Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

04 maja 2015 22:55 / 2 osobom podoba się ten post
Kolejna smakowita potrawka ugotowana przez PDP-ja co innego jadłam:):):):)

PDP dzis na obiadek wymodziła sobie mrozonego kalafiora wrzuconego na palace sie masło,bez grama wody i przypraw,przykryła pokrywa i zajrzała dopiero jak jej powiedziałam ze chyba sie toto przypala-oczywiscie brazowe było prawie całe...zjadła ze smakiem a popołudniu narzekała ze ja brzuch boli.....A tak poza tym to mam jak Annika kiedys -obiad najpózniej 11.15........
04 maja 2015 22:58 / 3 osobom podoba się ten post
Chodzi za mną, bigosik z młodej kapusty...mniam
05 maja 2015 08:00 / 1 osobie podoba się ten post
Rybka, ziemniaczki sos koperkowy,szpinak,jogurt i cosik do picia!!
05 maja 2015 08:05 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem,wyjelam jakis pojemniczek z zamrazarki ,bo nie chce mi sie gotowac ide na latwizne Zobacze czy moja kolezanka smacznie gotuje
05 maja 2015 08:53
Jak twojej pdp nic nie smakuje, to grunt, aby Tobie smakowały, całkiem dobre kryterium:)

Mnie Margolcia tym bigosikiem smaka narobiła.
05 maja 2015 13:13
Co mogę im zaserwować polskiego na obiad? doradzcie :))))))))))))
05 maja 2015 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich forumowiczów:) Jestem tu " nowa" choć to moja trzecia rodzina w trakcie mojej drogi opiekunki. Dziewczyny, co wy z tym bigosikiem?....:) Przyznam się, że ani razu jeszcze żadnemu z podopiecznych nie robiłam tego specjału a jestem zadziwiona tym, że gdzie wchodze na jakieś forum kulinarne to wszyscy o bigosie.... Ale wracając do tematu, ja dziś zrobiłam moim podopiecznym koptyka z masełkiem i cebulką podsmażaną i jedli az im się uszy trzęsły...:)
05 maja 2015 13:28
gina1984

Witam wszystkich forumowiczów:) Jestem tu " nowa" choć to moja trzecia rodzina w trakcie mojej drogi opiekunki. Dziewczyny, co wy z tym bigosikiem?....:) Przyznam się, że ani razu jeszcze żadnemu z podopiecznych nie robiłam tego specjału a jestem zadziwiona tym, że gdzie wchodze na jakieś forum kulinarne to wszyscy o bigosie.... Ale wracając do tematu, ja dziś zrobiłam moim podopiecznym koptyka z masełkiem i cebulką podsmażaną i jedli az im się uszy trzęsły...:)

Uszka. Uszka się trzęsły.
Witam.
05 maja 2015 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Polski schab, bigos, golonki, żurek. 
Tak Polacy jadają, niestety. 
05 maja 2015 13:31 / 2 osobom podoba się ten post
Nie gotuje nic -nie mam apetytu i Pdp też
05 maja 2015 13:31 / 2 osobom podoba się ten post
Znaczy wymagająca jest.

Dzisiaj na obiad zupa ze świeżych warzyw z wkładką mięsną z kurczaka..
Grapefruit na deser.

05 maja 2015 13:48 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Moze najpierw dowiedz sie, jakie maja ograniczenia? Cukrzyca + poczatek raka trzustki - chyba jakas dieta jest? Moja babcia (normalna, polska), miala raka trzustki i wiem, ze dieta byla restrykcyjna ...
05 maja 2015 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
Zapiekanka makaronowa z brokułami i szynką.
05 maja 2015 13:52 / 3 osobom podoba się ten post
didusia

Nie gotuje nic -nie mam apetytu i Pdp też

Rozumiem, ale w ten sposob nie pomozesz swojej PDP, Ty musisz normalnie funkcjonowac, bedziesz potrzebowac wiecej sil fizycznych i psychicznych !
05 maja 2015 13:54
emilia

Rozumiem, ale w ten sposob nie pomozesz swojej PDP, Ty musisz normalnie funkcjonowac, bedziesz potrzebowac wiecej sil fizycznych i psychicznych !

Emilko lubię Cię , ale po co te rady .To jest dorosła osoba .