W domu #4

26 lipca 2015 17:33 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Lili, zapraszam :-)
A moze w pierwszy weekend października jesteś wolna? Mamy Zlot Grzybofisiów w okolicach Włocławka. Tam byś się wiele rzeczy nauczyła o grzybach i nie tylko ;-)
http://www.zaciszebis.pl/

A wiesz że jestem wolna?! Na ostatnią sobotę września zapowiada mi się wesele i urlopuję się już od 22 września :) Musze to jakoś przeanalizować i poukłądać, kto wie czy nie ułożę? 
Mówią że dla chcącego nic trudnego; i jeszcze że zmarnowane szanse lubią się mścić... Abstrahując wobec powyższego - nie chciałabym żeby ta zemsta przyszła do mnie pod postacią jakiegoś niewłaściwego grzyba i kto wie czy się faktycznie nie wybiorę???  
26 lipca 2015 17:34
kasiachodziez

Czytałam w necie o tym miejscu gdzie bedziesz pracowac,jesteś tak zahartowana że i tam sobie świetnie dasz rade :)
Alinka powodzenia :)))

Kasiu ja czytałam opinie na temat tego miejsca gdzie będę pracowała i wiadomo opinie są różne .
Ja mam już doświadczenie w tej pracy więc się nie obawiam , bo ja uparta i zawzięta jestem , więc powinnam dać radę .
26 lipca 2015 17:49 / 3 osobom podoba się ten post
Wiecie co ?Tak mi przyszło do głowy dlaczego wciąż używamy tego zdania: damy radę,dasz radę,dam radę???Czy jak chodziłyśmy codziennie do pracy w PL też tak mówiłyśmy?Raczej nie....Pewnie ,że porównać tego nie można ,ale to wciąż praca i tylko praca i powinnyśmy po prostu pracować a nie dawać radę!!!!!
26 lipca 2015 17:54 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Wiecie co ?Tak mi przyszło do głowy dlaczego wciąż używamy tego zdania: damy radę,dasz radę,dam radę???Czy jak chodziłyśmy codziennie do pracy w PL też tak mówiłyśmy?Raczej nie....Pewnie ,że porównać tego nie można ,ale to wciąż praca i tylko praca i powinnyśmy po prostu pracować a nie dawać radę!!!!!

Praca powinna byc taka,w ktorej ppowinismy czuc sie dobrze.
A jak jest tak,dam rade,
Musze wytrzymac. To jest zle.
Agencje powinny nam dawac
takie Stelle,w ktorych jest
Dobrze,powinni dbac o Nas
A nie brac "kazdego klienta"
A Opiekunka niech sobie radzi
sama.
26 lipca 2015 18:07
kasia63

Kasiuniu , ja tak napisałam ,że dam radę , bo mimo iż mam doświadczenie w pracy którą będę wykonywała to było to już kilka lat temu .
Wiem ,że praca to tylko praca i praqcowac trzeba , a ja będę pracowała , bo nie usiedzę w domu
26 lipca 2015 18:21 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Kasiuniu , ja tak napisałam ,że dam radę , bo mimo iż mam doświadczenie w pracy którą będę wykonywała to było to już kilka lat temu .
Wiem ,że praca to tylko praca i praqcowac trzeba , a ja będę pracowała , bo nie usiedzę w domu

Twój post dał mi tylko impulsa do przemyśleń:)

Nie pamiętam kiedy ktoś do mnie Kasiunia mówił,chyba jeszcze prababcia:):):)"Mjut" lejesz na mą duszę:):)
26 lipca 2015 20:43 / 12 osobom podoba się ten post
Witam już z Polski . Podróż miałam super, chociaż autobus był dobity. Siedziałam obok takiego pana, który z racji tego, że był palaczem, odstąpił mi miejsce przy oknie, aby mi nie przeszkadzać. Przytuliłam się więc do okna i przespałam prawie cały czas .
W domku wszystko w porządku, znajome kurze, znajome zapachy. Mam perspektywę pobytu w domku 4 tygodnie. Nie pamiętam kiedy byłam tak długo. Tak się cieszę, w końcu może wszystko doprowadzę do jakiegoś ładu, bo jednak brakuje kobiecej ręki.
Wszystkiego dobrego dla Was
26 lipca 2015 22:59
Lili

A wiesz że jestem wolna?! Na ostatnią sobotę września zapowiada mi się wesele i urlopuję się już od 22 września :) Musze to jakoś przeanalizować i poukłądać, kto wie czy nie ułożę? 
Mówią że dla chcącego nic trudnego; i jeszcze że zmarnowane szanse lubią się mścić... Abstrahując wobec powyższego - nie chciałabym żeby ta zemsta przyszła do mnie pod postacią jakiegoś niewłaściwego grzyba i kto wie czy się faktycznie nie wybiorę??? :-) :brawo1:

Koszt pobytu od piątku do niedzieli - to 160 zł ( w tym dwa noclegi i wyżywienie od piątkowego obiadu do niedzielnego obiadu) Przyjazd na własny koszt Trzeba się zapisać do września.
26 lipca 2015 23:15 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Koszt pobytu od piątku do niedzieli - to 160 zł ( w tym dwa noclegi i wyżywienie od piątkowego obiadu do niedzielnego obiadu) Przyjazd na własny koszt :-) Trzeba się zapisać do września.

A gdzie to i w jakim dokładnie terminie?Bo ja też od 16 września wolna:)To może przy oakzji jaki spędzik sie zmontuje forumkowy?:):):)
26 lipca 2015 23:38 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

A gdzie to i w jakim dokładnie terminie?Bo ja też od 16 września wolna:)To może przy oakzji jaki spędzik sie zmontuje forumkowy?:):):)

Zlot Grzybiarzy z Bio-Forum.
2-4 października.
Ośrodek Wypoczynkowo – Kolonijny ZACISZE BIS
Koszelówka 09-520 Łąck
www.zaciszebis.pl
Z tego co się orientuję są jeszcze wolne 3 pokoje 4-osobowe z łazienkami. 
Na razie jest zapisanych około 50 osób.
27 lipca 2015 07:25 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Zlot Grzybiarzy z Bio-Forum.
2-4 października.
Ośrodek Wypoczynkowo – Kolonijny ZACISZE BIS
Koszelówka 09-520 Łąck
www.zaciszebis.pl
Z tego co się orientuję są jeszcze wolne 3 pokoje 4-osobowe z łazienkami. 
Na razie jest zapisanych około 50 osób.

Daleko:(Ale podoba mi się nazwa miejscowości na zachód od Koszelówki:)Cóż za urocze miano dla wioski-Korzeń Królewski:):):):)Jakiż to król i czymże się zasłużył?:):):):)Hi hi hi
27 lipca 2015 08:44 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Daleko:(Ale podoba mi się nazwa miejscowości na zachód od Koszelówki:)Cóż za urocze miano dla wioski-Korzeń Królewski:):):):)Jakiż to król i czymże się zasłużył?:):):):)Hi hi hi

Tobie od rana głupoty w głowie  
No i dobrze, ponoć z rana tak to zdrowo ;)
27 lipca 2015 09:28 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie tak daleko, to spotkanie ludzi z całej Polski, każdy musi mieć szansę dojechać. My po jedną emerytkę do Koszalina nawet jedziemy, chociaż to odwrotny kierunek. Pewnie ją kilka dni wcześniej do nas przywieziemy.Potem będzie bliżej
27 lipca 2015 23:26
Andrejko, godzinę temu pisałem o pielęgniarkach - chyba w pochwalijkach
Przez ostatni tydzień poznałem 8 sióstr(spędziłem wiele godzin w szpitalu) każda była wspaniała,
az sam im się dziwiłem. Nie wiem dlaczego u ciebie jest inaczej?
28 lipca 2015 00:31 / 11 osobom podoba się ten post
Urlop z Wnukami nad morzem zaliczonywróciłam szczęśliwie zmęczona, opalona i znowymi doswiadczenia bycia Babcią 11 letniej dojrzewajacej Wnusi i 4 letnich ciągle gaaaaaaaaaaaaadających blizniaków - to ta dobra strona medalu. Teraz powrót do rzeczywistosci i jutro wyjazd z męzem na USG jamy brzusznej , który prawdopodonie nosi w sobie kamienie i ciąg dalszy moich problemów z siostra która opiekuje się mamą.Od mojego przyjazdu a jestem 4 tyg. kiedy zachodzę do mamy, nie odzywa sie do mnie.i ma pretensje o wszystko.Nie może przezyć ,że ja sie byczę nad morzem ,w Niemczech też odpoczywam a ona skazana jest na mamę. Jak tylko mogę zabieram mamę do siebie ale to nie wystarcza bo ja powinnam być non stop i zając się mamą na stałe. Czuje że wrzód pęknie , nie chcę kłótni ale jak mnie poniesie to zrezygnuje z opieki i zabiorę mamę do siebie ale na stałe i emeryturę też która jest prawie głównym żródłem dochodu siostry z dwiema "lewymi rękoma".Jest nas dwie i i wstydzę sie i przykro mi że jestesmy w konflikcie ale ja już przestałam byc dojną krowa , która pomagała jak mogła i byłam na każdę żadanie .