Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

17 stycznia 2015 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
Wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki, czerwona kapusta z mikrofali, woda mineralna + jogurt dla babci
17 stycznia 2015 11:01 / 4 osobom podoba się ten post
Na obiad jakaś włoska improwizacja ;) Makaron penne z mięsem i sosem pomidorowym z bazylią,rukolą,parmezanem...

Ale oprócz tego gotują się nóżki na polską galaretę ;)
17 stycznia 2015 11:03 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Na obiad jakaś włoska improwizacja ;) Makaron penne z mięsem i sosem pomidorowym z bazylią,rukolą,parmezanem...

Ale oprócz tego gotują się nóżki na polską galaretę ;)

Uwielbiam galarete :D  <333333333333333
17 stycznia 2015 11:48 / 4 osobom podoba się ten post
No i mam obiad gotowany przez córkę PDP. Czy to przeżyję? Zobaczymy. Zbyt optymistycznie to nie wygląda: ziemniaki w mundurkach, taka jasna kaszanka podsmażona na patelni i do tego pojemnik z serkiem. Nie znoszę kaszanki, a z serkiem dodatkowo mnie odrzuca. Z tego wszystkiego najbezpieczniejsze są ziemniaki. Teraz to dochodzi na kuchni. Zastanawiam się jak to przecisną przez gardło :((((((
17 stycznia 2015 12:45 / 4 osobom podoba się ten post
Smakowało nawet gorzej niż wyglądało. Nie mam pojęcia czy ta kuchnia jest taka do d...y czy córka PDP jest tal fatalną kucharką, ale faktem jest, że jej zapowiedzi o gotowaniu odbieram jako groźby. A najgorsze, że ona to robi żeby mnie odciążyć i odwdzięczyć się za to, że ja jej czasem zostawiam resztę obiadu. Musiałam zacisnąć zęby i zjeść. Ale mam nadzieję, że jej się to znudzi.
17 stycznia 2015 12:50 / 1 osobie podoba się ten post
Już dawno to zrobiłam, ale ona ze szczęścia, że tak szybko wróciłam chce mnie odciążyć (bo podobno nie odpoczęłam). I stąd to jej zainteresowanie. Ale to pewnie potrwa 1-2 tygodnie i wszystko wróci do normy. Muszę zacisnąć zęby i przeczekać.
17 stycznia 2015 12:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dlatego zjadłam. Stara się jak może. Nie mogę powiedzieć złego słowa na traktowanie. Ale niestety jej/niemiecka kuchnia mi nie smakuje. Cóż zrobić, poczekam ...........
17 stycznia 2015 13:13 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea dżem to bardzo prosta sprawa.Kupujesz cukier żelujący i wszystko pisze na opakowaniu.Ja miałam fix zamiast cukru żelującego i owoce gotowałam z białym cukrem , jakies 20 min, na koniec ten fix , kilka minut podgotowac i do słoików.Ot i cała filozofia:) Dasz radę :)
17 stycznia 2015 13:18 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki, czerwona kapusta z mikrofali, woda mineralna + jogurt dla babci

ooooch Gosiap gdzie Ty jesteś??, chętnie bym do Ciebie na te obiadki wpadała mniam, mniam,  ::))))))))))DDDDDDDDDDDD
17 stycznia 2015 13:43 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś obiad bez specjalnego wysiłku : ziemniaki , kalafior polany masłem z tartą bułką , jaja sadzone szt.3 ! .... 2 dla mnie , jedno dla Pusi .....żeby nie było podejrzeń , że sama się obzeram a Pusię głodzę !..Pusia ostatnio coś mniej zjada , obiad obiadem , ale nawet na śniadanie zjada 1 kromkę swojego " Semmel-a " lub 1 malutką maślaną bułeczkę , przed moim urlopem zjadała 2x tyle ! ....-:)
17 stycznia 2015 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dziś obiad bez specjalnego wysiłku : ziemniaki , kalafior polany masłem z tartą bułką , jaja sadzone szt.3 ! .... 2 dla mnie , jedno dla Pusi .....żeby nie było podejrzeń , że sama się obzeram a Pusię głodzę !..Pusia ostatnio coś mniej zjada , obiad obiadem , ale nawet na śniadanie zjada 1 kromkę swojego " Semmel-a " lub 1 malutką maślaną bułeczkę , przed moim urlopem zjadała 2x tyle ! ....-:)

arabrab jak kalafior to nie ziemniaki........., ale mi się zaraz dostanie !!!!:)))

a co do bułeczki no to przed Tobą była Ywon, ona nie jadła pieczywa, może chciała Pusię odzwyczaić, a może powoli jej sie to udawało?   hihi  fit!!
17 stycznia 2015 13:56 / 2 osobom podoba się ten post
Wiecie u mnie nia ma sie czym chwalic nasz brukiew nie pisze po niemiecu moze by ładniej zabrzmiało ale boje sie ze zle bym napisała!!
17 stycznia 2015 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

ooooch Gosiap gdzie Ty jesteś??, chętnie bym do Ciebie na te obiadki wpadała mniam, mniam,  ::))))))))))DDDDDDDDDDDD

Agamorek jestem w Schorndorf, masz stałe zaproszenie ............
17 stycznia 2015 14:10 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Agamorek jestem w Schorndorf, masz stałe zaproszenie ............

ooooo::)))))))))))
jesteś koło Stuttgartu :))))
może jak będę tamtędy jechała to może, może kto wie i zajadę do Ciebie :))))
a wtedy od obiadu sie nie wymigasz, nie, nie DDDD
17 stycznia 2015 14:12 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

ooooo::)))))))))))
jesteś koło Stuttgartu :))))
może jak będę tamtędy jechała to może, może kto wie i zajadę do Ciebie :))))
a wtedy od obiadu sie nie wymigasz, nie, nie DDDD

25 km od Stuttgartu ....................... nie ma sprawy nakarmię cię, tu dobrzy ludzie są pozwolą.