Placek wyszedł super, jutro podam przepis bo zostawiłam zeszyt na dole.
Do sałatki zamiast majonezu dałam zalewę z pieczarek konserwowych, wg dziadka wyszła prima, oczywiście nie wie czym doprawiłam.
Potrzeba matką wynalazków.
Placek wyszedł super, jutro podam przepis bo zostawiłam zeszyt na dole.
Do sałatki zamiast majonezu dałam zalewę z pieczarek konserwowych, wg dziadka wyszła prima, oczywiście nie wie czym doprawiłam.
Potrzeba matką wynalazków.
Z czym tutaj jedzą fasolkę zieloną gotowaną?
Z masełkiem i bułeczką jak u nas?
Z czym tutaj jedzą fasolkę zieloną gotowaną?
Z masełkiem i bułeczką jak u nas?
Ja robię fasolkę na dwa sposoby:
Kroję cebulkę, do tego dodaję ugotowaną i pokrojoną fasolkę doprawiam ziołami ( bohnenkreuter) i mieszam to z 1łyżką octu i 0,5 łyzki oleju ( najlepiej jak na kwaśność sprawdzisz sama) można położyć też pokrojoną wpaseczki synkę:
2 . fasolkę podsmażam na masełku, wsypuję mąkę trochę podsmażam i na końcu dodaję schmand ( taka śmietana) mieszam to i podaję.... możesz dodać bohnenkreuter)
Joasiu,jak Ty potrafisz narobić smaku :)
Zrobię fasolkę z pierwszego przepisu,ale musze poczekać do piątku,kiedy zostanę sama z Corni.Hartmut jedzie w odwiedziny do swojej rodziny aż 500 km,a my we dwie będziemy sobie gospodarzyc przez 3 dni :).
Chchciałam tylko dodać,że wszystkie Twoje przepisy są doskonałe ,wiele z nich zrobiłam i jestem mega -zadowolona :)
U mnie jedzą wszystko, oprócz czosnku, mam trochę kłopot z tego powodu.
bo normalnie dużo czosnku używam.
I jeszcze nic z mleka i na mleku / nawet do ciata i naleśników/
babcia nie może, bo ma nietolerancję laktozy.
Wyjątkiem są jugurty wiśniowe, te lubi, a potem bierze tabletki.
Dzieki Joasia, bohnenkreuter mam w kuchni, widocznie poprzedniczka uzywała.
Jak u licha jest po niemiecku cisato francuskie?
Szukałam w 2 marketach i nie znalazłam, a jak sie pytałam to wielkie oczy.
Powinno być w zamrażarkach czy za szybami?