Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

04 maja 2015 10:05
Lane kluseczki na rosołku i placki ziemniaczane .
Taka ciekawostka ;przeważnie placki jedzą z musem jabłkowym , a tu PDP je z musztardą .
04 maja 2015 10:07 / 1 osobie podoba się ten post
Mam zrobic pierwszy obiad u Nowej podopieczznej. Kotlety mielone ziemniaki i fasolkę.Będę sie starać.
04 maja 2015 10:12
a dzisiaj "walnę" makaron po chińsku z patelni z warzywami :))
04 maja 2015 10:12 / 1 osobie podoba się ten post
ivetta

Lane kluseczki na rosołku i placki ziemniaczane .
Taka ciekawostka ;przeważnie placki jedzą z musem jabłkowym , a tu PDP je z musztardą .

oł maj gasz! placki ziemniaczane z musztardą? toż to awangarda :)
04 maja 2015 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ja to dzis zaserwuje szaragi z sosem holenderskim,ziemniaczki i szyneczka,budyn ugotuje i cos do picia!!

ależ mi się chce szpargli.... <3
04 maja 2015 10:19 / 3 osobom podoba się ten post
mzap88

ależ mi się chce szpargli.... <3

Mezp88 weszłam na Twojego bloga i bardzo mnie zaciekawił .Z pewnością wypróbuje Twoje przepisy ......
04 maja 2015 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

Mezp88 weszłam na Twojego bloga i bardzo mnie zaciekawił .Z pewnością wypróbuje Twoje przepisy ......

będzie mi bardzo miło, Lena ;-)
04 maja 2015 10:44 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

będzie mi bardzo miło, Lena ;-)

jak mozesz to podaj namiary na twojego bloga jedzeniowego zapodzialam gdzies...a przepisz switne masz
04 maja 2015 10:47
ania52

jak mozesz to podaj namiary na twojego bloga jedzeniowego zapodzialam gdzies...a przepisz switne masz

http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1513/page/35

dodaj do zakladek, nie zgubisz :)
04 maja 2015 10:50 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1513/page/35

dodaj do zakladek, nie zgubisz :)

dzieki....mam pozyczonego laptopa od wnuczki pdp i nie umiem sie odnalezc..niemiecki on...
04 maja 2015 13:25 / 1 osobie podoba się ten post
Zjadłam pół kilo truskawek,chyba mi wystarczy jako obiad :)
04 maja 2015 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny!    ....i chłopaki :)))))

Jak to czytam: "Powoli zaczynam wilkiem patrzeć na szparagi" - to mnie nosi :(((
Ja cały czas czekam na szparagi i nie mogę się doczekać - podobno sezon się jeszcze nie zaczął! - 2x specjalnie kupiłam szynkę -grubsze plastry do szparagów, sos holenderski czeka :)
Widziałam w Lidl-u i Aldiku szparagi z importu - Holandia, potem Grecja (białe i zielone) ....ale tu wszyscy omijali je łukiem (w końcu były przecenione na 0,99e).
Na te greckie nawet się napaliłam ....ale, były strasznie grube: 4-5 w paczce ...bałam się, że "drewniaste".
ówki
Ja jestem na samym płd. DE (ten "worek" na mapie) ...i szparagów jeszcze nie ma :((
Przecież to tu sezon powinien się zacząć!! - zawsze przed dojazdem do Einkaufzentrum stoi specjalna budka tylko ze szparagami (+łom + same końcówki-główki)....w tym roku jeszcze jej nie postawili !!

Ja (i moje dziadki) jesteśmy smakoszami szparagów :) - doradźcie, gdzie kupujecie?
04 maja 2015 14:43 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa kalafiorowa z wkładką -dla Pdp musiałam zmiksować.
04 maja 2015 14:46 / 2 osobom podoba się ten post
Też robiłam zupę kalafiorową dzisiaj :D
04 maja 2015 14:49 / 5 osobom podoba się ten post
Gotując obiad słuchałam Prodigy i mało karkówka z dymem nie poszła:). Jednak opanowałam sytuację, toteż na obiadek dziś karkówka z pieczarkami ,ziemniaki, sałatka z pomidorów z mozarellą, bazylią, nutką czosnku i kroplą oliwy z oliwek.