Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

09 maja 2015 11:15 / 1 osobie podoba się ten post
Krewetki są pyszne:)Podsmażone na masełku / uwaga niedługo!/,z czosnkiem na koniec posypane pietruszką...
Ja tak robię a ciekawe jak Ivanilia?
09 maja 2015 11:15 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Zapraszam serdecznie ,weż z sobą winko :))))

A jakie wino pasuje do krewetek? Tu mam tak zaopatrzoną piwniczkę, że można wybierać.
09 maja 2015 11:16 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Krewetki są pyszne:)Podsmażone na masełku / uwaga niedługo!/,z czosnkiem na koniec posypane pietruszką...
Ja tak robię a ciekawe jak Ivanilia?

Tak samo,ale dodaje jeszcze paprykę czerwoną,krótko duszoną,ma być chrupiąca,ale nie twarda i koniecznie cayenne,żeby na ostro było .
09 maja 2015 11:17
Benita

A jakie wino pasuje do krewetek? Tu mam tak zaopatrzoną piwniczkę, że można wybierać.

W domu do krewetek pijam najczęściej Krupnik hehe,ale białe wino doskonale pasuje :)
09 maja 2015 11:18 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

W domu do krewetek pijam najczęściej Krupnik hehe,ale białe wino doskonale pasuje :)

to ja ugotuje krupnik i wpadne na krewetki :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
09 maja 2015 11:20
Dodam że krewetki muszą być duże /tiger/ te koktajlowe do niczego się nie nadają;(
09 maja 2015 11:21 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dziś na obiado-kolację serwuję najprawdziwsze krewetki...:))))

No, no Iwanilka.Owoce morza to afrodyzjaki :))) NIc więcej nie powiem:))))))))))))))))))
09 maja 2015 11:25 / 3 osobom podoba się ten post
A mnie się urwał wątek prawnika w piżamie;) Ale wspólna kolacja więc chyba rozwija się obiecująco? :)
09 maja 2015 11:29 / 3 osobom podoba się ten post
nesca_nebesca

No, no Iwanilka.Owoce morza to afrodyzjaki :))) NIc więcej nie powiem:))))))))))))))))))

tez sie zamkne ha ha ha
09 maja 2015 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Nigdy w życiu nie jadłam krewetek.
Nie wiem, czy są smaczne - ale ten robaczkowy wygląd ....

Jadłam krewetki tygrysie-te najwieksze takie,z grilla-pyszne były.Jadłam też sałatke sklepową z takimi małymi przecinkami-to smacznie nie było,niestety.
09 maja 2015 11:35 / 1 osobie podoba się ten post
Ja się rozsmakowałam ostatnio w D w lokalnych krabach No i brakuje mi ich,nie uświadczy sie ich w Pl...
Co najwyżej takie różowawe paluszki krabowe...z krabami nic wspólnego nie mające....:(
09 maja 2015 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

tez sie zamkne ha ha ha

Pewnie.Nie przeszkadzajmy,ciiiii ;)))
09 maja 2015 11:51 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Mój szef-czyli syn pdp-zaproponował mi,żebym przyrzadziła bo sam nigdy nie jadł,nawet nie wiedział jak wyglądają,myślał że to są ośmiorniczki hahahahah. Pokazałam mu w ulotce i powiedział,że pomimo wyglądu chetnie je spróbuje. Ponieważ jestem mistrzem w przyrządzaniu robaczków i je uwielbiam to dziś jest właśnie ten "chwarny dzień".:)

I będziesz nam tu kity wciskać,że synek jest be  itd........Ha ha ha....krewetki.Pamietaj o białym wytrawnym,do krewetek w sam raz:)Smacznego:)I krewetek i innego:):):):):)

Iwanilka krewetki
Przy świecach
Serwuje
Nie wie
Jeszcze 
Naiwna
Że ją szef
Testuje:):):)
Zdatna
W kuchni dogodzić
Dokładna
W sprzątaniu
Teraz ją
Zbałamucić?
Czy po drugim daniu?
:):):):):):):)
09 maja 2015 12:33
,Mam pytanie, czy zamiast polskiego budyniu mogę dodac ich pudinng do masy? Ciasto Nuta sobie zażyczyła na Dzień Mamy, 
09 maja 2015 13:31
michasia

,Mam pytanie, czy zamiast polskiego budyniu mogę dodac ich pudinng do masy? Ciasto Nuta sobie zażyczyła na Dzień Mamy, 

Ja dodawałam pudding - proszek z torebki. Dał radę.