Kuchnia Niemiecka - przepisy

16 lipca 2013 13:14
Dzięki. Mam przepis na błyskawiczne ciasteczka, wygląda pysznie.
16 lipca 2013 13:14 / 1 osobie podoba się ten post
Ratujcie!! Mam duzo czereśni i agrestu. Macie jakis przepis na ciasto. Ja nie mam pomyslu.
Dzis po poludniu wrzuce dwa przepisy na szybki obiad i mój hit "Malinowe marzenie" :)
16 lipca 2013 13:19
Asik

Ratujcie!! Mam duzo czereśni i agrestu. Macie jakis przepis na ciasto. Ja nie mam pomyslu.
Dzis po poludniu wrzuce dwa przepisy na szybki obiad i mój hit "Malinowe marzenie" :)

;feature=youtu.be
16 lipca 2013 13:19
enzo

;feature=youtu.be

;feature=youtu.be
16 lipca 2013 13:23
Asik a moze ciasto na maślance z owocami ???
16 lipca 2013 13:23
[www.MojeCiasto.pl]

smietankowy czeresniowiec

16 lipca 2013 13:40
Oj dzieki dziewczyny moje .Cos wybiore. Marynia a gdzie maslanke kupie? Jak powiedzialam o kwasnym mleku, ze dobre to Skarby zrobili wieeelkie oczy o powiedzieli ze czegos takiego to nie kosztowali. Musialam tłumaczyc co to jest...a co dopiero jak smakuje :)
16 lipca 2013 13:45
Asik

Oj dzieki dziewczyny moje .Cos wybiore. Marynia a gdzie maslanke kupie? Jak powiedzialam o kwasnym mleku, ze dobre to Skarby zrobili wieeelkie oczy o powiedzieli ze czegos takiego to nie kosztowali. Musialam tłumaczyc co to jest...a co dopiero jak smakuje :)

W kazdym sklepie powinnas dostac BUTTERMILCH
16 lipca 2013 13:48
Tak butter milch to maślaneczka w Niemczech...może być o smaku cytrynowym....Asik pycha
16 lipca 2013 14:12 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Z agrestu jest bardzo dobra galaretka troche pracochlonna bo trzeba agres przecierac.Jak Cie interesuje to napisze.Ciasto z czeresniami tez dobre bardzo, trzeba wypestkowac i opruszyc maka to nie opadna na dno formy.Bo ciezkawe owoce i bardzo soczyste.Czeresnie maja jeszcze wiele innych zalet,jedz je Asik jak najwiecej.Pamietasz co Bronka robila przy jedzeniu czeresni?mozna zawody zrobic.trzymaj sie.
16 lipca 2013 14:14
scarlet

U mnie jedzą wszystko, oprócz czosnku, mam trochę kłopot z tego powodu.
bo normalnie dużo czosnku używam.

I jeszcze nic z mleka i na mleku / nawet do ciata i naleśników/
babcia nie może, bo ma nietolerancję laktozy.

Wyjątkiem są jugurty wiśniowe, te lubi, a potem bierze tabletki.

Dzieki Joasia, bohnenkreuter mam w kuchni, widocznie poprzedniczka uzywała.

Hej!! W Niemczech masz ogromną ilość produktów dla osób nie tolerujących laktoze,są specjalnie wyznaczone do tego regały,wiem bo mam córke która na to cierpi ,poszukaj!!! Pozdr...
16 lipca 2013 14:24 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Z agrestu jest bardzo dobra galaretka troche pracochlonna bo trzeba agres przecierac.Jak Cie interesuje to napisze.Ciasto z czeresniami tez dobre bardzo, trzeba wypestkowac i opruszyc maka to nie opadna na dno formy.Bo ciezkawe owoce i bardzo soczyste.Czeresnie maja jeszcze wiele innych zalet,jedz je Asik jak najwiecej.Pamietasz co Bronka robila przy jedzeniu czeresni?mozna zawody zrobic.trzymaj sie.

Napisz ten przepis. Co do zawodów :) hahaaha...juz widze jak siedzimy ze Skarbami i plujemy pestkami :)) No...obsmarkalam sie ze smiechu nad ta wizją :))
16 lipca 2013 14:30
Ja bezrobotna od wczoraj niestety....i tu jest bol...
16 lipca 2013 14:46
Marynia51

Ja bezrobotna od wczoraj niestety....i tu jest bol...

Jak to ?
16 lipca 2013 14:48
Marynia51

Asik a moze ciasto na maślance z owocami ???

Marynia! Przepis...bede piec a Skarbom jak kaczkom futrowac. tyle jest owoców ze nie mozna przerobic.