Na wyjeździe #20

10 lutego 2015 14:49
ewa14

Iwunia, ja koncerty Andre Rieu ogladam w internecie. Niesamowite jakim ogromnym powodzeniem się cieszą, i jakim wirtuozem batuty jest Rieu. 

ja uwielbiam jego koncerty właściwie to widowiska,połączone z szampańską zabawą z publicznością,w zeszłym roku mi się nie udało byc w Gdańsku na jego koncercie ale w tym roku już mam zaklepane bilety do Łodzi w maju,już się nie mogę doczekać...jest to prezent dla mnie i mojego mężczyzny,który zrobiły nam moje córki na nasze urodziny.....byle do maja.....
10 lutego 2015 14:49
Mam takie pytanko , a mianowicie chodzi o oferte pracy .
Do opieki malzenstwo ok lat 70 Pani na wozku , stomia i transfer czeciowy lub calkowity , a Pan ma Parkinsona ,
Czy to dobra oferta dla swiezynki czy da rade . Kasa 1350 eur netto
10 lutego 2015 14:54 / 1 osobie podoba się ten post
Alinko, nie jestem świeżynką, ale bez przygotowania technicznego w transfer bym się nie pchała.
Chyba, że dziewczyna ma doświadczenie w transferze chorych,albo w domu są urządzenia do transferu , no i stomia......
10 lutego 2015 14:55
alinka1339

Do opieki malzenstwo ok lat 70 Pani na wozku , stomia i transfer czeciowy lub calkowity , a Pan ma Parkinsona ,

zalezy jak bardzo swiezynka jest ,,rozgarnieta,, przepraszam za sformuowanie i czy chce sie rzucic na gleboka wode odrazu ale ja bym nie polecala..... ciezkie miejsce
10 lutego 2015 15:00
magdalena_k

zalezy jak bardzo swiezynka jest ,,rozgarnieta,, przepraszam za sformuowanie i czy chce sie rzucic na gleboka wode odrazu ale ja bym nie polecala..... ciezkie miejsce

Mi tez przypadek wydaje sie ciezki , a dziewczyna obawia sie czy da rade z transferem .
10 lutego 2015 15:07 / 1 osobie podoba się ten post
Andrejko , ja szczerze dziewczynie powiedzialam ,ze ja w takie miejsce bym nie pojechala , a jakby nie bylo juz troche doswiadczenia mam .
Mialam juz PDP z transferem i sondom i jej meza w pakiecie .

Podobno przychodza Pflege od pon . do piatku .
Babcia ma 2 grupe , a dziadek 1
10 lutego 2015 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Alinko ja napisze tak to miejsce napewno nie dla ,,swiezynki,,..Doswiadczona opiekunka zdecydowanie za te pieniazki -powiedzialaby Nie-;););)
10 lutego 2015 15:10
Gabrysia

Dzięki Tina,
Nie przepuklina a przeczulica :))
Nie chodzi o ranę (duża, ok. 30 cm, ale ukosem tylko po lewej stronie) ...ale o cały brzuch.
No nic...muszę przeczekać, a już powinnam jechać do DE, wydzwaniają bo miesiąc minął, dziadki czekają , mam już nowe A1 i EKUZ ....no ale przy takich bólach nie wyobrażam sobie nawet podróży.
Contatubex kupię :)

Możesz mieć jakieś nerwobóle, ale nie zakładaj jeszcze najczarniejszego scenariusza:)
Reagujesz na jakieś środki przeiwbólowe?
10 lutego 2015 15:11 / 2 osobom podoba się ten post
reanata

Alinko ja napisze tak to miejsce napewno nie dla ,,swiezynki,,..Doswiadczona opiekunka zdecydowanie za te pieniazki -powiedzialaby Nie-;););)

Jestem tego samego zdania , ale Dziewcze musi samo podjac decyzje .

10 lutego 2015 15:18
tina 100%

Możesz mieć jakieś nerwobóle, ale nie zakładaj jeszcze najczarniejszego scenariusza:)
Reagujesz na jakieś środki przeiwbólowe?

Niestety, żadne nie pomagają ...a wypróbowałam już prawie wszystko (również łączenie).
Ta przeczulica to właśnie nerwobóle. Najbardziej zastanawia/wkurza mnie to, że drętwa jest i boli również prawie cała połowa brzucha po prawej stronie (cięcie było po lewej).
Jeszcze do tej pory żadnej nocy spokojnie nie przespałam ....
10 lutego 2015 15:18
alinka1339

Jestem tego samego zdania , ale Dziewcze musi samo podjac decyzje .

kusza ja napewno pieniazki.......ale to ciezkie miejsce i dziwie sie agencji ze swiezynke wysylaja
10 lutego 2015 15:22
magdalena_k

kusza ja napewno pieniazki.......ale to ciezkie miejsce i dziwie sie agencji ze swiezynke wysylaja

No dziwne , ze agencja swiezynke wysyla .
Dziewczyna ma dzwonic do opiekunki ktora juz podobno drugi raz jest w tym miejscu i sobie chwali , a jak jest naprawde to nie mam pojecia
10 lutego 2015 15:22
Gabrysia

Niestety, żadne nie pomagają ...a wypróbowałam już prawie wszystko (również łączenie).
Ta przeczulica to właśnie nerwobóle. Najbardziej zastanawia/wkurza mnie to, że drętwa jest i boli również prawie cała połowa brzucha po prawej stronie (cięcie było po lewej).

Gabrysiu,bidulko,ty lepiej śmigaj do lekarza.
10 lutego 2015 15:57 / 1 osobie podoba się ten post
Gabrysia

Są srodki na receptę, które mogą pomóc ,ale do lekarza trzeba.Przy tak rozleglej ranie może się coś takiego dziać, ale nie musisz się męczyć.

Spróbuj najpierw do rodzinnego, może co doradzi, przynajmniej nie będziesz musiała tyle czekać.U mojego syna rana była wielkości 12 cm, dopiero przestała ciągnąć, pobolewać, kłuć tak po 3 mcach. Miał drętwienia też w okolicach pachwiny, ale nie promieniowało to na tak duży obszar jak u Ciebie, no ale rana mniejsza.
10 lutego 2015 17:28
tina 100%

Są srodki na receptę, które mogą pomóc ,ale do lekarza trzeba.Przy tak rozleglej ranie może się coś takiego dziać, ale nie musisz się męczyć.

Spróbuj najpierw do rodzinnego, może co doradzi, przynajmniej nie będziesz musiała tyle czekać.U mojego syna rana była wielkości 12 cm, dopiero przestała ciągnąć, pobolewać, kłuć tak po 3 mcach. Miał drętwienia też w okolicach pachwiny, ale nie promieniowało to na tak duży obszar jak u Ciebie, no ale rana mniejsza.

Tina .ja może nie w temacie o którym piszesz ale dziekuję ci jeszcze raz za modem który wreszcie zaskoczył jak 
przejechałam w inne miejsce w De.Pozdrawiam.