Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

08 maja 2015 09:52 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj ryba smażona, kartofel salat i surówka z kapusty :)
08 maja 2015 12:26 / 4 osobom podoba się ten post
Już ugotowałam, ba , nawet zjadłam...a narobiłam się przy tym:))))))))))))Ziemniaczki i śledzie w śmietanie:)
08 maja 2015 12:45 / 2 osobom podoba się ten post
nesca_nebesca

Już ugotowałam, ba , nawet zjadłam...a narobiłam się przy tym:))))))))))))Ziemniaczki i śledzie w śmietanie:)

Moje ulubione jedzonko -jak tylko do Pl zjadę to sobię zrobię- tzn moja mutter zrobi -bo mi najlepiej smakuja podane pod nos.
08 maja 2015 12:47 / 2 osobom podoba się ten post
Obiad zjedzony ,dzień zaliczony.

Łosoś w sosie ziołowym ,ryż ,sałata -roszponka
08 maja 2015 13:01 / 2 osobom podoba się ten post
A ja zrobiłam wreszcie obiad sama-nalesniki z bananem w srodku,oczywiscie pokrojonym w cienkie plastry ,potem raz jeszcze zapiekłam na patelni-lecker )),nawet frau smakowało.
08 maja 2015 13:27
Te naleśniki z bananami muszą być pyszne. Po podaniu na talerz zrobiłabym na nich jeszcze esy-floresy z gorzkiej czekolady. Banany oblane czekoladą.... Mniam! Ale takie frykasy zrobię sobie w nagrodę jak wreszcie zgubię jeszcze parę kilogramów.
08 maja 2015 13:33 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Moje ulubione jedzonko -jak tylko do Pl zjadę to sobię zrobię- tzn moja mutter zrobi -bo mi najlepiej smakuja podane pod nos.

Najprawdziwsza prawda:))))) to same danie, przyrządzone i podane pod nos, zawsze smakuje lepiej:)
08 maja 2015 18:38
Ja dzis wczorajszy makaron z sosem sobie odgrzałam,PDP nic nie jadła bo mówi -czeka na kolacje bo córka jedna jakies ekstra zrobione szparagi ma przywieźć a tu prawie 19-sta i żarełka nie widac -babcia na posterunku w drzwiach czeka i coraz to bardziej sie niecierpliwi........
08 maja 2015 21:11 / 2 osobom podoba się ten post
fado

Te naleśniki z bananami muszą być pyszne. Po podaniu na talerz zrobiłabym na nich jeszcze esy-floresy z gorzkiej czekolady. Banany oblane czekoladą.... Mniam! Ale takie frykasy zrobię sobie w nagrodę jak wreszcie zgubię jeszcze parę kilogramów.

O matko,dostałam slinotoku,moją dietę szl... trafi,a juz miałam prawie...2 kilo zgubione ))
09 maja 2015 07:10 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dzis zrobie danie z patelni ryz z warzywkami i mieskiem mielonym ,jogurt owocowa i herbatka,dla pdp a dla mnie barszczyk czerwony do picia co kto lubi!!!!
09 maja 2015 07:54 / 3 osobom podoba się ten post
Ja nic  nie gotuje.Niech tak bedzie na wieki........Moj mąż twierdzi,że oduczyłam sie naszej kuchni.Zaraz zapytam  co dzisiaj bedziemy jedli.

Zraz wołowy - kasza gryczana - zielona sałata - kompot (po naszemu) z ogrodowego rabarbaru.

09 maja 2015 08:52 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj zaszaleję i zrobię babkę ziemniaczaną. Sos grzybowy. Sałatkę owocową.
Ciekawa jestem, co te niemieckie podniebienia na to powiedzą.
09 maja 2015 09:10 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Ja dzisiaj zaszaleję i zrobię babkę ziemniaczaną. Sos grzybowy. Sałatkę owocową.
Ciekawa jestem, co te niemieckie podniebienia na to powiedzą.

Jak robisz tą babkę ziemniaczaną ??
09 maja 2015 09:12
Dorka

Jak robisz tą babkę ziemniaczaną ??

wlasnie Benitka, zapodaj Twoj przepis, moze jest inny niz moj
09 maja 2015 09:21
moje dziadki chcą obiad taki jak to oni lubia. Mam ugotowac ziemniaki, dodac do nich musu jabłkowego, to razem udukać. na koniec polać to podsmażonym boczkiem wędzonym z cebulą. Nie wiem za czym to bedzie smakowało, ale chyba jakoś przeżyję....