15 stycznia 2015 11:20 / 5 osobom podoba się ten post
magdzieJa prosze o przetlumaczenie tego zdania,bo czytam na rozne sposoby i nijak nie moge pojac ))))))
Bardzo zaciekawila mnie Twoja wypowiedz ))), to cenna uwaga ))
Tak, specjalnie dla Ciebie magdzie przetlumcze :)))
Juz mnie wkurza to wszystko!! Ile zlosliwosci tutaj, ile pyskowek, no ilez mozna, byl jakis czas spokoj na forum to od nowa. I po co ???
Bo pewnie inni musze miec ostatnie zdnie, bo jak nie beda mieli to beda chorzy. Az sie we mnie gotuje, jak teraz czytam ten topik.
Sama bym nie poszla w De pracowac i Polki, za chiny, znam duzo przykladow, jak polki traktuje polakow za granica. Gorzej niz "swinie" I tu sie zgadzam z Iga, i nie zauwazam jakiejs nienawisci. Skoro ja tez bym nie poszla w de pracowac u Polki to tez nie nawidze Polakow ??
Zalezy w jakiej pracy, ale... Polak dla Polaka to najgorszy wrog, i tez pewnie nie jedna zna ten przyklad.
W zeszlym roku tez pracowalam u Polaka, tak nas robil w balon jak sie dalo, przyszlo mi do miesiecznej wyplaty 300 euro ??? I co??
Sa Polacy ktorych sie spotka i do rany przyluz, ale to tylko wyjatki, reszta to tylko umie dolki pod soba kopac.
I na forum tez to spotykam, zamiast sie wspierac to nie tylko zeby dociac czlowiekowi, ktory jest i tak w trudnej sytuacji, bo daleko od domu, sam, bez rodziny. Ale nie kurcze najwazniejsze, zeby czasem nie obrazic Polaka, ktory sie ustawil w DE i nie obrazic pdp, do ktorych czasem brak nam sil!
Takie jest moje zdanie. Kurcze.