Ratujcie!! Mam duzo czereśni i agrestu. Macie jakis przepis na ciasto. Ja nie mam pomyslu.
Dzis po poludniu wrzuce dwa przepisy na szybki obiad i mój hit "Malinowe marzenie" :)
Ratujcie!! Mam duzo czereśni i agrestu. Macie jakis przepis na ciasto. Ja nie mam pomyslu.
Dzis po poludniu wrzuce dwa przepisy na szybki obiad i mój hit "Malinowe marzenie" :)
Oj dzieki dziewczyny moje .Cos wybiore. Marynia a gdzie maslanke kupie? Jak powiedzialam o kwasnym mleku, ze dobre to Skarby zrobili wieeelkie oczy o powiedzieli ze czegos takiego to nie kosztowali. Musialam tłumaczyc co to jest...a co dopiero jak smakuje :)
U mnie jedzą wszystko, oprócz czosnku, mam trochę kłopot z tego powodu.
bo normalnie dużo czosnku używam.
I jeszcze nic z mleka i na mleku / nawet do ciata i naleśników/
babcia nie może, bo ma nietolerancję laktozy.
Wyjątkiem są jugurty wiśniowe, te lubi, a potem bierze tabletki.
Dzieki Joasia, bohnenkreuter mam w kuchni, widocznie poprzedniczka uzywała.
Z agrestu jest bardzo dobra galaretka troche pracochlonna bo trzeba agres przecierac.Jak Cie interesuje to napisze.Ciasto z czeresniami tez dobre bardzo, trzeba wypestkowac i opruszyc maka to nie opadna na dno formy.Bo ciezkawe owoce i bardzo soczyste.Czeresnie maja jeszcze wiele innych zalet,jedz je Asik jak najwiecej.Pamietasz co Bronka robila przy jedzeniu czeresni?mozna zawody zrobic.trzymaj sie.
Ja bezrobotna od wczoraj niestety....i tu jest bol...
Asik a moze ciasto na maślance z owocami ???