Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

12 maja 2015 18:09 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

od jakiegoś czasu to moi guru, choć jestem trochę do tyłu z wykładami J. Zięby...
za to mój ojciec, miszcz helfy food od x lat i wygląda i czuje się jak nastolatek, choć mc temu skonczyl 50tkę.
Zdrowy jak kuń!

Zacxynalam od Kwasniewskiego 15 lat temu. Moja rodzina niestety pukala sie w glowe. Ja czulam sie swietnie. Troche odpuscilam sobie zaczynajac prace w de, bo wiadomo- rozne sa domy I nie zawsze spotyka sie to z aprobata. A na pewno przysparza wielu komentarzy. Terza, od pewnego czasu jestem w duper miejscu, gdzie moge sobie na to pozwolic. Kilogramy pieknie ida w dol I czuje sie , jak kun, a tez jestem 40+
12 maja 2015 18:11 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

Zacxynalam od Kwasniewskiego 15 lat temu. Moja rodzina niestety pukala sie w glowe. Ja czulam sie swietnie. Troche odpuscilam sobie zaczynajac prace w de, bo wiadomo- rozne sa domy I nie zawsze spotyka sie to z aprobata. A na pewno przysparza wielu komentarzy. Terza, od pewnego czasu jestem w duper miejscu, gdzie moge sobie na to pozwolic. Kilogramy pieknie ida w dol I czuje sie , jak kun, a tez jestem 40+

no i bomba!

12 maja 2015 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Dziś cieniutko, trochę cukini z kiełbasa smazoną -nie miałam apetytu za gorąco -32 st. , za to jutro duzy obiad na 6 osób ,przed pogrzebem . Zupa marchwiowa z imbirem nutką pomarańczową . Karkówka pieczona ,krokiety ziemniaczane ,grune- dodatkowo polędwica wieprzowa ( mini kotleciki panierowane)_ i pieczarki smażone w smietanie z koperkiem. Piszę dziś ,bo jutro niebędę miała czasu.
Mozna się już oblizywać . xD

didusia od tego oblizywania sie jestem glodna jak pies. To nasze polskie jedzonko !!!!!!
12 maja 2015 20:00 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Kaśka, wiem że offtop, ale paluchy mnie swędzą i muszę to napisac. Od tłustego żarcia nie dostaje się Al ani demencji. To mit.

Wiem:)Ale rozum sie otłuszcza:)hi hi hi
12 maja 2015 20:08 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Wiem:)Ale rozum sie otłuszcza:)hi hi hi

hahaha czyli moge spokojnie jesc, nic mi sie nie otluszczy:)))
12 maja 2015 20:08
leni

didusia od tego oblizywania sie jestem glodna jak pies. To nasze polskie jedzonko !!!!!!

Lubią tutaj polskie papu , na początku były opory a teraz chwalą.
chyba ostatni taki obiad w tej rodzince- niech im będzie . DDD
12 maja 2015 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Lubią tutaj polskie papu , na początku były opory a teraz chwalą.
chyba ostatni taki obiad w tej rodzince- niech im będzie . DDD

jasne, zrob im wyzerke , niech pamietaja !!!
12 maja 2015 20:10 / 1 osobie podoba się ten post
leni

hahaha czyli moge spokojnie jesc, nic mi sie nie otluszczy:)))

Jezeli bedziesz jadla z minimalna iloscia weglowodanow, to nic ci sie nie otlusci, a jezeli w tym tluszczu beda plywac wegle, to cala bedxiesz tlusciutka
12 maja 2015 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
joannaxd

Jezeli bedziesz jadla z minimalna iloscia weglowodanow, to nic ci sie nie otlusci, a jezeli w tym tluszczu beda plywac wegle, to cala bedxiesz tlusciutka

to bylo zartobliwe, ze niby nie mam mozgu. Nie znam sie na tej diecie, wyznaje zasade -- nie zryj, jedz-- taka cale zycie stosuje, ale polska , tlusta kuchnie lubie
13 maja 2015 07:57 / 6 osobom podoba się ten post
U mnie dzis ziemniaczki młode do tego zrobie szparagi  z szyneczka ,sos holenderski,deser rabarbarowy,i herbatke!!!
13 maja 2015 08:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś krokiety na obiado-kolację i mieszanka sałat.
13 maja 2015 08:40 / 4 osobom podoba się ten post
Ja nie mam zbytnio czym się pochwalić,Frau pojechala na umówione wizyty-zostawiła puszke groszku i 3 marchewki ,a do tego wyjęłam Frischkase Sticks(sztuk 6 na 3 osoby) no i niesmiertelna salat z essigiem ((
13 maja 2015 10:44 / 4 osobom podoba się ten post
Spagetti z sosem serowo - pomidorowym ( oregano,czosnek,bazylia),salata z feta i pomidorami oraz brokuły.Poniosło mnie ha ha ha
13 maja 2015 11:16 / 6 osobom podoba się ten post
Kieszonki schabowe z leberkase (misz masz kuchni naszej i niemieckiej ;) i kalafior. Sałatka owocowa.
13 maja 2015 11:19 / 5 osobom podoba się ten post
Klopsiki z mięsa mielonego wołowego,sosik JAGER ze smietanka,smazone pieczerki i cebulka i bakłazany podsmazane krązki,do tego kasza polska albo kuskus zalezy jak sie wyrobię ze słuchaniem muzyki w necie hihi