moje dziadki chcą obiad taki jak to oni lubia. Mam ugotowac ziemniaki, dodac do nich musu jabłkowego, to razem udukać. na koniec polać to podsmażonym boczkiem wędzonym z cebulą. Nie wiem za czym to bedzie smakowało, ale chyba jakoś przeżyję....
moje dziadki chcą obiad taki jak to oni lubia. Mam ugotowac ziemniaki, dodac do nich musu jabłkowego, to razem udukać. na koniec polać to podsmażonym boczkiem wędzonym z cebulą. Nie wiem za czym to bedzie smakowało, ale chyba jakoś przeżyję....
wisienka lepiej nie ryzykuj. Mi po przeczytaniu tej kompozycji na sam widok zrobilo sie niedobrze
Dziś obiadu nie gotuję ,bo pdp je u córki ,a ja jeszcze nie wiem gdzie i co.
Jak robisz tą babkę ziemniaczaną ??
Dziś na obiado-kolację serwuję najprawdziwsze krewetki...:))))
"Ciasto" ziemniaczane dokładnie jak na placki ziemniaczane: tarte ziemniaki, jajko, troszkę mąki, sól, pieprz.
Do tej masy dodaję duuużo podsmażonej cebuli pokrojonej w grubą kostkę - smażonej razem z czymś o aromacie wędzonki: szyneczka, albo boczek, albo pokrojona kiełbaska i duuużo majeranku.
Koniec. Do piekarnika na 200 stopni. Piecze się długo ok. 1,5 godziny.
Dla mnie pyyycha.
Jeszcze lepsze na drugi dzień, pokrojone w plastry i podsmażone na patelni.
Też uwielbiam babkę ziemniaczaną,ja dodaję parówki pokrojone i oczywiście też cebule,jajek około 5 szt :).
Nigdy w życiu nie jadłam krewetek.
Nie wiem, czy są smaczne - ale ten robaczkowy wygląd ....
Mój szef-czyli syn pdp-zaproponował mi,żebym przyrzadziła bo sam nigdy nie jadł,nawet nie wiedział jak wyglądają,myślał że to są ośmiorniczki hahahahah. Pokazałam mu w ulotce i powiedział,że pomimo wyglądu chetnie je spróbuje. Ponieważ jestem mistrzem w przyrządzaniu robaczków i je uwielbiam to dziś jest właśnie ten "chwarny dzień".:)
To ja się wpraszam do Ciebie na jedzonko. Bo jak Ty mistrzyni - to i ja odwagę znajdę, żeby spróbować.