W domu #4

28 kwietnia 2015 08:19 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Dom to ja mam wykonczony chyba,że masz na mysłi ten ostatni na niższym poziomie:( własnie wczoraj byłm na miejscowej nekropolii i nadziwic sie nie mogłam.Na niekrotych pomnikach sa tabliczki przyklejone z nazwiskiem i imieniem wspołmałzonka, tego zyjącego z datą urodzenia tylko tej ostatecznej daty nie ma.Jacy to ludzie zapobiegliwi są.Ja zawsze twierdzę, nie kuś losu:):):)

A to nie Ty fotki wstawialas jakis czas temu,ze dom na wykonczeniu masz ?? To albo pomylilam albo ... sobie dopowiedzialam  
28 kwietnia 2015 08:25 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

A to nie Ty fotki wstawialas jakis czas temu,ze dom na wykonczeniu masz ?? To albo pomylilam albo ...:-) :-) sobie dopowiedzialam:-) :-) 

Ja juz sie wprowadziłam do wykończonego, bo to jeszcze budowany był w czasam niejakiego malarza pokojowego:(( Nasz dom fajny,ciepły, z ogrodem i zwierzetami.Nie wspomnę,że zawsze otwarty .
28 kwietnia 2015 08:33 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko możesz wrzucić zdjęcie swojej hacjendy? Moim marzeniem jest wybudowanie domu i mam w głowie kilka wizji, ale wciąż szukam inspiracji. Inna sprawa że jak w końcu dojdzie do budowy, to pewnie jeszcze trochę czasu minie...
28 kwietnia 2015 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
Mirka Dz

Mleczko możesz wrzucić zdjęcie swojej hacjendy? Moim marzeniem jest wybudowanie domu i mam w głowie kilka wizji, ale wciąż szukam inspiracji. Inna sprawa że jak w końcu dojdzie do budowy, to pewnie jeszcze trochę czasu minie...

A z ktorej strony od ogrodu czy od frontu:) Nie chcę się chwalić swoja chatą bo zaraz będzie,że się mądrze.Dom mam ładny taki jaki chcielismy mieć.Nie jest duży, bo tylko dwie rodziny mieszkaja my "wapniaki" na dole a syn na górze.Nie wiele też moza było zdziałać, bo to dom  jak się popularnie mówi " po niemiecki".Jest gdzieś wstawiony dom Wichurry z niemieckim ordnungiem:) w ogrodzie .Moj ogrod przydomowy to szkoda gadać tulipany w marchewce rosną a sasanki w szczypiorku.Taki artystyczny nieład - tak lubię:) Pomyśle,przemysle i moze wstawie z dwoch stron - dla Ciebie Mirka.
28 kwietnia 2015 08:50 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

A z ktorej strony od ogrodu czy od frontu:) Nie chcę się chwalić swoja chatą bo zaraz będzie,że się mądrze.Dom mam ładny taki jaki chcielismy mieć.Nie jest duży, bo tylko dwie rodziny mieszkaja my "wapniaki" na dole a syn na górze.Nie wiele też moza było zdziałać, bo to dom  jak się popularnie mówi " po niemiecki".Jest gdzieś wstawiony dom Wichurry z niemieckim ordnungiem:) w ogrodzie .Moj ogrod przydomowy to szkoda gadać tulipany w marchewce rosną a sasanki w szczypiorku.Taki artystyczny nieład - tak lubię:) Pomyśle,przemysle i moze wstawie z dwoch stron - dla Ciebie Mirka.

No właśnie chciałabym zobaczyć cały Wichurra a gdzie są fotki Twojego domu? Muszę spytać, bo pewnie nie znajdę.
29 kwietnia 2015 08:39 / 4 osobom podoba się ten post
Melduję się z domu:).Kiedy przyjechałam czekało na mnie posprzątane mieszkanie i smaczny obiad-do tej pory się dziwuję , jak "uni" to zrobili;)).Droga minęła całkiem ok, kierowca szybki i wściekły, to dojechałam piorunem;).Dziś się obijam, bo od jutra się "zacznie":)).
29 kwietnia 2015 08:44
Chciałam i ja przedłuzyc, ale się nie zdecydowałam.3 miechy to ja ledwo wytrzymuję, no ale nieraz tak jest,ze akurat pasuje zostać.
29 kwietnia 2015 08:51 / 1 osobie podoba się ten post
Chcę w czerwcu krótki , miesięczny wypad zrobić, lipiec w domu, a potem zobaczę.Jak mi moje plany nie wypalą , to w sierpniu z powrotem do opieki.
29 kwietnia 2015 08:54 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Chcę w czerwcu krótki , miesięczny wypad zrobić, lipiec w domu, a potem zobaczę.Jak mi moje plany nie wypalą , to w sierpniu z powrotem do opieki.

Lepiej trzymaj sie palnów.Wierze w Ciebie jak w mało kogo!Powodzenia i wypoczywaj dopoki możesz:):)
29 kwietnia 2015 09:09 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

Lepiej trzymaj sie palnów.Wierze w Ciebie jak w mało kogo!Powodzenia i wypoczywaj dopoki możesz:):)

Dziękuję:). Póki co rozkoszuję się słodkim lenistwem, nooo, musze co kilka minut psa podrapać:) Zrobiłam sobie od razu 2 kawy, zabrałam się za schabowe, których chyba z pół lodówki naprodukowali:).
29 kwietnia 2015 09:11 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dziękuję:). Póki co rozkoszuję się słodkim lenistwem, nooo, musze co kilka minut psa podrapać:) Zrobiłam sobie od razu 2 kawy, zabrałam się za schabowe, których chyba z pół lodówki naprodukowali:).

Jak za dużo tych schabowych to masz psa pod ręką:):)
29 kwietnia 2015 09:13 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Jak za dużo tych schabowych to masz psa pod ręką:):)

Jemu mogą zaszkodzić, ja zahartowana jestem na niemieckim żarciu:)
29 kwietnia 2015 09:53 / 6 osobom podoba się ten post

Wczoraj zachęcona przez Mirkę z naszego forum zrobiłam pare zdjęć .To jest drzewo szczepione -( kto zgadnie nazwe ma zapewnioną nagrodę w postaci sadzonek  funkii ( 4 kolory). Rozwinęło sie w przeciągu jednej nocy. Jutro juz bedzie okwiecone.Dla ułatwienia podam - ma żółte kwiatki podobne do akacji.
29 kwietnia 2015 09:59 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Wczoraj zachęcona przez Mirkę z naszego forum zrobiłam pare zdjęć .To jest drzewo szczepione -( kto zgadnie nazwe ma zapewnioną nagrodę w postaci sadzonek  funkii ( 4 kolory). Rozwinęło sie w przeciągu jednej nocy. Jutro juz bedzie okwiecone.Dla ułatwienia podam - ma żółte kwiatki podobne do akacji.

Karagana syberyjska ???  
29 kwietnia 2015 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Robinia???????????