Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

16 czerwca 2015 07:32 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Przepis jest mój własny tu w topiku kuchnia niemiecka z 20 listopada 2011 .Nie wiem jak wstawić ,żeby się ładowało.Ale mamy fajny przepis Samboji.

Cytuję Ciebie Tereniu,żebyś zwróciła uwagę. Mam respekt - jesteś opiekunką, z ktorej pdp-ni sa zadowoleni.Co to znaczy czuc klimaty. Tez staram sie gotowac to co miejscowe troche sie trudzę, ale przykładam sie na maxa.A wystarczy ogórkowa ugotować a to,że pdp nie koniecznie musi smakować to już mniejszy problem.Wstawiaj te przepisy z bawarskiej kuchni, też mam sporo mogą sie przydać.Tak tu wczuwam sie w role kucharki,ze po powrocie do domu mąż mi przypomina....... w domu jesteś. A SEMMEL KNODEL robię jak rodowita mieszkanka Bawarii.
16 czerwca 2015 07:47 / 1 osobie podoba się ten post
Ryba,,ziemniaczki, sosik koperkowy,szpinak,no i jakis owoc do tego w woda do picia
16 czerwca 2015 09:22
A ja zupka jarzynowa na pałeczkach z kurczaka
16 czerwca 2015 10:18 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dzisiaj idę na łatwiznę-szpinak,ziemniaczki i oczywiście jajko sadzone.
16 czerwca 2015 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś kuchnia serwuje
16 czerwca 2015 11:06 / 2 osobom podoba się ten post
To ja popatrzę i poczytam co smacznego gotujecie.
Tym razem trafił mi sie dziadek- niejadek.Dieta modelki- listek sałaty bulion .
16 czerwca 2015 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
a mi się udało kupic młodą kapustkę !!!! mniam zaraz zjem --- młodą zasmażaną
16 czerwca 2015 12:20
Zupa jarzynowa
16 czerwca 2015 12:22 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie po obiadku obiadek zjedzony dzionek zaliczony,myk na przerwę 2 godz wolności
16 czerwca 2015 12:56 / 3 osobom podoba się ten post
Kasza (w Rewe kupiona),gulasz ,sałata z ogórkiem świeżym.
16 czerwca 2015 13:03 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Takie tłuczone ziemniaki z mąką.Troche sobie cos przypominam prosze Pani,teściowa moja robiła.Ale kto  teściowej słucha:) a teraz żałuje bo bym pojadła,Bardzo smakowite były.

Dzięki za mój przepis .Poproszę o te semmel knedel i bohmische knedel .Bo może na te drugie masz przepis .Tu je robią,a przepis juź mi synowa PDP. 2 miesiące przynosi.I do tego burgundzki gulasz .Pychota.
16 czerwca 2015 13:49
Samboja

Kutwa, sama zgłodniałam.. chyba wiem co będzie na obiad w przyszłą niedzielę :wybucha złowrogim śmiechem złej czarownicy z bajki:

Samboja , podczytuję sobie Twoje przepisy ,  spisuję namiętnie , ale ciężko się przekopywać  do początków - miej litość , walnij nam tu własnego bloga z przepisami - takimi wiesz ,-jak ten piróg czy prażucha ....  proszę... proszę.... proszę.....

16 czerwca 2015 14:52 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

Samboja , podczytuję sobie Twoje przepisy ,  spisuję namiętnie , ale ciężko się przekopywać  do początków - miej litość , walnij nam tu własnego bloga z przepisami - takimi wiesz ,-jak ten piróg czy prażucha ....  proszę... proszę.... proszę.....

Wybierz sobie ciacho w nagrodę, to było przemiłe "/> - a ja pomyślę czy ja mam tyle przepisów w głowie, żeby ten blog nie umarł po jednej stronie xD
16 czerwca 2015 15:00
tyciek

Ja też jestem za    .......i wcale NIE przeciw :pomponiara:
16 czerwca 2015 15:08 / 4 osobom podoba się ten post
Gabrysia

Ja też jestem za :yeah::brawo1:   .......i wcale NIE przeciw :pomponiara:

To co? Może na początek uporządkuję i wyedytuję przepisy na Piróg i Prażoki? I może dorzucę taki na domową, bawarską obazdę :D