Nic z tego sie do kajecika nie nada;)
Oczywiscie masz racje,że dobrze sie uczyc z gotowcow tylko trzeba rozgraniczyc pewne rzeczy.Czy tylko brac, czy też cos dac.
Nierzetelne opiekunki szybko się wykruszają ,po prostu życie samo weryfikuje.Nikt osoby bardzo roszczeniowej trzymał nie będzie,to juz są skrajne przypadki.Kij zawsze ma dwa końce.Kiedyś widziałam na stronie jednej z agencji ,jak opiekunka ma zakomunikować,że jest głodna-Ich bin hungrig-po prostu.Agencje niedoświadczone osoby na trudne miejsca wysyłają, i to im paradoksalnie przydają się takie zwroty.Na pewno lepiej powiedzieć,że coś jest nie tak ,niż np.włamywać się do lodówki;)
Oczywiscie, masz racje. Dodam, ze tekstow typu "co pania/pana boli" jest od choroby i ciut ciut, chociazby na stronach agencji (niby-kursy dla opiekunek). A czasami przydaja sie zwroty, slowka pozwalajace na wyrazaanie wlasnego zdania, lub wlasnych potrzeb, albo zwyczajnie w celu zaprotestowanaia zlym sytuacjom. Zadna agencja takich tekstow nie uczy, a szkoda ...
Od kiedy Wichurra jest na urlpie to ta nauka niemiekiego prowadzi do nikąd.Bzdety same.Dlaczego nie tlumaczycie germanistki jak zapytac pdp co ja boli, co jej dolega,jak jej pomoc.Tylko ja nie mam tego w zakresie obowiązków,albo ja tego nie zrobię.
Ciekawe podejscie do tematu.
Do kajecika wszystko sie przyda. Tylko oprócz robienia zapisków w kajeciku to nalezy jeszcze się troche uczyć. Od pewnego czasu czytam jak próbujesz docinać Mleczko. Tylko nie wiem po co? Przeciez nie jesteś opiekunką, nie masz żadnego doświadczenia, nie masz w tym temacie nic do przekazania. To że nie wszystkie dziewczyny się wpisują nie znaczy, że nie czytają, że nie kontaktują sie z sobą. A czytają też forum firmy i możesz wierzyc albo nie, ale takich nietaktownych to się nie zatrudnia.
Od kiedy Wichurra jest na urlpie to ta nauka niemiekiego prowadzi do nikąd.Bzdety same.Dlaczego nie tlumaczycie germanistki jak zapytac pdp co ja boli, co jej dolega,jak jej pomoc.Tylko ja nie mam tego w zakresie obowiązków,albo ja tego nie zrobię.
Ciekawe podejscie do tematu.
Wiesz co, właśnie skutecznie ZNIECHĘCIŁAŚ MNIE do pomocy dziewczynom.
Masz pole do popisu - wykaż się Ty.