W domu #4

26 kwietnia 2015 18:19
Marta

Taki styl pisania to nowomowa...Język totalitarnej władzy.Nie do przyjęcia dla myślącego człowieka

To ten styl ma nazwę? Totalitarna władza... dla mnie stawienie się wyżej od innych, uwłaszczające sugestie, narzucanie swoich poglądów- w omawianym stylu.
26 kwietnia 2015 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
Ty Słonecznie powinnaś juz mieć jako lekturę Rok1984 Orwella? Wiedziałabyś co to nowomowa.Ale można sie też przez wujka Google doszkolić.Ciekawa rzecz to jest,poczytaj sobie w wolnej chwili;))
26 kwietnia 2015 19:19 / 8 osobom podoba się ten post
Marta

Może się i dzieje;) Ale skąd mam wiedzieć skoro jestem w D.Tak,ten topik powinien być dla tych co są aktualnie w domu.
Znikam już stąd.

E , to ja też stąd wypad robię , bo się właśnie dowiedziałam , że mam sprany mózg ! .......niestety , lubię poczytać " Wyborczą " a TVN to dla mnie najfajniejsza stacja tv ......matuchno , bezmózgowiec jestem ! )))))))
26 kwietnia 2015 19:24
Barbara niepowtarzalna

E , to ja też stąd wypad robię , bo się właśnie dowiedziałam , że mam sprany mózg ! .......niestety , lubię poczytać " Wyborczą " a TVN to dla mnie najfajniejsza stacja tv ......matuchno , bezmózgowiec jestem ! :-))))))))

Ha, ha, ha Arabrab, ostatnio czytam na wszystkich forach politycznych, ze jednak odmożdża(większość tak twierdzi), nawet tak inaczej"wżnioślej" nazywaja tą gazetę, ja tam nie czytam, po co mam ryzykowac? ta resztę tkanki mozgowej co mi zostala musze miec w opiece, hahahaha!:)
26 kwietnia 2015 19:26 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

E , to ja też stąd wypad robię , bo się właśnie dowiedziałam , że mam sprany mózg ! .......niestety , lubię poczytać " Wyborczą " a TVN to dla mnie najfajniejsza stacja tv ......matuchno , bezmózgowiec jestem ! :-))))))))

Kolega zapomnial o czytaniu ze zrozumieniem i krytyce czytelnika))
26 kwietnia 2015 19:29
Barbara niepowtarzalna

Ja wyborczej, niet niet niet! Syf i mogila, aleeeeeeeeeeeeeeeee lubie tvn, no tam sa najfajniesze programy i wgl nie ? A najbardziej lubie ogladac Dzien Dobry TVN :D ohh jak wlacze o 8 tak do 18 mam wlaczony dopoki pierwsza milosc na polsacie sie nie zacznie :D
26 kwietnia 2015 19:38 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

martwisz się tym ????? daj spokój,,,,,,

26 kwietnia 2015 19:40 / 5 osobom podoba się ten post
A mnie tam Wyborcza na mózg nie szkodzi;)
Nie ma nic co by mnie "odmóżdżyło".Żadna gazeta nie ma na mnie tak wielkiego wpływu;)
26 kwietnia 2015 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Ja wyborczej, niet niet niet! Syf i mogila, aleeeeeeeeeeeeeeeee lubie tvn, no tam sa najfajniesze programy i wgl nie ? A najbardziej lubie ogladac Dzien Dobry TVN :D ohh jak wlacze o 8 tak do 18 mam wlaczony dopoki pierwsza milosc na polsacie sie nie zacznie :D

Wolę " Wyborczą " od kolorowych piśmideł , gdzie tylko piszą o tym kto , gdzie , z kim i za ile
26 kwietnia 2015 19:49 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wolę " Wyborczą " od kolorowych piśmideł , gdzie tylko piszą o tym kto , gdzie , z kim i za ile :-)

Eno BaSIA,  chyba za dlugo w domu siedzisz :D huehuehuehue. Kolorowych pisemek nie czytam takze, ja bylam wierna fanka Angroy i Wprost :)) A nie wygladam nie ? Ale ostatnio brak czasu na czytanie, tylko TVN mi zostal :(((((((((((((( Gott i co ze mna bedzie ?
26 kwietnia 2015 19:53 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wolę " Wyborczą " od kolorowych piśmideł , gdzie tylko piszą o tym kto , gdzie , z kim i za ile :-)

No myślę że Jolek żartował z tym TVN przez cały dzień.Lubię czytać Angorę,Politykę ,Wprost,Zwierciadło ,a Wyborczą wydanie warszawskie bo w tym połockim to plociuch się zrobił.
ockich się zrobił.
26 kwietnia 2015 19:57
teresadd

No myślę że Jolek żartował z tym TVN przez cały dzień.Lubię czytać Angorę,Politykę ,Wprost,Zwierciadło ,a Wyborczą wydanie warszawskie bo w tym połockim to plociuch się zrobił.
ockich się zrobił.

Czyli od lewej strony do centrum))) ma sie wtedy jakis osad:))) polityka,zwierciadlo, kiedys wyborcza, gosc niedzielny, tygodnik powszechny. Male litery wyszly(
26 kwietnia 2015 20:02 / 4 osobom podoba się ten post
Marta

A mnie tam Wyborcza na mózg nie szkodzi;)
Nie ma nic co by mnie "odmóżdżyło".Żadna gazeta nie ma na mnie tak wielkiego wpływu;)

Poczytaj "Strażnicę":):):):):):)
26 kwietnia 2015 20:05 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Czyli od lewej strony do centrum:-)))) ma sie wtedy jakis osad:))) polityka,zwierciadlo, kiedys wyborcza, gosc niedzielny, tygodnik powszechny. Male litery wyszly:-((

No cóż .O gustach się nie dyskutuje ,ale bardziej na prawo niż do centrum.
26 kwietnia 2015 20:13
teresadd

No cóż .O gustach się nie dyskutuje ,ale bardziej na prawo niż do centrum.

Co tu ma byc niby to prawo? Chyba ze swiatopoglad gazety pozmienialy.