http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/175/o-wszystkim-i-o-niczym/co-ogladam-za-granica/page/82
Andy, ja wiem, ze tu chodzi tylko i wylacznie o kase, jednemu i drugiemu i trzeciemu. Dlatego mam poczucie , ze ona mnie sprzedala. No jak mozna myslec, skoro jej pierwsze slowa do mnie , kiedy ja w dniu wyroku odwiedzilam , pomimo strachu , ze moze tam byc moj ex, ona na przywitanie powiedziala- no , jestes zadowolona, ze dostaniesz alimenty? nie pomyslalas, ze moglo to dac wnukom??? no jasna cholera, kto ja jestem? mi sie nic od zycia nie nalezy? po jaka cholere poswiecilam wiekszosc mego zycia , aby im sie zylo w miare dobrze? O to mi tylko chodzi, bo ta corka dostala duzo wiecej niz ta starsza i ta starsza trwa przy mnie nie chcac nic w zamian. Z ta mlodsza zaczely sie problemy jak przestalam slac z Niemiec kase. Mam dzis mieszane uczucia!!! jak nigdy
Moze to co napisze nie jest pocieszajace ale szczere.
Wychodzi na to,ze twoje dzieci maja rozne nastawienie do zycia.Mowiac inaczej mlodsza jest egoistka.Byc moze podbuntowana przez ex,ale przeciez wlasny rozum ma i jakies uczucia chyba tez.Byc moze jest tez troszke winy z twojej strony.Zawsze bylo tak ze mala cos chciala a ty lecialas to kupic.Teraz odcielas pepowine (ta finansowa) i jestes be i wyrodna matka.Wybacz ale to egoizm i nastawienie na branie a nie dawanie niczego.
To z czasem moze ulec zmianie,zlagodniec w swojej formie.Jednak relacje nie beda juz nigdy b.dobre.
Dla matki to ogromnie ciezka proba,ale coz musisz przez nia przejsc.Inaczej sie nie da.
Ja ci zycze powodzenia i mocnego stapania po twardym gruncie w przyszlosci
ORIM , masz zupelna racje, jedna z moich corek jest tchurzem i egoista, tak , to prawda. To tym bardziej mnie boli, ze zapomniala juz jak przy kazdej awanurze w domu , kiedy jej ojciec byl pijany, trzesla sie i chowala za mna, zapomniala ile razy uciekalam z nimi z domu, aby nie musialy ogladac tego, co wyczynia ich ojciec.... Ona od samego poczatku mego wyjazdu do De, mojej wlasciwie ucieczki przed niebytem, miala do mnie pretensje, ze wyjechalam a ona zostala sama. Jak sama`? dwoje dzieci , przy ktorych jej pomagalam,maz co prawda len i zalatwilam mu prace w De , gdzie pracuje nadal... to k...a boli!!!! jednak zaufanie powinno byc zawsze ograniczone. Bylo dobrze jak slalam przez prawie poltorej roku cala kase aby spalacala moje zadluzenie i reszte brala dla siebie. Okazalo sie ,ze robila odwrotnie a myslalam, ze nie jest glucha. Nieraz nie mialam nawet na papierosy , ktore nalogowo pale. Stary na ostatniej rozprawie pokazal, ze wzial dla niej 2 pozyczki na ponad 30 tys no i jak sad przysadzil mi alimenty, to dupa zimna, skad wziac na splate pomyslala corka, no to trzeba matke sprzedac. Inaczej tego nie widze , nie widze innego powodu ale sie nie poddam !!!
Witajcie! Wracam znow do mego zalozonego watku;( chce sie tylko wygadac , bo jest mi bardzo przykro, ze zostalam jednak sprzedana przez moja mlodsza corka. Dzis otrzymalam mail od adwokat i skan dokumentow wniesionych przez meza do sadz apelacyjnego. Najbardziej to mnie rozsmieszylo , ze on zgadza sie na rozwod tylko w wypadku, jesli oboje bedziemy winni inaczej sie nie zgadza haha . Jak musi czlowiek byc tak zakuty !!!! Nie boje sie tej apelacji ale znowu troche nerwow i kasy mnie to bedzie kosztowac. Chcialam Wam sie wygadac, ale nawet pisac nie moge , wszystko we mnie wre a najbardziej z powodu corki , ktora jeszcze przed dwoma tygodniami mi napisala sms , ze chce sie pochwalic ze pracuje. Zadzwonilam i dodalwalam jej otuchy ;( glupia jestem
Leni, trzymaj się dasz radę wszystko najgorsze jest już za tobą..........
Niech się dzieje to co ma się stać.......na nic nie masz i nie miałaś wpływu.....zacznij myśleć o sobie , uśmiechaj się do siebie, zobacz jaka jesteś mądra, piękna, pracowita, dobra., uczciwa itd.......
Uwierz mi nie jest ważne co oni myślą i co robią....ty dąż do celu, swojego celu......
:aniolki:
Pomocy!!
znacie jakieś domowe środki na zatrzymanie biegunki???? moja PDP dzisiaj ma taki dzień i raczej końca nie widać......apteki już zamknięte je paluszki ryż ale bez efektu.
Pomocy!!
znacie jakieś domowe środki na zatrzymanie biegunki???? moja PDP dzisiaj ma taki dzień i raczej końca nie widać......apteki już zamknięte je paluszki ryż ale bez efektu.
Kasiu, jeżeli nie masz żadnych leków w domu podaj czekolade, jak nie masz ciemnej to normalną mleczną, niech PDP zje ile moze. U mojej PDP-nej działało, wiadomo, nie od razu, ale jak wciagneła połowe tabliczki to po 2 godzinach był spokój.
Nie na kazdy organizm zadziała:
Czekolada/ kakao - gorzkie- działają zapierająco i nie pobudzają jelit do pracy.
Czarne jagody-spowalniają ruchy robaczkowe jelit
Kisiel
Czarna herbata (bez cukru,bez cytryny)
A to z internetu:
.Często opisywaną metodą jest zjedzenie 1 – 2 łyżek kawy „sypanej”. Jakkolwiek niesmaczna,kawa faktycznie może wykazywać pewne działanie zapierające poprzez zawarte w swym składzie alkaloidy oraz nadanie stolcom bardziej papkowatego charakteru. Nieco smaczniejszą formą terapii jest zjedzenie rozgotowanego ryżu, ewentualnie z dodatkiem gotowanej marchewki. Oprócz hamowania biegunki, taki posiłek pozwoli pokryćzapotrzebowanie energetyczne organizmu oraz ukoi głód.
Coraz popularniejsze i łatwo dostępne staje się siemię lniane. Zjedzone w postaci kisielubądź papki hamuje biegunkę oraz działa osłonowo na ścianę jelita. Siemię jest też polecane w celu normalizacji rytmu wypróżnień u osób bez biegunki oraz u odchudzających się – powoduje uczucie sytości. Kolejnym polecanym sposobem jest gorzka czekolada – najlepiej z wysoką zawartością kakao. Z jednej strony ma działać podobnie do kawy, z drugiej zaś jak węgiel aktywowany – zlepia zawartość jelit oraz unieczynnia szkodliwe substancje.
Basiu ona gorzkiej herbaty za nic nie wypije,kisielem nie dysponuej nawet mąki kartoflanej nie mam kurcze chyba będe musiała się konpąć do sklepu po jagody,ale na myśl jak ją zostawie samą w tym stanie to.......już szorowałam fugi w podłodze szczotką.......
Pisałaś,że jadła ryż...a jakbyś "klieik" z ryżu zrobiła...?
Paluszki są dobre przy wymiotach, przy biegunce coca-cola. Odgazowana , pita łyżeczką lub przez słomkę- chodzi o to by powoli i małymi łyczkami.
Niestety,wszystkie te domowe sposoby nie działają od razu :/