Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

07 maja 2015 09:25 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzis ziemniaczki,sosik z mieskiem z kurczaka,marchewka zgroszkiem do tego budyn i cos do picia!!

..to cos do popicia to ile % ma ???? ha ha
07 maja 2015 10:58 / 5 osobom podoba się ten post
Karkówka pieczona ,ziemniaki, czerwona kapusta ,grune . Na deser lody z czekoladową bitą smietaną i likierem orange.,
07 maja 2015 12:03 / 3 osobom podoba się ten post
Ja dziś miałam mistrzostwo świata.
Po wnerwiających zakupach z podopieczną, gdzie nerwy mnie się naruszyły - podopieczna zaproponowała, że na obiad kupimy gotowe kanapki z białej bułki. Zgodziłam się grzecznie - coby zminimalizować czas jej widoku po tych zakupach. Ja generalnie nie jem mąki. Jak chleb, to tylko pełnoziarnisty. Cały zeszły rok wręcz ortodoksyjnie bez mąki- teraz po zmianie stelli - jak się da.
Dziś zjadłam więc tą świeżutką, białą bułkę. Po raz pierwszy od wielu lat.
Zjadłam tą bułkę - i obiecałam sobie, że to była ostatnia moja biała bułka - czuję do tej pory smak chemii. Obrzydlistwo . Nigdy więcej. Wyglądało mi to dotąd smakowicie i apetycznie - do dzisiaj. Oskarżam tę piekarnię o ludobójstwo. Mój organizm dłuuuugo będzie się pozbywał tych produktów tablicy Mendelejewa. Dzisiejszy obiad uznaję za porażkę. 
07 maja 2015 12:30 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie tradycyjnie gulasz ,ziemniaki ,czerwona kapusta.
Ja bym chętnie coś innego ,ale PDP lubi jak mu na talerzu pływa wszystko ,więc proszę bardzo.
07 maja 2015 13:22 / 3 osobom podoba się ten post
Kartofelki, udka kaczki pieczone z jabłkami i wczorajsza marchewka - smakowało :)
07 maja 2015 13:55 / 3 osobom podoba się ten post
Zrobiłam sobie dziś na obiad : makaron ze szpinakiem i z łososiem. Kurcze,jakie to pyszne było to nie pytajcie :))
07 maja 2015 16:20 / 4 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane dla PDP- ja tylko ziemniaki i cebule starłam i potem smażyłam-miska zawierała:
5 ziemniaków i 1 cebulę,starte na duzych oczkach wg stosownej instrukcji:)
pozostałe składniki dodała babcia,czyli 4 jaja,sól,pieprz i 4 małe łyzeczki mąki.....masa wyglądała bardziej jak jajecznica z ziemniakami:)a smakowało prawie tak samo albo moze bardziej jak omlet:)
Opiekunka sobie usmazyła filety z poledwicy wołowej,sosik do tego i makaron-małe farafelki plus ogórek,jeszcze na kolacje zostało:)
07 maja 2015 16:22 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Placki ziemniaczane dla PDP- ja tylko ziemniaki i cebule starłam i potem smażyłam-miska zawierała:
5 ziemniaków i 1 cebulę,starte na duzych oczkach wg stosownej instrukcji:)
pozostałe składniki dodała babcia,czyli 4 jaja,sól,pieprz i 4 małe łyzeczki mąki.....masa wyglądała bardziej jak jajecznica z ziemniakami:)a smakowało prawie tak samo albo moze bardziej jak omlet:)
Opiekunka sobie usmazyła filety z poledwicy wołowej,sosik do tego i makaron-małe farafelki plus ogórek,jeszcze na kolacje zostało:)

ale opiekunka sobie dogadza:)
07 maja 2015 16:25
magdalena_k

ale opiekunka sobie dogadza:)

Moja kochana to babcia mi tak dogadza i pilnuje,żebym głodna nie chodziła:)Specjalne dla mnie wczoraj odmroziła:)Ona prawie miesa nie j ,tyle co wedliny na kolację a i to w mikroskopijnych ilosciach .
07 maja 2015 16:28 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Moja kochana to babcia mi tak dogadza i pilnuje,żebym głodna nie chodziła:)Specjalne dla mnie wczoraj odmroziła:)Ona prawie miesa nie j ,tyle co wedliny na kolację a i to w mikroskopijnych ilosciach .

no zawsze sie jakos mozna wytlumaczyc no nie??? 
07 maja 2015 23:10 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

..to cos do popicia to ile % ma ???? ha ha

Ach musiałes  Oriom mnie wydac heheheeheheh
08 maja 2015 06:24 / 3 osobom podoba się ten post
No i tak zostało mi sporo wczorajszego sosiku wiec ugotuje ziemniaczki,,do tego czerwona kapustka,mam juz zrobiony kompot po niemiecku z rabarbaru heheh i moze jogur szybki obiadek:)))
08 maja 2015 06:54 / 3 osobom podoba się ten post
Kuchnia w Pelm podaje dzis : smazona rybke i brokul z wody oraz warzywa ,ktore z wczoraj zostaly.
08 maja 2015 07:35 / 4 osobom podoba się ten post
Najnormalniejsze placki ziemniaczane takie jak u mojej mamy.Ja zjem ze śmietaną ,a babcia ze swoimi jabłkami.Mniam mniam.
08 maja 2015 09:41 / 3 osobom podoba się ten post
Nalesniki w wersji słodkiej- z nutellą,twarożkiem i dżemem...Oczywiście nie wszystko naraz ;)