W domu #4

17 kwietnia 2015 08:09 / 4 osobom podoba się ten post
Benita

Zainteresuj się założeniem konta w Banku Zachodnim WBK - podobno za założenie konta dają teraz 270 zł. Poczytaj na blogu bankobranie.

Dają Benitka kasę za załozenia konta,a potem i tak sobie odbira z nawiązką,bo też pobierają opłaty. Trzeba teraz naprawdę się namęczyc zeby dobry bank znależć. 
17 kwietnia 2015 08:37 / 3 osobom podoba się ten post
Chyba wszystkie banki to jak ta kura, kasę przygarniają do siebie, a nie na odwrór.
17 kwietnia 2015 08:46 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dają Benitka kasę za załozenia konta,a potem i tak sobie odbira z nawiązką,bo też pobierają opłaty. Trzeba teraz naprawdę się namęczyc zeby dobry bank znależć. 

A ja mam konta (walutowe też) w Mbanku i żadnych opłat z tytułu prowadzenia czy jakichkolwiek operacji nie ponoszę. No i bankomaty wszystkie mam za darmo. Jedynie za dodatkową kartę do konta walutowego płacę jednorazowo chyba 7 euro na rok. To są jedyne moje koszty.
17 kwietnia 2015 09:13 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Racja. Dlatego czytam namiętnie blog "bankobranie", gdzie pewien obeznany w temacie facet przekłada język bankowy na ludzki i wyjaśnia, co z czym i dlaczego tak drogo. Korzystając z promocji i "nagród" bankowych - zarobił w poprzednim roku kalendarzowym ponad 5 tys. zł. Finansistą nie zostanę, ale jak już muszę korzystać z banku, to wybieram mając jakąś wiedzę na temat.
17 kwietnia 2015 09:18 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Malgi wiem,ale nie poznałas mnie jeszcze? lubię żartować a kto jak kto zna sie na żartach?No Ty napewno:):) Pozdrów męża za takie wyczyn to nie tylko jabłecznik mu sie należał, ale jeszcze  CALVADOS :):)

Znam Cię, Mleczko, ale... nie wiedziałam, że akurat DODA miała urodziny (mój mąż chyba też nie) ;-)
On jest fanem DODY - uważa że DODA jest ideałem kobiety. Jakby wiedział, że ma urodziny - to ja pewnie spadłabym na dalszy plan, ale po 2 miesiącach rozłąki to jednak ja byłam najważniejsza I do tego jeszcze taka "połamana" z tego wygnania wróciłam. CALVADOSA mój ANIOŁ na szczęście nie lubi, ale ciast różnych puki jestem już mu nie zabraknie ;-)
17 kwietnia 2015 10:25
Malgi

A ja mam konta (walutowe też) w Mbanku i żadnych opłat z tytułu prowadzenia czy jakichkolwiek operacji nie ponoszę. No i bankomaty wszystkie mam za darmo. Jedynie za dodatkową kartę do konta walutowego płacę jednorazowo chyba 7 euro na rok. To są jedyne moje koszty.

Ja też mam konto w MBanku i jestem bardzo zadowlona,poza oczywiście wymianą w kantorze int. euro,czekam strasznie długo, ale chyba da sie przeżyć.
17 kwietnia 2015 10:39
Ja mam w Aliorze konto złotówkowe i walutowe. Ale w zasadzie pobierają mi opłaty tylko za kartę 6 zł. Wszystko sobie robiłam sama internetem i to było bez kosztów dodatkowych. Jak jestem w Polsce to korzystam z karty bankomatowej. Musze poczytać to co nasza Kasia napisała o wzroście tych opłat, bo nie chce później oddawać im moich pieniędzy.
17 kwietnia 2015 10:47
Annika

Ja mam w Aliorze konto złotówkowe i walutowe. Ale w zasadzie pobierają mi opłaty tylko za kartę 6 zł. Wszystko sobie robiłam sama internetem i to było bez kosztów dodatkowych. Jak jestem w Polsce to korzystam z karty bankomatowej. Musze poczytać to co nasza Kasia napisała o wzroście tych opłat, bo nie chce później oddawać im moich pieniędzy.

Ja dostałąm meila z cennikiem i info na swoją pocztę  kilka dni temu:(
17 kwietnia 2015 10:55
kasia63

Ja dostałąm meila z cennikiem i info na swoją pocztę  kilka dni temu:(

Ja nic nie dostałam. Jak wrócę to pewnie się tam przejdę. Ja wszystkie operację robię sama internetem, to może nie podniosą takich opłat. Jak za dużo popodnoszą to stracą klientów, a bank reklamuje się zawsze jako najtańszy.
17 kwietnia 2015 10:57
Annika

ja też mam w Alior Banku i wypłacam w de zwykła karta bankomatowa .Jak do tej pory nie pobierają prowizji za kartę oraz za przewalutowanie ........
17 kwietnia 2015 11:10 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

ja też mam w Alior Banku i wypłacam w de zwykła karta bankomatowa .Jak do tej pory nie pobierają prowizji za kartę oraz za przewalutowanie ........

Ja tego nie robiłam nigdy jeszcze.  Przejdę się do banku po powrocie do domku. Powinnam być akurat w połowie maja, więc będę miała jeszcze czas na jakiś ruch, bo te zmiany mają być w lipcu.
17 kwietnia 2015 12:54 / 2 osobom podoba się ten post
Pogode mamy iście wiosenną byłam na ryneczku kupiłam flance kwiatów i warzyw.Mam popołudnie zajęte.Mąż za głowe się łapie,że zostawiam potem na 2 mce  wszystko na jego ręce.Musi podlewać,zasilać.Tylko nie plewi bo dla niego wszystko co zielone to chwast.Nie chce mi sie już jechać jeszcze raz pojade,żeby margolci nie zrobić przykrości.Chociaz juz któryś raz to sobie obiecuje,ale teraz to na 99 % jest to mój ostatni wyjazd.Cięzko skończyć  chyba przeciągnęłam za bardzo,trzeba umieć w porę wyhamować.:(((
17 kwietnia 2015 13:07 / 5 osobom podoba się ten post
Ja w Alior mam konto wyższej jakości.Trzeba tylko pilnować, aby każdego miesiąca był wpływ 2500zl lub płatności kartą na 700zl. wtedy wszystko jest bezpłatne. Do tego zalogowałam się na kantorze walutowym Alior. Tam przelewane jest wynagrodzenie w euro  i sama to przewalutowuje według swoich potrzeb. Operacje na koncie kantora też a za free  Dla mnie jest to bardzo dobra opcja.   Właśnie wyruszylam z domku do pracy. Mam przed sobą 15 godz. W autobusach. Pozdrawiam wszystkich 
17 kwietnia 2015 13:28 / 1 osobie podoba się ten post
Dzięki Andrea, odezwę się naturalnie
17 kwietnia 2015 15:35 / 4 osobom podoba się ten post
U nas zaczął padać deszcz i jest chłodno.Ubralam płaszcz przeciw-deszczowy tak,że jestem zabezpieczona nic mnie z topiku "Na wyjeżdzie" nie dosiegnie.Musze uważać zostału mi jeszcze 3 tygodnie w domu. W szczesliwym domu.Dzisiaj posadziłam w ogrodku 6 sadzonek ogórkow,pare sałat,por,seler i inne .Niech wnuczka zobaczy,że nie tylko  w Biedronce czy Tesco sa warzywa.Zobowiazała się do podlewania w czasie mojego wyjazdu - musi sie uczyć obowiazku i pracy.Dla jej własnego dobra.