Na wyjeździe #21

24 lutego 2015 20:36
moncherie

Aniu, gdzie Cie wywialo??? Jeszcze w granicach DE jestes?;);););)Dasz rade, ja mam co jakis czas "egzamin"w firmie. Dostaje adres gdzies tam w Karlsruhe i mam sie tam dostac... Bez samochodu, bo moje sluzbowe cacko nie ma zielonej plakietki i przez to poruszanie sie po miescie mam bardzo ograniczone. Wtedy wlasnie doceniam uroki komunikacji miejskiej. I tesknie za nawigacja, bo w moim telefonie nie dziala. Przynajmniej na necie mobilnym nie. Na wi-fi owszem;)

jestem w Dusseldorfie od tygodnia.na przedmiesciach.jutro mam wolny dzien i podroznik sie we mnie obudzil.w moim miescie tramwaje n ie jezdza wiec mam stresa z lekka jak sobie poradze.mape wzielam i w droge...
24 lutego 2015 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

jestem w Dusseldorfie od tygodnia.na przedmiesciach.jutro mam wolny dzien i podroznik sie we mnie obudzil.w moim miescie tramwaje n ie jezdza wiec mam stresa z lekka jak sobie poradze.mape wzielam i w droge...

To wypada Ci tylko slicznej pogody zyczyc:)I moze wczesniej sprawdz darmowe toalety, zebys pozniej sie nie skarzyla jak Arabrab swego czasu, ze 4 ojro na kibelek wydala;););)
24 lutego 2015 20:40
moncherie

Nie wiem czy to takie dobre polaczenie. Opiekunka z zakladem pogrzebowym... Niby logiczne, ale mogloby zdecydowanie klientow odstraszac;););) Skojarzylo mi sie z pewna moja znajoma... Jedna z tutejszych "czarnych"Polek... W grudniu umarla jej PDP, ze dwa lata u niej byla. Pani w podeszlym wieku, miala prawo pozegnac sie. M.dopiero co od niej wyjechala. Jakies wieksze finansowe plany miala i na sile zaczela szukac kolejnej roboty. Przyjechala w styczniu, po tygodniu PDP umarla... Nie chciala wracac do Polski na pusto, zaczela szukac i znalazla dwie... Wybrala jedna i ta po 3 dniach trafila do szpitala. Guz mozgu. Juz nie wrocila. M zadzwonila natychmiast do tej drugiej i uslyszala, ze wlasnie pogotowie ja zabralo... Wrocila do domu. Po ok.tygodniu pojechala do Monachium. Ostatnio spotkalam kolezanke i pytam co u M? PdP w szpitalu... Ta to by mogla zaklad pogrzebowy otworzyc;);).

Zapomniałaś jak tydzień temu zarzucono nam że do śmierci podchodzimy bez serca......i doradzono prace w zakładzie pogrzebowym.....

24 lutego 2015 20:41 / 3 osobom podoba się ten post
moncherie

To wypada Ci tylko slicznej pogody zyczyc:)I moze wczesniej sprawdz darmowe toalety, zebys pozniej sie nie skarzyla jak Arabrab swego czasu, ze 4 ojro na kibelek wydala;););)

oj to prawda,bo ja z racji wieku mam ograniczone mozliwosci wytrzymalosci.ale nic to,bilety za darmo mam to za toalete zaplacic moge.mam nadzieje ,ze napotkam jakies po drodze..
24 lutego 2015 20:45 / 3 osobom podoba się ten post
moncherie

Ładnie to tak ruszać nieobecnych ? .....a zapamiętała , zaraza jedna ! ..... Teraz mnie już stać na to , żeby nawet z 5 ojro przesikać , Ty sie nie boj - skarżyć sie nie będę , chyba , że ? chyba że by zdrożało , ale Pusia ma pieluchomajtki , które kiedyś "bez omyłkie " sama kupiłam to se założę i będę lać skolko godno !.......a pamietliwe toto jest , pamiętliwe !!!))))))))))))
24 lutego 2015 20:46
kasiachodziez

Zapomniałaś jak tydzień temu zarzucono nam że do śmierci podchodzimy bez serca......i doradzono prace w zakładzie pogrzebowym.....

Oczywiscie, ze nie:)Jednak ja od zawsze opiekunka jestem i lubie byc, wiec pewnie nie chcialabym sie z zawodem rozstawac:)
24 lutego 2015 20:51 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ładnie to tak ruszać nieobecnych ? .....a zapamiętała , zaraza jedna ! ..... Teraz mnie już stać na to , żeby nawet z 5 ojro przesikać , Ty sie nie boj - skarżyć sie nie będę , chyba , że ? chyba że by zdrożało , ale Pusia ma pieluchomajtki , które kiedyś "bez omyłkie " sama kupiłam to se założę i będę lać skolko godno !.......a pamietliwe toto jest , pamiętliwe !!!:-)))))))))))))

E tam zaraz pamietliwa... Zapamietalam, bo sama ledwie poltora roku temu za oddanie kawy na dworcu w Kolonii ojro cale zaplacilam... Nastepna raza bylam juz madrzejsza i do pociagu donioslam:):):)ICE wtedy jechalam, bilet tyle kosztowal, ze mialam prawo do darmowej toalety:)
24 lutego 2015 20:51 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

jade jutro w miast..na stare miasto-13 przystankow ichnym pkesem potem 1 godz tramwajem.mam nadzieje,ze nie zagubie sie troche sie boje...

Aniu nie bój się. Stare miasto piękne, na prawdę warto.
Też jestem w Dusseldorf.
24 lutego 2015 20:53
Renie

Aniu nie bój się. Stare miasto piękne, na prawdę warto.
Też jestem w Dusseldorf.

o,to moze na stare miasto przybedziesz?ja wyruszam z domu ok 12.20 ,myle ze podroz zajmie mi ok 1,5godz.
24 lutego 2015 21:00 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

o,to moze na stare miasto przybedziesz?ja wyruszam z domu ok 12.20 ,myle ze podroz zajmie mi ok 1,5godz.

Ania,spytałam  @ 
24 lutego 2015 21:01
ania52

A w sumie mogłabym, bo od 13-stej do 17.30 mam wolne?
Tylko mojego PDP musiałabym rano zapytać czy ma coś w planach, ale raczej mogłabym.
Dziękuję za zaproszenie, ale jak się spotkać w tych tłumach?
24 lutego 2015 21:01 / 3 osobom podoba się ten post
moncherie

E tam zaraz pamietliwa... Zapamietalam, bo sama ledwie poltora roku temu za oddanie kawy na dworcu w Kolonii ojro cale zaplacilam... Nastepna raza bylam juz madrzejsza i do pociagu donioslam:):):)ICE wtedy jechalam, bilet tyle kosztowal, ze mialam prawo do darmowej toalety:)

A ja gdzie miałam ? miałam czekać kupę godzin i personalnemu w samochodzie się zlać ? Musiałam szastać forsą - nie bylo wyjścia ! )))))
24 lutego 2015 21:02 / 2 osobom podoba się ten post
Renie

A w sumie mogłabym, bo od 13-stej do 17.30 mam wolne?
Tylko mojego PDP musiałabym rano zapytać czy ma coś w planach, ale raczej mogłabym.
Dziękuję za zaproszenie, ale jak się spotkać w tych tłumach?

Kwiatek za znak rozpoznawczy ;))))

Albo polska gazeta pod pachą.
24 lutego 2015 21:02
basiaim

Ania,spytałam  @ 

odpisalam
24 lutego 2015 21:04
ania52

odpisalam

Heh...ja już drugie wysłałam ;)