Tobie też już konto usunęli? :((
jakiś pomór czy co?
Tobie też już konto usunęli? :((
jakiś pomór czy co?
Właśnie, o co chodzi-koleżnka ledwo weszła w społeczność forum i już ma konto usunięte??
Lawenda, mnie też to o lekach wydaje się być naciągane. Teraz przypadki agresji są sporadyczne (ale są!), a przecież choroba postępuje. Nie widzę innego wyjścia jak leki uspokające jak ktoś ma się moją pdp w domu opiekować, a jak trafi do Alterheimu to tam przecież też ją uspokojaczami nafaszerują-moim skromnym zdaniem, nie do uniknięcia.
Jeszcze ciekawi mnie kwestia kluczy-starsza pani dalej ma swój własny komplet. Wspomniałam o tym, że może nie powinna ich mieć już jakiś czas temu, ale córka powiedziała mi, że zależy jej by jej matka zachowała jakąś niezależność. A dziś mi powiedziała, żebym pozwoliła jej sama wychodzić na spacer jak jej matka ma atak, a ona ją potem znajdzie. I tak na to nie pójdę, bo jestem człowiekiem i czuję się za seniorkę odpowiedzialna, więc nie pozwolę by coś jej się stało, ale ciekawa jestem jak to wygląda od strony prawnej. Córka mówi, zeby pozwolić jej iść, ale moim zdaniem-gdyby coś się pdp stało- to nawet gdyby córka powiedziała na policji, że na to pozwoliła, to winą i tak zostałaby obarczona opiekunka. Pytam, bo na mojej następnej stelli seniorka ma być zostawiana na moich pauzach sama-nikt do niej nie przychodzi. Jeśli coś się jej podczas mojej pauzy stanie (a będę wtedy np.: na spacerze) jak udowodnię, że to podczas mojej pauzy akurat było? Śliskie to dla mnie bardzo.
??????
może się nie spodobała modiemu? :))
a takie piękne polskie imię i widać wiek ok :))
Nie!, tu chodziło o reklame....a nie o imie..
a co reklamowała?
odzież dla opiekunek ? :))D
może jakiś fartuszek........?
piszecie o mnie??? jesli tak to tu nie o reklame chodzilo poniewaz nawet nie wymienilam nazwy mojej agencji, tylko anonimowo pochwalilam ze mam wszystko na czasie i o nic nie musze sie martwic..a tu masz ...zostalam posadzona o rekrutacje...
piszecie o mnie??? jesli tak to tu nie o reklame chodzilo poniewaz nawet nie wymienilam nazwy mojej agencji, tylko anonimowo pochwalilam ze mam wszystko na czasie i o nic nie musze sie martwic..a tu masz ...zostalam posadzona o rekrutacje...
Syn PDP wywiązał się z obietnicy i od dzisiaj mam internet stacjonarny :)))
Ludzie i co ja teraz pocznę z zaoszczędzoną kasą ???
Moja PDP przyjmuje codziennie duzo lekow na rozne schorzenia- w tym rowniez na poczatki demencji.Jak trzeba dostaje rowniez nasenne w przypadku gdy za czesto sie budzila.Mysle ze z tymi lekami u Twojej PDP to raczej wymysl corki-moze boi sie zeby mama nie byla lezaca osoba.Interesuje mnie bardzo to czy staly opiekun cos Ci wspominal o agresywnych zachowaniach PDP?Jesli nie -to albo choroba sie nasilila albo...charakter(jesli przy nim nie ma takich atakow).Agencji jak najbardziej powinnas zglosic nawet jak "za chwile"zmieniasz Stelle,chocby dla nastepnych zmienniczek.Z tego co sie orientuje to jestesmy z jednej agencji.Kiedys informowalam koordynatorke o jednej sprawie i sama mi powiedziala ze trzeba zglaszac bo oni musza wiedziec.Jesli nikt ich nie poinformuje np.o pogarszajacym sie stanie zdrowia PDP to skad maja wiedziec?A zawsze nawet stalego opiekuna ktos bedzie musial kiedys zmienic.
Bietka zbieraj na nowego lapka......
Wróciłam z Wrocka. Pogoda dopisała i zahaczyłam przy okazji o Zamek Książ w Wałbrzychu. Piękny! A i przewdonik, który po zamku oprowadzał, super się trafil. Taki z pasją :)
mój lapek urodził się 4 lata temu i jest czyściutki jak tyłek niemowlęcia :-)))