Na wyjeździe #21

24 lutego 2015 17:05 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Kochani,przedstawiam moją pierwsza wnusię,druga ma urodzić sie jutro-jestem wreszcie prawdziwa Babcia!

no tak już widzę, zwariujesz tak jak ja....
ale co tam, wariuje na stare lata,
kiedyś byłam taka porządna a teraz jadę z moją wnusią na i wariujemy obydwie
24 lutego 2015 17:08
Zapomniałam dopisać że tak szybko starzeje się, moja wnusia, nie idzie zatrzymać czasu, dopiero się urodziła a popatrz jaka panna

poleci ani się nie obejrzysz i będziesz z nią brykać
24 lutego 2015 17:16 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Szczerze ? Jolek możesz nawet w tą sobotę się spotkać - podpisała : szefowa Baśka :-)))))))))

Jak Ty bys byla moja szefowa to by byl luzz. A nie to co tutaj mam. Poszlam po moja ukochana, ulubiona, najspanialsza pdp, do klubu seniora. I czekalam na nia. I wyszla jedna i powiedziala babciuniuniu ukochanej, ze na nia czekam, na co babciuniunia najwspanialsza rzekla: Jest moja opiekunka to musi cekac. A jak ja sie nie wkurzylam i calkiem spokojnie powiedzialam, jestem Twoja opiekunka i Ciebie szanuje, to Ty musisz mnie szanowac, jesli nie o 19 mam busa i jade do Polski. Na co cudowna moja pdp powiedziala. Nie pojdziesz bo potrzebujesz pieniedzy. Nooormalnie mnostwo ludzi a ona tkie teksty. Juz nawet patrzec nie moge na nia. A co sobie zdrowia tu zepsuje, to nie wiem czy jakiejs terapi nie bede potrzebowala.
24 lutego 2015 17:18
kasia63

W zasadzie wsio ryba,4 tyg.do 12stu,dłużej to raczej chyba nie,najbardziej lubie te 6 tygodniowe wyjazdy:)

Mam pomysła? Odpiszesz?
24 lutego 2015 17:30 / 1 osobie podoba się ten post
No ONE pdp potrafia postawic Nas ,nie do pionu ale poziom calkowity,i kopnac lezacego ,moja tez cos mi dokuczala i jej malzonek mowi ze tak nie mozna ,a Dama na to place to moge
ja mowie nie ,ja nie musze tu pracowac moge w ciagu 24 godzin opuscic te praca,pracy jest duzo i nie musisz mnie ponizac,
ale co z tego ja sie nagadam a ona i tak za 5 minut nie pamieta co mowila i co ja mowilam,
trzeba uzbroic sie w gruby pancerz a jednym uchem niech wleci i drugim wyleci
nieraz sie ciesze ze do konca wszystkiego nie rozumiem,wtedy mam mniej stresu,
24 lutego 2015 17:30 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Jak Ty bys byla moja szefowa to by byl luzz. A nie to co tutaj mam. Poszlam po moja ukochana, ulubiona, najspanialsza pdp, do klubu seniora. I czekalam na nia. I wyszla jedna i powiedziala babciuniuniu ukochanej, ze na nia czekam, na co babciuniunia najwspanialsza rzekla: Jest moja opiekunka to musi cekac. A jak ja sie nie wkurzylam i calkiem spokojnie powiedzialam, jestem Twoja opiekunka i Ciebie szanuje, to Ty musisz mnie szanowac, jesli nie o 19 mam busa i jade do Polski. Na co cudowna moja pdp powiedziala. Nie pojdziesz bo potrzebujesz pieniedzy. Nooormalnie mnostwo ludzi a ona tkie teksty. Juz nawet patrzec nie moge na nia. A co sobie zdrowia tu zepsuje, to nie wiem czy jakiejs terapi nie bede potrzebowala.

Jolcia , a ty języka w buzi niezapominaj . Jak jeszcze raz taki tekst walnie ale przy ludziach - to ty też przy ludziach tylko spokojnie ale dobitnie i głosno powiedz : nie życzę sobie takiego traktowania , niewolnikiem nie jestem i jak jeszcze raz coś takiego usłysze to zgłosze na Policje , ze pani mnie poniża i traktuje jak niewolnika . A to jest duże przestępstwo przeciwko niemieckiej konstytucji . Walnij jej taki tekst : nieh reszta też usłyszy a oni boja się lamania prawa i kontaktu z policją jak diabeł święconej wody . Jolcia - jak kuba bogu tak bóg kubie - może kobita zrozumie , że w kasze nie dasz sobie dmuchać . A jeszcze jak walnie ci , ze musisz pracować , bo potrzebujesz pieniędzy to walnij jej tekst : nie pani jedna potrzebuje opieki , potrzebujących seniorów jest duzo , zaczynam szukać kogoś innego a pani ... no cóż zostanie sama . Nie płacz , nie nerwuj sie tylko na zimno a dobitnie odpowiadaj .=  wiem , ze to trudne ale z takim typem jak twoja PDP chyba tylko tak trzeba
24 lutego 2015 17:32 / 4 osobom podoba się ten post
IGGA

Masz wielka rację Arabrab. Nie wolno tu pisac nic szczerze, bo znajdą sie tacy co doniosą. Pamiętam jak się pochwaliłam pachnącymi kopertami, które dostawałam od mojego hrabiego, kiedy pochwaliłam się moim serwisem rosenthal Pompadur na 12 osób. Nie wiem czy resztę prezentów tu wymieniałam. Ale kiedy wspomniałam, że dostałam informację że zostałam umieszczona w testamencie mojego pierwszego pracodawcy w Niemczech oj to już zapytano mnie tu ostro o odprowadzone podatki. Tak się wystraszyłam, że ze strachu wymyśliłam że rozliczam sie poza Polską, że jestem kosmitką. No to potem poszło w inna strone, że to niby kosmitom tu nie wolno.
Kobieca natura juz taka jest, ze trzeba sie pochwalić. Przeciez nikt nie będzie w urzedach głowy zawracał skromnymi prezentami, sama Andrea pisze że wcale nie Euro a tylko zł i o co ten ambaras.

Igga, spotkało Ciebie coś bardzo miłego.
I mnie bardzo przyjemnie jest przeczytać o tym, że spotkałaś kogoś, kto docenił Twoją pracę.
Dopiszę tylko, że obecnie także jadam 3 x dziennie z porcelany takiej samej, o której wspomniałaś).
Pozdrawiam i niczym się nie przejmuj. Kosmitą być, nie jest wcale źle ).

24 lutego 2015 17:33 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Kochani,przedstawiam moją pierwsza wnusię,druga ma urodzić sie jutro-jestem wreszcie prawdziwa Babcia!

Gratulacje BABCIU,
a nie mówiłam? Spokój, spokój....

Śliczności, a jutro kumulacja szczęścia, zazdraszczam, u moich nic nie słychać w tym temacie.

Ciesz się, to są niezapomniane chwile....
24 lutego 2015 17:46 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Mam pomysła? Odpiszesz?

Przeczytałam-odpisałam.
24 lutego 2015 17:49 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Przeczytałam-odpisałam.

No i proszę jakie mamy " uczone " opiekunki ! nie dość , że czytają to jeszcze pisać umieją ! ))))))
24 lutego 2015 17:55 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

No i proszę jakie mamy " uczone " opiekunki ! nie dość , że czytają to jeszcze pisać umieją ! :-)))))))

No popatrz jakie zaskoczenie:)A to zaledwie maleńki procencik naszych rozlicznych umiejętności:):)Na wyliczneie wszystkich zabrakło by "kartek" na forum:):):):)
24 lutego 2015 18:37
scarlet

Gratulacje BABCIU,
a nie mówiłam? Spokój, spokój....

Śliczności, a jutro kumulacja szczęścia, zazdraszczam, u moich nic nie słychać w tym temacie.

Ciesz się, to są niezapomniane chwile....

Scarlet-kochana,ta Wnusia ma już miesiąc,a ja teraz szaleję,bo jutro ma rodzić córka moją drugą Wnusię
24 lutego 2015 18:39 / 2 osobom podoba się ten post
Nie wiem czy to nie dotyczy której z obecnych na forum opiekunek. Przeczytajcie jak agencje nas wykorzystują:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-polka-opiekujac-sie-staruszka-ryzykowala-zyciem/f01ny
24 lutego 2015 19:27 / 12 osobom podoba się ten post
Dzisiejszy obiad u mnie: jak co dzień dziadki się kłócą kto bardziej zapomina....dzisiaj przy stole padły już groźby:
**dziadek-masz szczęście że nasze córki mądrość mają po ojcu i zabrały broń z domu bo bym dzisiaj wdowcem był...
**babcia-szkoda że ja z niej wcześniej użytku nie zrobiłam....
**dziadek-nie wygrażaj mi się bo mam w domu skalpel i mogę ci urode poprawić
**babcia-super będą pierwszą kobietą która po 55latach małżeństwa będzie wyglądać lepiej niż w dniu ślubu

To miejsce to szkodliwe warunki pracy-zażądam odszkodowania :))))
24 lutego 2015 19:34 / 2 osobom podoba się ten post
nesca_nebesca

Nie odnosząc się do żadnego postu , zastanawia mnie jedna rzecz...Dlaczego ludzie wtrącają się pomiędzy zainteresowanych???Ktoś do kogoś pisze i często nawet odbiorca nie zdąży się wypowiedzieć i już się adwokaci zlecą :)Stąd nie potrzebne spięcia i kłótnie na forum,ale to oczywiście moja subiektywna opinia :)
Nie ma co się wtrącać między wódkę a zakąskę drogie Opiekunkowo :)

nesca-nebesca, dała bym ci Oskara za ten wpis, czytam sobie teraz i myślę
tak, tak Oskar jak nic należy się Tobie