Nebenjob - dodatkowe prace na wyjeździe

15 stycznia 2015 11:20 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Oj , bo sie pogniewamy ! nieuważnie czytasz moje posty !...... na górze córka mieszka , córka !!!!!-:)))))))))))

Oj nie badz drobiazgowa no !! corka z mezem ( chyba - mam nadzieje ze ja plamy bie dalam,bo bedzie mi do konca zycia wypominac )!)!
15 stycznia 2015 11:21
magdzie

Oj nie badz drobiazgowa no !! corka z mezem ( chyba - mam nadzieje ze ja plamy bie dalam,bo bedzie mi do konca zycia wypominac )!)!

zienc Pusi :))
15 stycznia 2015 11:23 / 6 osobom podoba się ten post
Ja kilka razy sprzątałam wokół domu na życzenie rodziny. Nie należy to do moich obowiązków, ale zaproponowali od razu za to trochę eurasków. Stella była nudna, więc wzięłam mopa, worki na śmieci i zasuwałam jak mały samochodzik. Dlaczego nie?
15 stycznia 2015 11:33 / 2 osobom podoba się ten post
Pod tego sie podepnę , bo krótszy ..Jola , jeśli Ci zalezy na spokoju to nie podgrzewaj atmosfery , bo i po co ? Jeżeli zacznę cytować lubiane i nie lubiane posty , czy osoby to bedzie to zwyczajne podżeganie do kłotni .... a co do osób ? chociaż znam tylko kilka osób ( na zywo , skyp ) lubię wszystkich ! mogę nie zgadzać sie z czyimś zdaniem , wtedy napiszę swoje , ale nie płonę do kogoś nienawiścią ......dajmy już temu spokój , kto miał ochotę to się wypowiedział i wystarczy -:))))))))
15 stycznia 2015 12:05
Ja proponuje Zamknac ten topik i po problemie
Lepszy jest topik o seksie mezczyznach czy kwiatkach A ze niebawem wiosna
To wszystko pasuje....ps po co sie klucic
15 stycznia 2015 12:15 / 6 osobom podoba się ten post
Bo powstały dwie frakcje- opiekunki ,dorabiające ' kontra opiekunki ,leniuchujace'..dwie frakcje zwalczające sie nawzajem! Ooo,śmiechu warte:)))
15 stycznia 2015 12:25 / 5 osobom podoba się ten post
Ja z Nowym Rokiem życze sobie spokoju, i zdrowia, bo ono jest najwazniejsze. Jestem egoistką, ale myslę też perspektywicznie. Mam cel dla którego tu przyjeżdzam do pracy , dzięki temu zarabiam i pewnie szybciej będę sie mogła cieszyć z realizacji moich postanowień i marzeń. A chciałabym sie nacieszyc jeszcze długie lata moimi osiągnięciami, dlatego dbam o siebie, o swoje zdrowie, o kondycje psychiczną i fizyczną. I nie pozwalam sobie na pracę dodatkową, która nie sprawiłaby mi zadowolenia poza pieniedzmi. Ale moje podejście do tematu nie neguje Pan, które chcętnie dorabiaja. Mi to nie przeszkadza, wiec niech nie przeszkadza komukolwiek moje podejście z nastawieniem do tematu na nie.
Ten temat nie powinien dzielić, a raczej daje dużo do myślenia czy warto? co potem? I wiele innych pytan.
Miłego popołudnia życze wszystkim.
15 stycznia 2015 12:32 / 2 osobom podoba się ten post
A kto tu sie kłóci? Jade na 14.30 na spotkanie seniorek  "Senioren- Frauennachmittag" mam nadzieje podzielenia sie informacjami własnie w tym topiku.
Myślę połączyć - piękne z pozytecznym.
15 stycznia 2015 12:42
magdzie

hahahahah
wiedziałam, że tam jest facet, wiedziałam !!! ::))))))))))DDDDDDDDDDDDDd
15 stycznia 2015 13:05 / 1 osobie podoba się ten post
ryba

Esmeralda, Ty nie jesteś przez przypadek w Tuttlingen? :)

Jestem ale nie przez przypadek :) heh zartowalam :) Tak jestem w Tuttlingen od dwoch tygodni i nudze sie jak mops :( jeszcze troche a sama dorobie sie demencji :)
15 stycznia 2015 13:16
esmeralda

Jestem ale nie przez przypadek :) heh zartowalam :) Tak jestem w Tuttlingen od dwoch tygodni i nudze sie jak mops :( jeszcze troche a sama dorobie sie demencji :)

Esmeralda, widziałam w Twoim profilu adres email, rozumiem,że widoczny jest tylko dla przyjaciół?
15 stycznia 2015 13:22 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea, o takim czyms tez wiem. Ale jak sama napisalas, to znajomi... Szukanie z ogloszen jest juz czyms innym. Pracujac na czarno masz najczesciej za zmienniczke osobe znajoma. Dogadanie sie z nia w tej kwestii trudne nie jest. Pracujac przez firme juz niekoniecznie tak masz. Rotacja wieksza jest.
Swego czasu na Stellach tez dorabialam. Prasowalam dla kogos, sprzatalam chodniki przy domach czy robilam zakupy. Najczesciej sami Niemcy prosili o te "przyslugi". I wlasnie tak jak piszesz. W prace z ogloszenia jednak nie wierze. Ktos kto daje ogloszenie oczekuje przede wszystkim, ze nie bedzie to rozwiazanie krotkoterminowe. Nie szuka na miesiac czy dwa, a na lata.
15 stycznia 2015 13:42 / 1 osobie podoba się ten post
ryba

Esmeralda, widziałam w Twoim profilu adres email, rozumiem,że widoczny jest tylko dla przyjaciół?

Tak rybko, juz jestes przyjeta jakby cos pisz smialo :) jakos mnie zaintrygowaly Twoje pytania :)
15 stycznia 2015 13:55 / 13 osobom podoba się ten post
Na poprzedniej szteli miałam boki za szykowanie pokoi dla gości z okazji zjazdów rodzinnych, z kolei tutaj bardzo rodzina chwali moją kuchnię i przepada za ciastami. Najpierw mi podżerali, ale uciełam i dałam do zrozumienia, że gotuję tylko dla Zysi i siebie,szybko pojęły o co chodzi. Wiedzą ,że czasu wolnego mam mało , ale najpierw jedna córka zapytała , czy mogę upiec ciasto na urodziny ,bo woli mnie zapłacić, upiekłam dwa różne za 20 euro, teraz z tygodniowym wyprzedzeniem pytają czy znajdę czas. Proszą o ciasto lub rybę po grecku , albo jakąś sałatkę, zawsze dostaję dwie dychy za obojętną potrawę.Produkty kupują z górką , żeby dla nas też zostało. Co prawda teraz o nic już nie proszą, ale dostały podwyżkę od firmy, jojczą ciągle że drogo, to pewnie na tym chcą zaoszczędzić. Mnie tam rybka, ale cieszyła mnie ta kasa , jeżeli zmienię sztelę i będę miała czas chętnie dorobię . A był taki czas w moim życiu , że sprzątałam za pieniądze,wymywałam kąty u gówniary pustej jak bęben, ale bardzo bogatej, nigdy się tego nie wstydziłam , bardziej bym się wstydziła pożyczać lub jęczeć o zapomogę.
15 stycznia 2015 16:58
esmeralda

Tak rybko, juz jestes przyjeta jakby cos pisz smialo :) jakos mnie zaintrygowaly Twoje pytania :)

Esmeralda, wysłałam do Ciebie wiadomośc:) Odezwij sie, prosze. Mnie też zaintrygowała Twoja odpowiedź:)