W domu #4

28 marca 2015 09:12 / 7 osobom podoba się ten post
Gdy byłam na wyjeździe i czytałam wpisy jak to opiekunki po powrocie do domu chorują to myślałam sobie o was drogie koleżanki, że jesteście takie biedne słabeuszki. I co..........?
Wróciłam do domu i padłam jak pies pluto, prawie dwa tygodnie wychodziłam z przeziębienia.
Zwracam wszystkim honor w moich myślach i teraz wiem, że i ja twardzielem nie jestem.
Za długo byłam na ostatniej stelli (5 miesięcy), nie umiałam się ogarnąć i odnaleźć we własnym domu, w rodzinie, moja wnuczka postarzała się o całe pół roku (hi, hi, hi), to dla mnie największy szok.
Ale już jest dobrze, jestem zdrowa i ogólny przegląd zrobiony.
Na zgnuśniały mój organizm załatwione rehabilitacje (gimnastyki, prądy, masaże).
Cały kwiecień odnowa biologiczna.

28 marca 2015 09:21 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Gdy byłam na wyjeździe i czytałam wpisy jak to opiekunki po powrocie do domu chorują to myślałam sobie o was drogie koleżanki, że jesteście takie biedne słabeuszki. I co..........?
Wróciłam do domu i padłam jak pies pluto, prawie dwa tygodnie wychodziłam z przeziębienia.
Zwracam wszystkim honor w moich myślach i teraz wiem, że i ja twardzielem nie jestem.
Za długo byłam na ostatniej stelli (5 miesięcy), nie umiałam się ogarnąć i odnaleźć we własnym domu, w rodzinie, moja wnuczka postarzała się o całe pół roku (hi, hi, hi), to dla mnie największy szok.
Na zgnuśniały mój organizm załatwione rehabilitacje (gimnastyki, prądy, masaże).

Gosiap, ciesze śię, jak miło ,że jestes pozdrawiam bardzo serdecznie
Odnowa biologiczna, dobrze,,,:))
28 marca 2015 14:36 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Jak masz chęci i potrafisz o siebie zadbać, to jest z Tobą dobrze. Tak trzymaj i chwal się, np czy masażysta przystojny.
30 marca 2015 11:30 / 4 osobom podoba się ten post
No i zaczęło się.Remont w łazience.Majster miał wolny termin.A tak myślałam że odbędzie się jak będę w De.Dobrze że koło15
wracam do De .Całe moje porządki wzięli diabli.Daj mi Boże wytrwałości.
30 marca 2015 15:27 / 2 osobom podoba się ten post
Witam,jeszcze z domku,wyjazd w nocy a ja jeszcze nie spakowana ale co tam ,zdążę jeszcze,hi,hi,oby te 6 tygodni szybko zleciało,no i podróż,jak ja jej nie lubię,ale wracam do swojego podopiecznego więc będzie dobrze.
30 marca 2015 15:35 / 3 osobom podoba się ten post
mamusia2

Witam,jeszcze z domku,wyjazd w nocy a ja jeszcze nie spakowana ale co tam ,zdążę jeszcze,hi,hi,oby te 6 tygodni szybko zleciało,no i podróż,jak ja jej nie lubię,ale wracam do swojego podopiecznego więc będzie dobrze.

To ja trzymam sie Ciebie juz moge zaczac odliczac 6 tygodni  
30 marca 2015 15:56 / 2 osobom podoba się ten post
mamusia2

Mamusia2 i Magdzie, szcześliwej, spokojne podrózy życze. :))
30 marca 2015 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

To ja trzymam sie Ciebie :-) juz moge zaczac odliczac :-) :-) 6 tygodni :-) :-) :-) 

6 tygodni,odliczamy.
30 marca 2015 16:50 / 3 osobom podoba się ten post
Urlopuje się:))))))nastęny wyjazd 9kwietnia.
30 marca 2015 16:55 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Urlopuje się:))))))nastęny wyjazd 9kwietnia.

Ładuj akumulatorki, szkoda, ze tak krótko  :))))

30 marca 2015 17:02 / 3 osobom podoba się ten post
scarlet

Ładuj akumulatorki, szkoda, ze tak krótko  :))))

W tym roku przeszłam na krótsze wyjazdy ale za to częściej teraz będzie dwa tyg.urlopu wystarczy :)
A po za tym to się troszke za wami stęskniłam :))
30 marca 2015 17:07 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

W tym roku przeszłam na krótsze wyjazdy ale za to częściej teraz będzie dwa tyg.urlopu wystarczy :)

No jak tak, to tak!!
A to przez firmę tak możesz?

Ja za Toba też :))))
30 marca 2015 18:19 / 4 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Ja się za Tobą też stęskniłam,wracaj na forumowego cycka :))
31 marca 2015 08:32 / 10 osobom podoba się ten post
Dziś i jutro dużo pracy mnie czeka, bo u mnie święta zaczynają się w czwartek - bo wtedy już przyjeżdża mój syn, drugi też przed świętami - i ja już świętuję. Fajne, mądre rozmowy. Spacery. Pełny dom. Świętować będę do wtorku. Pracowicie i cudnie.
31 marca 2015 11:04 / 4 osobom podoba się ten post
 U nas pada snieg cięzki mokry całe połacie spadają z dachu z wielkim hukiem.Dzisiaj na obiad biały barszcz z borowikiem,chrzanem i czosnkiem ulubiony  mojego męża napewno za niego laika* dostane bo wychodzi zawsze pyszny.Potem tylko jajko na twardo i zajadamy, a cholesterol sobie rosnie.W domu juz poł światecznie też sobie umilamy czas rozmową ale różną,bo o "bele czem" też trzeba pogadać.Robię sałatke z kaszy kuskus  to bedzie na kolacje i za ciasto z jabłkami sie zabiorę.Staramy sie w tym ostatnim  przed światecznym tygodniu skromniej jadać,żeby z przyjemnościa zasiąść do wielkanocnego sniadania.Ja jeszcze muszę sobie ryb dokupić reszta rodziny miesożerna jest.Ale coż to za mieso teraz.Kiedyś to było mieso smaczne i wędliny, teraz nawet zapach nie ten.Przygotowac muszę taki moj obowiązek.Juz zaprawiłam łopatke wieprzową bede piekła w cieście drożdżowym;Wszystkim smakuje mieso a ja zjadam ten chlebek w ktorym piecze sie mieso.Miłego dnia -