Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

02 maja 2015 07:29 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

Mamuelka, ja jeszcze z łóżka nie wyszłam, a Ty już o obiedzie myślisz ? 
Śniadanko zjadłaś? Kawkę wypiłaś ?

Kawke pije sniadanko pozniej a obiadek zawsze z rana planuje co by ugotowac!! bo przed sniadaniem szykuje pozniej moge spokojnie przy drugiej kawce posiedziec!!!
02 maja 2015 07:34 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Kawke pije sniadanko pozniej a obiadek zawsze z rana planuje co by ugotowac!! bo przed sniadaniem szykuje pozniej moge spokojnie przy drugiej kawce posiedziec!!!

To inaczej niż ja. Potrzebuję czasu na rozruch. Potem otworzę lodówke i coś tam wymyślę - jak zawsze.
02 maja 2015 07:36 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

To inaczej niż ja. Potrzebuję czasu na rozruch. Potem otworzę lodówke i coś tam wymyślę - jak zawsze.

Kazdy inaczej układa sobie plan!!W domku u siebie tez tak robie tu czase dzien wczesniej mysle zeby w ostatniej chwili nie leciec do sklepu bo cos moze brakowac!!
02 maja 2015 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Kazdy inaczej układa sobie plan!!W domku u siebie tez tak robie tu czase dzien wczesniej mysle zeby w ostatniej chwili nie leciec do sklepu bo cos moze brakowac!!

ja tez mam zaplanowane :)
02 maja 2015 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie pizza na szybko dzis, bo była Pani Putz Frau więc nie było jak robic ..
02 maja 2015 14:42 / 2 osobom podoba się ten post
Szparagi w szynce ,sos, ziemniaki .Serniczek na popołudnie
03 maja 2015 07:47 / 2 osobom podoba się ten post
Papryka faszerowana ryzem mieskiem miekonym i troche mieszanki warzywnej,do tego budyn ugotuje i cos do picia!! ach i koniecznie sos pomidorowy u mnie sosy do wszystkiego musza byc!!
03 maja 2015 07:55
Zupa szparagowa.
03 maja 2015 10:46 / 1 osobie podoba się ten post
Czyli w/g dzisiejszego forumowego menu -zupa szparagowa i jogurcik.
03 maja 2015 11:25 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie schabowe w sosie ,ryż ,sałata -roszponka. Pewno się co niektóre osoby zdziwią co to za danie ,ale gwarantuję ,że bardzo smaczne. Schabowe inaczej ok 4kotlety schabowe, 1 cebula 1-2 łyżek mąki 2-3łyżki koncentratu pomidorowego(najlepiej z kartonika) 2-3 korniszon 2-3łyżki śmietany olej do smażenia pieprz ,cukier ,sól. Kotlety rozbić ,posolić ,popieprzyć i obsmażyć z obu stron na patelni.Zdjąć je na talerz ,a na tym tłuszczu podsmażyć cebulkę i dodać mąkę .Powstanie zasmażka (ja ją blenderem miksuję ).Podlać wodą ,dodać przecier pomidorowy, śmietanę ,zagotować.Włożyć kotlety i dusić ok 15 minut.Dołożyć bardzo drobno posiekane korniszony i dodać cukier ok pół łyżeczki. Doprawić do smaku .Podawać z ziemniakami ,lub ryżem . Polecam .
03 maja 2015 11:27
Tak ładnie napisałam przejrzyście i co wyszło ?
03 maja 2015 12:59 / 1 osobie podoba się ten post
ivetta

Tak ładnie napisałam przejrzyście i co wyszło ?

Napewno wyszło Ci to,
że po przeczytaniu Twojego poprzedniego posta postanowiłem zrobić schab,
ale w sosie chrzanowym i z jajeczkiem :))
03 maja 2015 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Nie gotuje, pod nos dostane podane:) Na razie pachnie papryka, baklazanami, cukinia..to wszystko zapieczone z sosem pomidorowym i roznego rodzaju serami. Miedzy innymi naszym oscypkiem:) Przywozonym z Polski w ilosciach hurtowych i mrozonym:)
03 maja 2015 14:58 / 1 osobie podoba się ten post
Było przejrzyście napisane w kolumnie ,a wyszło jak widać .
04 maja 2015 07:39 / 3 osobom podoba się ten post
Ja to dzis zaserwuje szaragi z sosem holenderskim,ziemniaczki i szyneczka,budyn ugotuje i cos do picia!!