nie opłaca się, sumy składek z kosmosu wzięte...lepiej w PUP się zarejestrować, szybciej i pewniej, a z ZUSem najlepiej nie mieć doczynienia sam na sam ;)
nie opłaca się, sumy składek z kosmosu wzięte...lepiej w PUP się zarejestrować, szybciej i pewniej, a z ZUSem najlepiej nie mieć doczynienia sam na sam ;)
Dziewczyny pomóżcie. Jestem emerytką tzn. już dawno osiągnęłam swój wiek emerytalny i mam emeryturę. Jeśli chcę jechać do pracy, oczywiście legalnie, to czy ZUS mi tej emerytury nie zabierze ?
Dziewczyny pomóżcie. Jestem emerytką tzn. już dawno osiągnęłam swój wiek emerytalny i mam emeryturę. Jeśli chcę jechać do pracy, oczywiście legalnie, to czy ZUS mi tej emerytury nie zabierze ?
Nic Ci ZUS nie zabierze, tez jestem emerytka, pobieram i legalnie pracuje.
Emilka , a czy jak jest się na zasiłku przedemerytalnym , to można pracowac legalnie przez firme?,bo nie ja , ale moja koleżanka chciałaby wyjechać do DEi mówi, że przez firme nie może. Mogłabyś coś o tym powiedziec jak to jest ?
kolejnych 10 lat kalendarzowych, wybranych przez ubezpieczonego z ostatnich 20 lat kalendarzowych poprzedzających bezpośrednio rok, w którym zgłoszono wniosek o świadczenie lub
20 lat kalendarzowych dowolnie wybranych z całego okresu podlegania ubezpieczeniu.
Aniu mi kilka dni temu pewna agencja przedstawiła "oferte życia" za 950euro i składki od 200zł-długo się biłam z myślami czy się nie rzucić na takie miejsce......... jednak z "wielkim smutkiem" powiedziałam NIE!!!!!
To jest jawne złodziejstwo............