W domu #4

31 marca 2015 11:20 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

U nas pada snieg cięzki mokry całe połacie spadają z dachu z wielkim hukiem.Dzisiaj na obiad biały barszcz z borowikiem,chrzanem i czosnkiem ulubiony  mojego męża napewno za niego laika* dostane bo wychodzi zawsze pyszny.Potem tylko jajko na twardo i zajadamy, a cholesterol sobie rosnie.W domu juz poł światecznie też sobie umilamy czas rozmową ale różną,bo o "bele czem" też trzeba pogadać.Robię sałatke z kaszy kuskus  to bedzie na kolacje i za ciasto z jabłkami sie zabiorę.Staramy sie w tym ostatnim  przed światecznym tygodniu skromniej jadać,żeby z przyjemnościa zasiąść do wielkanocnego sniadania.Ja jeszcze muszę sobie ryb dokupić reszta rodziny miesożerna jest.Ale coż to za mieso teraz.Kiedyś to było mieso smaczne i wędliny, teraz nawet zapach nie ten.Przygotowac muszę taki moj obowiązek.Juz zaprawiłam łopatke wieprzową bede piekła w cieście drożdżowym;Wszystkim smakuje mieso a ja zjadam ten chlebek w ktorym piecze sie mieso.Miłego dnia -

u mnie w domu na żadne Święta (te które przypadają dwa razy do roku), nie kupuje sie wędlin żadnych, jest zawsze wędzone i pieczyste, bardzo smaczne, wędzone długo i na zimno i na ciepło, odpowiednia zalewa, odpowiedznie zrębki wędzarnicze by wędlinka pachniała   mmmm.....pychotka :))
31 marca 2015 12:13 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

u mnie w domu na żadne Święta (te które przypadają dwa razy do roku), nie kupuje sie wędlin żadnych, jest zawsze wędzone i pieczyste, bardzo smaczne, wędzone długo i na zimno i na ciepło, odpowiednia zalewa, odpowiedznie zrębki wędzarnicze by wędlinka pachniała   mmmm.....pychotka :))

Chciałas przepis na sałatke z kuskusu - umiesciłam na forum dla Ciebie.:):)
31 marca 2015 12:14 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Chciałas przepis na sałatke z kuskusu - umiesciłam na forum dla Ciebie.:):)

kurna zpomniałam, lecę 
dzięki
31 marca 2015 12:53 / 5 osobom podoba się ten post
Zegnam do wieczora, ide upleść wieniec laurowy na przywitanie:):):)

Edytuje swoj wpis tez chcę sie pochwalić.Otrzymalam wyniki mammografii jest wszystko ok. z czego się bardzo cieszę,bo róznie może być.
31 marca 2015 15:42 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

I u mnie w rodzinnym domku tak jest szynki balerony boczki w marynacie 3-5tyg potem wędzenie gotowanie to ma smak do tego mama piecze boczek rolowany i pasztet ja robie sałatki i ciasta u nas zawsze mówione jest lepiej piekarzowi niz lekarzowi:) jeszcze siedzę w domku 7 wylot ale babcia słaba zobacze jak dolecę i wtedy bedziemy działac z rodziną co dalej a może zmiana pogody przesilenie wiosenne i przebyta grypa antybiotyk ja tak osłabił :(
31 marca 2015 15:59 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

I u mnie w rodzinnym domku tak jest szynki balerony boczki w marynacie 3-5tyg potem wędzenie gotowanie to ma smak do tego mama piecze boczek rolowany i pasztet ja robie sałatki i ciasta u nas zawsze mówione jest lepiej piekarzowi niz lekarzowi:) jeszcze siedzę w domku 7 wylot ale babcia słaba zobacze jak dolecę i wtedy bedziemy działac z rodziną co dalej a może zmiana pogody przesilenie wiosenne i przebyta grypa antybiotyk ja tak osłabił :(

wiesz co, mój mąż ostatnio zjechał w lutym bo ja przyjechałam i też nawędził mięsa, 
a ja jeszcze nigdy nie robiłam pasztetu, jak przyjadę to musze jakiś przepis wypróbować

halloooo może ktoś ma sprawdzony przepis na pasztet? :)
31 marca 2015 16:41 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

wiesz co, mój mąż ostatnio zjechał w lutym bo ja przyjechałam i też nawędził mięsa, 
a ja jeszcze nigdy nie robiłam pasztetu, jak przyjadę to musze jakiś przepis wypróbować

Mam na taki ze śliwką suszona,moze być bez śliwki.Stary przepis pasztet smaczny.Muszę pogrzebać w przepisach ponieważ często nie piekę więc nie pamietam:)
31 marca 2015 17:12
mleczko1

Mam na taki ze śliwką suszona,moze być bez śliwki.Stary przepis pasztet smaczny.Muszę pogrzebać w przepisach ponieważ często nie piekę więc nie pamietam:)

chętnie :)
31 marca 2015 17:16
agamor

Mam przepis od mamy ona robi je najlepsze raz robilam w domu z mężem wyszedł dobry ale taki pyszny jak mojej mamie chyba nigdy nie wyjdzie chociaż bardzo często razem z nią robię to czegoś mi zawsze brakuje ;)
31 marca 2015 17:20 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Mam przepis od mamy ona robi je najlepsze raz robilam w domu z mężem wyszedł dobry ale taki pyszny jak mojej mamie chyba nigdy nie wyjdzie chociaż bardzo często razem z nią robię to czegoś mi zawsze brakuje ;)

Ty też daj przepis :)
01 kwietnia 2015 13:16 / 1 osobie podoba się ten post
Pogoda we Wrocławiu fatalna, wiatr szarpie i porywa czapki z głów, drzwi od samochodu chciał mi wyrwać ale nie dałam. Na moim osiedlu bałagan okropny, fruwają śmieci i różne plastiki, aż mnie to zdenerwowało bo jechałam autem a tu butelka walnęła mi w przednią szybę, na szczęście nic się nie stało. Nie pamiętam takiego pobojowiska. A teraz siedzę w domku i uśmiecham się na przekór wszystkiemu. Mam czyściutko, cieplutko, zakupy zrobione, pachnie już świętami....... jak dobrze......
01 kwietnia 2015 13:21 / 5 osobom podoba się ten post
agamor

Włąśnie gotuję różne gatunki mięsa na pasztet i mam nadzieję ,że jak co roku wyjdzie pyszny.Poza tym mąż pojechał wędzić szyneczki,
schabiki i boczki .jak świętować to świętować.
01 kwietnia 2015 13:22 / 5 osobom podoba się ten post
teresadd

Włąśnie gotuję różne gatunki mięsa na pasztet i mam nadzieję ,że jak co roku wyjdzie pyszny.Poza tym mąż pojechał wędzić szyneczki,

Ty się tak nie chwal tylko podaj adres ;))))))))))))
01 kwietnia 2015 19:09 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

No kurde dobrze, że mi przypomniałaś!
Tak się "zająłem" Wami, że zapomniałem, że schab muszę do marynaty włożyc
01 kwietnia 2015 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

No kurde dobrze, że mi przypomniałaś!
Tak się "zająłem" Wami, że zapomniałem, że schab muszę do marynaty włożyc

darekr, kiedy jedziesz do swojej Ukochanej? Moze bys mi podrzucil po drodze polska kielbaske , taka co mozna wziac do reki i jesc i jesc:) Jak mi brakuje polskiego jedzenia , nie wyobrazacie sobie