Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

03 czerwca 2015 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
Carbonara szparagowa z serem cheddar. PYYYCCCHHHAA! <3
03 czerwca 2015 11:38 / 1 osobie podoba się ten post
wercia

Carbonara szparagowa z serem cheddar. PYYYCCCHHHAA! <3

napisz przepis, jak to robisz?
03 czerwca 2015 12:17 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj bez szaleństwa jajko sadzone i mizeria na deser truskawki z bitą śmietaną.
03 czerwca 2015 12:30 / 1 osobie podoba się ten post
Obiad zjedzony .Pierś z indyka,fasolka szparagowa zielona ,ziemniaki.Na popołudnie sernik z wkładką własnej roboty.
03 czerwca 2015 12:32 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dzisiaj dałam się w maliny  wpędzić* sasiadka zabrała mnie na spacer poranny,ktory trwał 2 godz.Zakwasy murowane - ale endorfina zwyżkuje.Opaliło mnie to obce słońce na amen,twarz mi piecze.A na obiad miałam placki ziemniaczane takie  troche inne poł kartofli gotowanych i przetartych na sicie a poł surowych tartch.Bardzo smaczne  - moja pdp z musem jabłkowym ja z jogurtem.I spokojnie czekamy do jutra na świąteczne sniadanie, kolacji obie nie jadamy.
03 czerwca 2015 12:43 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

A ja dzisiaj dałam się w maliny  wpędzić* sasiadka zabrała mnie na spacer poranny,ktory trwał 2 godz.Zakwasy murowane - ale endorfina zwyżkuje.Opaliło mnie to obce słońce na amen,twarz mi piecze.A na obiad miałam placki ziemniaczane takie  troche inne poł kartofli gotowanych i przetartych na sicie a poł surowych tartch.Bardzo smaczne  - moja pdp z musem jabłkowym ja z jogurtem.I spokojnie czekamy do jutra na świąteczne sniadanie, kolacji obie nie jadamy.:gotowanie:

Z takiego ciasta ziemniaczanego robię też bawarskie knedle do mięsa ,a i placki też .Są takie mięciusieńkie w środku.Bardzo je lubię .
03 czerwca 2015 12:47 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

napisz przepis, jak to robisz?

Podaję link na przepis :) Polecam podać z startym cheddarem!

http://www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_ze_szparagami/carbonara_szparagowa_z_boczkiem/przepis.html
03 czerwca 2015 12:53 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

oooooooooo :-(  nie chę takiego Gosia obiadu 
ja mam dzisiaj naleśniki z twarożkiema albo z dżemorem :-)

dla ciebie zrobię na zamówienie: mówisz i masz 
03 czerwca 2015 13:11
teresadd

Z takiego ciasta ziemniaczanego robię też bawarskie knedle do mięsa ,a i placki też .Są takie mięciusieńkie w środku.Bardzo je lubię .

Lubie wszelki knedle,ale....................... moja pdp zjada odrobinę więc nie mam po co robić.Jemy proste potrawy tylko główkuje,żeby były pozywne muszę dbać o moja pdp.I to bardzo.
03 czerwca 2015 13:31
mleczko1

A ja dzisiaj dałam się w maliny  wpędzić* sasiadka zabrała mnie na spacer poranny,ktory trwał 2 godz.Zakwasy murowane - ale endorfina zwyżkuje.Opaliło mnie to obce słońce na amen,twarz mi piecze.A na obiad miałam placki ziemniaczane takie  troche inne poł kartofli gotowanych i przetartych na sicie a poł surowych tartch.Bardzo smaczne  - moja pdp z musem jabłkowym ja z jogurtem.I spokojnie czekamy do jutra na świąteczne sniadanie, kolacji obie nie jadamy.:gotowanie:

To o której jadacie to śniadanie? I o której spać chodzicie? Ja bym chyba od południa do 22 bez jakiejś przekąski nie wytrzymała...
03 czerwca 2015 13:51 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

To o której jadacie to śniadanie? I o której spać chodzicie? Ja bym chyba od południa do 22 bez jakiejś przekąski nie wytrzymała...

Sniadanie moja pdp zjada o 9-tej a ja pije rano tylko kawę. O 11-  zjadam jogurcik a o 12-12.30  mamy obiad. Po obiedzie pdp jedzie do sypialni i chyba kładzie sie do łózka nie wiem , bo nie zaglądam. O 15 -tej wyjeżdża z pokoju robię jej kawę i jakiś mały kawałek czegos słodkiego do kawy.Ja jakis owoc do 17-tej zjadam.Potem pijemy tylko wodę mineralną a teraz jak tem. przekroczyła 35 st.C to musimy wypijać jej więcej przez cały dzień.Już pisałam,że moja pdp jeżdzi na wózku, mysli logicznie nie ma demencji więc zdaje sobie sprawę,że przy obfitym jedzeniu nie da rady sama przesiąść się z wózka na łóżko czy na krzesło.Spać chodzimy różnie ja przewaznie okolo 20.30 juz jestem po kapieli i w łóżku a moja pdp jak dobry pr. w tv to ogląda, a jak nie to jedzie do sypialni  ok.21-szej spać. Nie musze dotrzymywac towarzystwa.
03 czerwca 2015 17:27
Gosiap

dla ciebie zrobię na zamówienie: mówisz i masz 

czy Ty jesteś w okolicach Hamburga?
03 czerwca 2015 17:28 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

czy Ty jesteś w okolicach Hamburga?

22415 Hamburg
03 czerwca 2015 17:53 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

22415 Hamburg

jak dojadę to się odezwę :)))
03 czerwca 2015 18:21
ivetta

:gotowanie:Jeśli mogę doradzić ,to łosoś jest lepszy bez panierki smażony na oleju ,czy maśle .Do tego dobrze komponuje się sos smietanowo koperkowy.

Ivettko pewnie tak ale mój łosoś jest z Penny taki za dwa ojroTylko na takiego z babka nas stać.