Na wyjeździe #22

29 marca 2015 10:06 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Podopieczna miała być częściowo mobilna, a jest właściwie bezwładna-na wózku i trzeba ją częściowo transferować. trzeba jej robić zastrzyki z insuliny, segregować leki, ma inkontynencje zwykłą i kałową, a dziadek ma Al. Miałam mieć tanie rozmowy do Polski, bo że neta nie będzie wiedziałam, a tu ani jedno, ani drugie. Dziewczyny mnie ratują, jedna mi wyśle sticka, druga kartę i być może przeżyję do przyjazdu zmiany. teraz jestem na necie zmienniczki, ale za chwilę zabiera, bo wyjeżdża. Nie wiem co zrobię, muszę czekać na kontakt firmy, bo nikogo "awaryjnego" w De nie ma.

tak jak ci dziewczyny pisza.Zastrzyki,leki to nie twoja dzialka.Nie wolno ci tego robic i nie rob dla wlasnego dobra.
"awaryjny" ? Czyli kto ? Przeciez musi byc jakis koordynator lub firma niemiecka.Ktos kto dal zlecenie twojej firmie.To wlasnie ten ktos "dal ciala" robiadz wywiad co do warunkow zatrudnienia i opieki
29 marca 2015 10:06 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

i torebki ...:)

Na torebkach sierść widziałam:)
29 marca 2015 10:08 / 2 osobom podoba się ten post
Nie chce byc upierdliwy w temacie futer,ale to glownie panie sie lubuja w tych wyrobach.
29 marca 2015 10:12 / 10 osobom podoba się ten post
Ja to mam prawdziwy problem:).Wołowiny, wieprzowiny nie jem-nie lubię.Jem drób i ryby.I teraz, holender muszę sprawdzić z czego mam paski i buty.Bo jak z drobiowej skóry to ok;))).
29 marca 2015 10:18 / 10 osobom podoba się ten post
ORIM

Nie chce byc upierdliwy w temacie futer,ale to glownie panie sie lubuja w tych wyrobach.

Nooo ! ja tam się bez bicia przyznaję , że lubuję się w furzarzach ......." męciznach " oczywiście , dla mnie wydepilowany facet to nie facet ! ))))))))
29 marca 2015 10:21 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nooo ! ja tam się bez bicia przyznaję , że lubuję się w furzarzach ......." męciznach " oczywiście , dla mnie wydepilowany facet to nie facet ! :-)))))))))

I masz rację Abrabrab:). To też moje jedyne odstępstwo od zasad:)
29 marca 2015 10:21 / 14 osobom podoba się ten post
mleczko1

Jak narazie myślę logicznie to i wybor mam.Rozmawiam z kim chcę i nie narzucam sie.Ty chyba cztasz inne wpisy?dla mnie to jeset właśnie czepianie się podaj mi jeden wpis gdzie napisałam,że ktoś jest "ostatnia kretynką" czy napadam na kogoś z powodu wieku (a wiadomo młody to głupi w potocznym znaczeniu).Nie szukam w nikim wad,bo jestem człowiekiem i wiem ze idealnych ludzi nie ma. Nie wiem dlaczego napisałaś o tych 80%  bo ja nigdy tego nie odczułam co wynikało z  "polubień", nie mam wrogów w realu a na świat wirtalny nie ma nikt wpływu ani merylu ani igga.I dzieki Bogu.

Z powodu wieku może nie napadasz na nikogo,ale z innych powodów i owszem, najbliższy przykład Dorotee...chyba nie zapomniałaś ? Bardzo uważnie czytam forum i niezauważyłam,żeby Igga zachowywała się podobnie jak Ty. Czytałaś jak odpisała Margolci? A zauważyłaś jaką "zimną krew" zachowuje na Twoje odpowiedzi ? Chyba tu jest "pies pogrzebany", denerwujesz się,że ona nie daje się sprowokować i usilnie chcesz wszystkich przekonać,że ona jest nic nie warta,że jest najgorsza i beznadziejna.
Mnie nie jest w stanie nikt do tego przekonać,chyba że ona sama to zrobi. Mam swój rozum i też potrafię logicznie myśleć,czytać między wierszami też potrafię. 
Tobie też życzę miłej niedzieli.
29 marca 2015 10:26 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

No właśnie nie wiem czemu bo przecież jest równouprawnienie o którym tak często piszesz.
To co,kupujesz sobie lisa...??
29 marca 2015 10:31 / 4 osobom podoba się ten post
Marta

No właśnie nie wiem czemu bo przecież jest równouprawnienie o którym tak często piszesz.
To co,kupujesz sobie lisa...??

Nawet by to go drogo nie kosztowało , bo lisia kita jest droga a coś mi się wydaje , że Orim mógłby sobie zakupić takiego z przeceny , drugiego gatunku - bez kity . Po jaką choinkę byłyby mu potrzebne dwie ? bo jedną już posiada ........a może się mylę ? )))))))
29 marca 2015 10:33 / 3 osobom podoba się ten post
Andreyka , nie dopisałam , że na plecach to niekoniecznie , ale klata z futrem to sama przyjemność .....tak na marginesie : z czym masz kanapkę ? smacznego ! ))))
29 marca 2015 10:34 / 3 osobom podoba się ten post
Nieeee, no umiar wszędzie wskazany:)   Ale o wiele bardziej by mi taki metroseksualny facet przeszkadzał:). A tfu!!Tfu!!!
29 marca 2015 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ja to mam prawdziwy problem:).Wołowiny, wieprzowiny nie jem-nie lubię.Jem drób i ryby.I teraz, holender muszę sprawdzić z czego mam paski i buty.Bo jak z drobiowej skóry to ok;))).

To chyba tylko skóra strusia wchodzi  w grę
29 marca 2015 10:36
Marta

To chyba tylko skóra strusia wchodzi  w grę

O! Strusia to nie jadłam;)))
29 marca 2015 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
Wykorzystuje sie tez skóry rybie np rekina lub płaszczek Nie mów że tez nie jadłaś bo tu juz prawdziwy problem sie robi;))
29 marca 2015 10:45 / 6 osobom podoba się ten post
To Ty cholero jedna kanapkę a paskudztwami zajadasz a na owłosionych facetów masz obrzydzenie ???
Ja nie z Łodzi , ja z województwa , ale jeśli Ci chodzi o rozkopanie ulic to trochę mogę powiedzić , bo wracając z D. busik najpierw mnie w Łódz był wwiózł !
Jest rozkopana ulica Bandurskiego , jezdzi się między płotakami jak w jakimś slalomie gigancie .........o brzydkich wyrazach , których używał kierowca nawet nie napiszę , a co mi tam napiszę : " ........ ........ ....... ......... ....... " i tak trzysta razy !!!! )))))))