawaj go :-DD

Co dawaj , co dawaj ! Jolka se go znalazła i " jej ci on , jej ! " ....-:))))))))0
16 grudnia 2014 09:35 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Co dawaj , co dawaj ! Jolka se go znalazła i " jej ci on , jej ! " ....-:))))))))0

no sprawdzic Go trza czy On aby dla niej no Basia no :)
16 grudnia 2014 09:39 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Ostatnio jak wracalam to pilotka od kilku osób wołała po 5 euro dopłaty.Ktoś kiedyś pisał,że oni ważą bagaże ale ja się 4x jadąc nie spotkałam z  ważeniem walizek.
Zofijka-niestety ,nie każdy Sindbad ma WiFi - nie trafił mi sie taki "niowoczesny"

No, szkoda Kasiu, myślałam że już teraz wszytkie Sindaby są w sieci. Jeśli chodzi o dopłaty, to teraz ja jechałam, to wołali o dodatkowe 5 euro, ale za wyjątkowy okres przedświąteczny. Cwaniacy, nie dość że autobusy wypełnione do ostatniego miejsca, to jeszcze wykorzystują gorączkę  powrotów. A wogóle to witam opiekunkowo z cieplutkiego domku.
16 grudnia 2014 09:48 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No wlasnie, i w sumie nie znalazlam.
Sam przyszel do pdp, leki jej rozloyc na nastepny tydzien :D
Ciasteczko :D
16 grudnia 2014 09:49 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ale my go musimy poznać i albo zaakceptujemy kandydata albo......wybijemy jej z głowy
Zdjęcie mu zrób i nam pokaż!!!!
16 grudnia 2014 09:54
allle posucha, allle posucha !!!!!
proszę co to się wyrabia na obczyźnie, jest tu taki jeden co podczytuje swoją kobietę, trzeba uważać na niego hahahaDDDDDD
16 grudnia 2014 09:54 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Ale my go musimy poznać i albo zaakceptujemy kandydata albo......wybijemy jej z głowy
Zdjęcie mu zrób i nam pokaż!!!!

Szkoda wielka, jeszcze ktora mi go odbije. Nie ma mowy.
No ale sie sumiechal skubany :D
A jaki mial glos meski i taki aksamitny ehhh :D
a jakie dlonie delikatne :D