Kuchnia Niemiecka - przepisy

16 lipca 2013 15:04
Asik przyjadę i pomoge przerobić...a przepis bardzo prosty...
3 szklanki maki,1/2 szklanki oleju,3/4szklanki cukru,1 szklanka maślanki,cukier waniliowy,proszek do pieczenia
wszystko razem wymieszać....na wierzch owoce i kruszonka....Smakuje jak ciasto drozdzowe...Zycze smacznego!!!
16 lipca 2013 15:08
Asik ...kruszonke chyba robisz według swojego przepisu ???
16 lipca 2013 15:09
Lubie ciasto ...ale mocno się ograniczam hihihi...
16 lipca 2013 15:19
Marynia51

Asik przyjadę i pomoge przerobić...a przepis bardzo prosty...
3 szklanki maki,1/2 szklanki oleju,3/4szklanki cukru,1 szklanka maślanki,cukier waniliowy,proszek do pieczenia
wszystko razem wymieszać....na wierzch owoce i kruszonka....Smakuje jak ciasto drozdzowe...Zycze smacznego!!!

Marynia to ciasto bez jajowe.
16 lipca 2013 15:21 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47...no zobacz jakie przeoczenie....dziekuje za pytanie...
16 lipca 2013 15:22
Asik...Asik 4 jajka ...ZAPOMNIALAM SORKI...
16 lipca 2013 15:26
Marynia51

mleczko47...no zobacz jakie przeoczenie....dziekuje za pytanie...

bo tak pomyslalm,bez jaj, ale jaja.
16 lipca 2013 15:28 / 1 osobie podoba się ten post
Marynia51

Ja bezrobotna od wczoraj niestety....i tu jest bol...

Marynia,
co się stało?

Chyba praca Ci nie umarła?
16 lipca 2013 15:39
Mleczko ja znam przepis na "kryzysowe ciasto " Z 1 jajem. W tłoku ujdzie zjesc. Ale w czasach....kiedys (bo mnie Moderator zwróci uwage) W zamierzchlych czasach to bylo pycha.
Marynia ty bez pracy opiekunkowej czy nie masz co robic tak w ogóle? Mow szybko.
16 lipca 2013 15:40 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet ano nie umarla mi praca...jednak ja kobitka od wielu lat zwiazana z branza tak podlej baby
nie spotkałam...Jestem spokojna,opanowana ale nie dalam rady...
16 lipca 2013 15:41
Asik pracować musze...wczoraj stracilam posade...napisałam dlaczego wyżej...
16 lipca 2013 15:44 / 1 osobie podoba się ten post
Marynia51

scarlet ano nie umarla mi praca...jednak ja kobitka od wielu lat zwiazana z branza tak podlej baby

Jak Ty tyle lat w branży, to szybko coś znajdziesz.  

Dobrze że powiedziałaś nie, plus za asertywność.

Musiała być wyjątkowa WREDOTA.

:):):):):):)
16 lipca 2013 15:51 / 1 osobie podoba się ten post
Marynia51

Wybacz psty jakos znowu z opóźnieniem wchodzą. Na pohybel babie!! Na szufle i do piekarnika. Ale tak niech sie baba upiecze coby nikt jej nie tknął!
16 lipca 2013 15:52
Takiej nigdy nie spotkałam...a czy szybko cos znajde ??? niestety zbyt slabo posluguje się jezykiem...
Nigdy nie pracowałam przez firme....
16 lipca 2013 15:54
mleczko47

Z agrestu jest bardzo dobra galaretka troche pracochlonna bo trzeba agres przecierac.Jak Cie interesuje to napisze.Ciasto z czeresniami tez dobre bardzo, trzeba wypestkowac i opruszyc maka to nie opadna na dno formy.Bo ciezkawe owoce i bardzo soczyste.Czeresnie maja jeszcze wiele innych zalet,jedz je Asik jak najwiecej.Pamietasz co Bronka robila przy jedzeniu czeresni?mozna zawody zrobic.trzymaj sie.

Mleczko, słodziutkie, niskoprocentowe prosze o te galaretke tez. Agrestu jest tu duzo a Niemcy - poganie nie znaja dzemów z niego i jedza tylko surowe albo w ciescie.