Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

16 czerwca 2015 15:20
Samboja

To co? Może na początek uporządkuję i wyedytuję przepisy na Piróg i Prażoki? I może dorzucę taki na domową, bawarską obazdę :D

Chętnie !!!! - obazda jest pyyyyszna!
16 czerwca 2015 17:16
Samboja

To co? Może na początek uporządkuję i wyedytuję przepisy na Piróg i Prażoki? I może dorzucę taki na domową, bawarską obazdę :D

Ja też,.. ja też proszę o obazdę, uwielbiam...
jeździliśmy do takiej leśnej knajpki, robili tam na miejscu,
przepyszna była!!
16 czerwca 2015 17:23 / 1 osobie podoba się ten post
Samboja

A mówiłam że Nadworny Kucharz ważne rzeczy ma do powiedzenia - jak nic osobny temat musi być
16 czerwca 2015 17:44 / 2 osobom podoba się ten post
Dziewczyny, wrzucać to tutaj, we wzajemną pomoc ( w sensie gdzie założyć temat ), czy na dział z blogami? Chyba lepiej na blogi, co? Tam chyba można legalniej wrzucać post pod postem :D
16 czerwca 2015 17:46
Samboja ja też prosze o twoje ciekawe przepisy, a tego piroga napewno zrobie jak wróce do domu myśle , że jest to coś ciekawego. Prosze o więcej :)
16 czerwca 2015 17:49
evaa

Samboja ja też prosze o twoje ciekawe przepisy, a tego piroga napewno zrobie jak wróce do domu myśle , że jest to coś ciekawego. Prosze o więcej :)

Na teraz mam ładnie wyedytowane, żeby było porządniej, przepisy na prażuchy, piróg biłgorajski, steki i obazdę. Tylko nie wiem gdzie temat zakładać, czy tu czy w blogach :D
16 czerwca 2015 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
Na blogi
16 czerwca 2015 17:57
Pomoc forum1

Na blogi :gotowanie:

Spasiba, szefie ! 
16 czerwca 2015 17:59
Samboja

Na teraz mam ładnie wyedytowane, żeby było porządniej, przepisy na prażuchy, piróg biłgorajski, steki i obazdę. Tylko nie wiem gdzie temat zakładać, czy tu czy w blogach :D

Pewnie masz tez przepis na babke kartoflaną i kiszke tez to lubię i robię. Dawaj na bloganie będe musiała przepisywać do kajetu.Perełko miedzy kucharkami!!!!!!!
16 czerwca 2015 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
Samboja

Spasiba, szefie ! :moderator2:

Samboja! A jak już ładnie wszystko opiszesz to po prostu wydaj w formie książki, jeszcze ładne parę groszy zarobisz. Ściągnęłabyś Geronimo aby porobił profesjonalne zdięcia i gotowe. Wydawca na pewno by się znalzł.
16 czerwca 2015 18:14 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Samboja! A jak już ładnie wszystko opiszesz to po prostu wydaj w formie książki, jeszcze ładne parę groszy zarobisz. Ściągnęłabyś Geronimo aby porobił profesjonalne zdięcia i gotowe. Wydawca na pewno by się znalzł.

Tylko jeśli wydawca nie czepiałby się złośliwych,sarkastycznych uwag w połowie przepisu :D
16 czerwca 2015 18:26
teresadd

Dzięki za mój przepis .Poproszę o te semmel knedel i bohmische knedel .Bo może na te drugie masz przepis .Tu je robią,a przepis juź mi synowa PDP. 2 miesiące przynosi.I do tego burgundzki gulasz .Pychota.

Jestem taka leniwa ostatnio nawet pisac mi sie nie chce.Wyprobujemy Tereniu taki sposob, wkleje Ci kawałkami przepisu.Teraz wstawie i zobaczymy czy odczytasz. Tu mam tyle książek kucharskich z całego świata,że nawet części z nich nie przeczytam a o wyprobowaniu potraw to nawet mowy nie ma.Na Semmel knedel to napiszę Ci bo znam go na pamięć.

16 czerwca 2015 18:46
Samboja

Tylko jeśli wydawca nie czepiałby się złośliwych,sarkastycznych uwag w połowie przepisu :D

Oj tam! Oj tam! Przynajmniej byłaby to nieco inna książka kucharska.
16 czerwca 2015 23:26
Gabrysia

Chętnie !!!! - obazda jest pyyyyszna!

Jadlam to to na piatkowej, proszonej kolacji. W restauracji na Bawarii.
Dowiedzialam sie tam wlasnie, ze to typowo bawarskie danie na zimno.
Sorry, ale dawno czegos tak wstretnie niesmacznego nie jadlam. Okropnosc. Brrrr.
16 czerwca 2015 23:39 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Jadlam to to na piatkowej, proszonej kolacji. W restauracji na Bawarii.
Dowiedzialam sie tam wlasnie, ze to typowo bawarskie danie na zimno.
Sorry, ale dawno czegos tak wstretnie niesmacznego nie jadlam. Okropnosc. Brrrr.

Ty jadłaś na proszonej kolacji w restauracji ......ja jadałam w wersji domowej - przyrządzoną przez bawarczyka z dziada pradziada.
Obie wersje zapewnie się różnią .....moja była pyszna!
Poza tym gusta/smaki bywają różne......

ps. te gotowe (do kupienia w markecie) były też do niczego