A to Ty jestes ta skarbnica przepisow, znasz moze ciasto ryzowe?
A to Ty jestes ta skarbnica przepisow, znasz moze ciasto ryzowe?
Poprosze przepis na ciasto tylko łatwy bo ja dętka w pieczeniu ciast jestem.Taki zeby na pewno sie udało i żeby nie trzeba było zagniatać ani ucierać,tzn zeby wystarczył zwykły mikser.
Joasiu tylko cos naprawde prostego.Wlasciwie to to ciasto musi zrobic sie samo,no moze z niewielka moją pomocą:-) wierze w ciebie ze cos takiego wynajdziesz w swoim zeszyciku
Ok,bardzo dziekuje,czekam.lecę po jablka do aldika
Ok,bardzo dziekuje,czekam.lecę po jablka do aldika
Czy budyń wlewa się na surowe ciasto,czy na podpieczone?
Budyn wlewa sie na surowe ciasto i piecze sie ok.40 min a po upieczeniu na przestudzone lekko ciasto naklada sie jablka z budyniem
Marta to jest nasz przepis wiec miara tez nasza:
2 szklanki maki
1 -"- cukru
3-4 jajka
1/4 szklanki wody
6 łyżek oleju
1i1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
jajka i cukier troche pokrecic mikserem dodac make,olej,wode,proszek do pieczenia wyrobic to az bedzie dobrze polaczone.
blache wylozyc papierem do pieczenia ciasta i wlac do wyrobione ciasto.
3/4 l mleka 2 budynie zagotowac i gorace wlac na ciasto staraj sie rownomiernie zeby pokryc calosc.
wstawic do piekarnika i piec w tem. 160 st.C tak okolo 40 min.
Jak ciasto sie bedzie pieklo obierz tak 1-11/2 jablek albo gruszek do garnka wlej 1 szklanke wodu i 1 szklanke cukru pokroj owoce na czastki i zabardzo nie mieszaj gotuj pod przykryciem do miekkosci.
Zlej wode z tych gotowanych owocow i na tej wodzie ugotuj 1 budyn potem wloz owoce do tego i delikatnie mieszaj zeby sie polaczylo ale zeby byly czastki jablek a nie marmolada.Po 40 min jak wyciagniesz ciasto odrobine przestudz i naloz te jablka budyniowe.I juz po robocie.Bardzo dobre na drugi dzien.Smacznego