Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

05 maja 2015 13:56 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Emilko lubię Cię , ale po co te rady .To jest dorosła osoba .

Rady Emilii - jak dla mnie- są bardzo cenne i wyważone.
Tutaj są same dorosłe osoby.
05 maja 2015 14:17 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

Rozumiem, ale w ten sposob nie pomozesz swojej PDP, Ty musisz normalnie funkcjonowac, bedziesz potrzebowac wiecej sil fizycznych i psychicznych !

Ja sobie zjem potem wieczorem ,narazie czekam na kroplówkę  -spokojnie jest z czego schudnąć.
05 maja 2015 14:19 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Ja sobie zjem potem wieczorem ,narazie czekam na kroplówkę  -spokojnie jest z czego schudnąć.

Trzymam Cie za slowo !
05 maja 2015 19:55 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki,szparagi w sosie holend.,własnoręcznie przez PDP upichconym-ten sklepowy niech si schowa:)Bdb było.Widzę ,ze moja PDP to ma takie kuchenne wzloty i upadki-jedne potrawy zmasakruje dokumentnie a inne pyszne:)
05 maja 2015 19:59 / 3 osobom podoba się ten post
emilia

Trzymam Cie za slowo !

W;aśnie usmazyłam sobie skrzydełka do tego mini ogórki w zalewie miodowej..
05 maja 2015 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

W;aśnie usmazyłam sobie skrzydełka do tego mini ogórki w zalewie miodowej..

Grzeczna dziewczynka! Zartuje, oczywiscie !
05 maja 2015 20:28
kasia63

Ziemniaki,szparagi w sosie holend.,własnoręcznie przez PDP upichconym-ten sklepowy niech si schowa:)Bdb było.Widzę ,ze moja PDP to ma takie kuchenne wzloty i upadki-jedne potrawy zmasakruje dokumentnie a inne pyszne:)

A podpatrzylas przepis na sos?
05 maja 2015 21:26 / 3 osobom podoba się ten post
emilia

A podpatrzylas przepis na sos?

Nieee:(Widziałm ze przygotowała sobie zółtka 2 ,mąkę i sól i sie nawet zastanawiałam czy chce lane kluski robić:)Sosik był taki "aksamitny".Lżejszy niz sklepowy ,sobie więcej dosoliłam tylko.Szparagi odcedziła i wrzuciła do sosu i sie tak z  minutke pultało razem wsio.Ja ten sklepowu uszlachetnaim koperkiem i czosnkiem bo mdławy jest-jak ciepły majonez a ten był zupłnie inny.
06 maja 2015 07:54 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś mam na obiad wczorajszą pieczarkową :)
06 maja 2015 08:09 / 4 osobom podoba się ten post
Jako,ze w domu-nadganiam monachijskie braki...Dziś zupa szczawiowa :)
06 maja 2015 08:17 / 3 osobom podoba się ten post
A ja robie z corka podopieczniej pierogi. Raz sprobowala I bardzo jej posmakowaly. Nie chce jednak, abym sama musiala je robic, wiec juz kilka razy robilysmy razem. Typowo niemieckie potrawy tez robimy razem, tylko, ze wtedy to ja sie ucze hihi. Ale przy takim wspolnym gotowaniu szybciej I przyjemniej czas uplywa 
06 maja 2015 10:14 / 3 osobom podoba się ten post
A ja normalnie mam zaproszenie do syna na obiad.Tak jakoś w środku tygodnia .Szybko podziękowałam ,że tak skorzystam bo jeszcze się rozmyślą.Hi hi
06 maja 2015 10:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś - marchwianka ,dla mnie dodatkowo mini bagietkę z salami -napewno wieczorem dostanę apetytu.

Niestety z gotowania nici ,nie miałam czasu ,wieczorkiem chciałam usmażyć resztę skrzydełek ale Pdp mnie całkowicie pochłonęła czasowo i skrzydełka się spaliłu bo żem zapomniała. Będę musiała drugą czekoladę zjeść.
06 maja 2015 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj ziemniaki, pulpety w sosie grzybowym i marchewka próżona,smakowało i nareszcie nie mam nalesników i mogę gotować.
07 maja 2015 07:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis ziemniaczki,sosik z mieskiem z kurczaka,marchewka zgroszkiem do tego budyn i cos do picia!!