leniKochani, ciag dalszy mojej walki o siebie. Dzis moja adwokat przyslala odpowiedz mego meza na moja odpowiedz na jego wniosek rozwodowy. Mam sie do tego ustosunkowac. Nie rozumiem tych przepisow , tak mozna do us... smierci odpowiadac. Nire to mnie tak zaskoczylo ale jedna rzecz, ktorej w zyciu bym sie nie spodziewala. Maz zarzuca mi, ze pozyczalam pieniadze od znajomych, zgadza sie tak jak wszyscy czasem robimy. Moja najlepsza przjaciolka bedzie swiadkiem hahaha nie wytrzymam !!!!!!! Przeciez to jej maz wydzielal pieniadze i to ja jej pomagalam jak potrzebowala na swoje wydatki, potem krecila z zakupami oklamujac meza i oddawala mi kase. Co jest k... z tym zyciem. Juz niczego nie rozumiem!! Jak ludzie mogfa byc tak dwulicowi???? No tak, mnie juz tam nie bedzie a ta gnida tam mieszka nadal. Falszzzzz i obluda. Maz nie zgadza sie na jakiekolwiek alimenty na moja rzecz i przyznaje, ze duzo zawinil ale ja tez jestem winna bo wyjechalam i powiedzialam , ze juz nie wracam, a on nadal uwaza , ze nasze malzenstwo bylo nienajgorsze hahhaha Czyim kosztem pytam!! pomozcie mi dzis zlapac rownowage psychiczna bo zglupieje do reszty. Prosze , znacie moja sprawe, pisalam.
Pomowienia i zeznawanie przed sadem nieprawdy jest przestepstwem.
Powiem tylko, ze sady niejako "przyzwyczajone" sa do tego, ze w sprawach o rozwod wywlekane sa na swiatlo dzienne rozne sprawy z wczesniejszego zycia rodziny.
To, ze maz cos tam twierdzi a poswiadcza inna kobieta, ktora jak sie Tobie wowczas wydawalo, byla przyjaznie do Ciebie ustosunkowana niczego nie dowodzi.
Klamstwa wstelakie "krotkie nogi maja" a prawdziwych przyjaciol poznajesz w sytuacjach kryzysowach.
Kilka pytan i kobieta-swiadek "sie wylozy" ..-))
Ludzie nie sa idealni, a swoje postepowanie i myslenie potrafia zmieniac pod wplywem pewnej kwoty pieniedzy, na ten przyklad

)
No bo jesli ta kobieta miewala wczesniej klopoty finansowe, to jesli nic z tym nie zrobila, myslisz, ze nie miewa ich nadal?
Mysle, ze rozwod to traumatyczne przezycie dla psychiki obydwu rozchodzacych sie stron.
Poczekaj na zakonczenie sprawy. Zyskasz spokoj i poczujesz w koncu, ze jestes wolnym Czlowiekiem.