Na wyjeździe #22

30 marca 2015 15:30
wichurra

Slonecznie - na forum są też inne bardzo mlode osoby. Junona, Agrafka, Nianta chyba tez jeszcze podfruwajką jest:)
Nie zauwazylam, zeby byly z tego powodu dyskryminowane, traktowane z poblazaniem, czy ze zlosliwoscia.

Wichurrko-ja też tego nie zauważyłam:). Tyle, że ja nie o sobie personalnie chciałam pisać, ani o dziewczynach, tylko o samym problemie. Podałam swoje przykłady i piszę o sobie, bo podawać za innych, co z życia znam (nie z forum tu), to nie czuję się do tego uprawniona.

Dla mnie problem istnieje. Moje doświadczenie w tym zakresie jest 99% pozaforumowe.Od czasu do czasu spotykałam się z używaniem wieku jako argumentu i zabieraniem na tej podstawie praw osobie młodszej (np.: prawa do wyrażenia własnej opinii, zabrania pierwszej głosu mimo, że to osoba młodsza podniosła pierwsza rękę, a obowiązywała zasada, że kto pierwszy ten lepszy). Jeśli osoba młodsza nie rezygnowała z swoich praw była etykietkowana jako zarozumiała, albo niegrzeczna, bo nie ustępuje starszym itd.
30 marca 2015 15:38
kruszynka1964

Narazie dużo nie napiszę,bo jestem przerażona,trzymcie kciuki!

Trzymam b. barzdo mocno :)
30 marca 2015 15:40 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Robert, jak dobrze wiesz, glupia nie jestem. Jezyk niemiecki tez dosc dobrze znam i rozumiem nie tylko co sie do mnie mowi, ale i tez co czytam. To co piszesz nie pokrywa sie z tym co masz na stronie internetowej. Przynajmniej w jednej dosc waznej kwestii. 

Znalazłaś stronę??? a nie przypominam sobie byśmy rozmawiali na ten temat, baa zebyśmy w ogóle rozmawiali.Jak widzę temat "poszukiwanie informacji na temat eks " wciąż na aktulanie .A co na to Cudo? Może na nim się skup i na jego fimie.Widzę że żyć beze mnie nie możesz pozdrawiam ps i dzięki za darmową reklamę.
30 marca 2015 15:46
robert72

Znalazłaś stronę??? a nie przypominam sobie byśmy rozmawiali na ten temat, baa zebyśmy w ogóle rozmawiali.Jak widzę temat "poszukiwanie informacji na temat eks " wciąż na aktulanie :-) .A co na to Cudo? Może na nim się skup i na jego fimie.Widzę że żyć beze mnie nie możesz :-) pozdrawiam ps i dzięki za darmową reklamę.

No i kto tu jadem i ogniem zionie? Wybacz, ale jezeli przyjezdzasz samochodem oklejonym reklama to chyba chcesz by to widziano. Zobaczylam, sprawdzilam. Trzymam kciuki, zeby Ci wyszlo. Jednak zaczynanie od klamstw, nwet drobnych, dobrze nie wrozy.
30 marca 2015 15:55 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

No i kto tu jadem i ogniem zionie? Wybacz, ale jezeli przyjezdzasz samochodem oklejonym reklama to chyba chcesz by to widziano. Zobaczylam, sprawdzilam. Trzymam kciuki, zeby Ci wyszlo. Jednak zaczynanie od klamstw, nwet drobnych, dobrze nie wrozy.

Przykro mi bardzo, ale strona jest jest jeszcze w budowie i nie jest ogólnodostępna.Mam wykupiony hosting i domenę zaś strona robiona jest przez profesjonalną firmę.Widocznie musiałaś trafić na stronę innej firmy o podobnej nazwie. Nie wiem z jakiego powodu zarzucasz mi klamstwa.Nie dzialam sam, mam mądre wsparcie.Reklama na samochodzie jest jedną z lepszych form Public Relations.Ludzie sami dzwonią. W twoje trzymanie kciuków nie wierzę, więc daruj sobie i po prostu żyj swoim życiem.
30 marca 2015 15:59 / 8 osobom podoba się ten post
czy możecie na privie się kłócić?:>
30 marca 2015 16:01 / 10 osobom podoba się ten post
robert72

Przykro mi bardzo, ale strona jest jest jeszcze w budowie i nie jest ogólnodostępna.Mam wykupiony hosting i domenę zaś strona robiona jest przez profesjonalną firmę.Widocznie musiałaś trafić na stronę innej firmy o podobnej nazwie. Nie wiem z jakiego powodu zarzucasz mi klamstwa.Nie dzialam sam, mam mądre wsparcie.Reklama na samochodzie jest jedną z lepszych form Public Relations.Ludzie sami dzwonią. W twoje trzymanie kciuków nie wierzę, więc daruj sobie i po prostu żyj swoim życiem.

Robert72. To jest ''NASZ'' opiekunek portal, spadaj ok!!  nie jestes meżczyzna, Tylko byle jakim ''facecikiem'', wstydu nie masz??
30 marca 2015 16:02 / 3 osobom podoba się ten post
Rozumiem, ze sa dwie osoby o takim samym nazwisku we Freiburgu zajmujace sie ta sama dzialalnoscia... Gratuluje:) I owszem, trzymam kciuki. Z czysto finansowych powodow:)
30 marca 2015 16:02 / 3 osobom podoba się ten post
zawsze to ciekawsze niż "jechanie" mleczko
30 marca 2015 16:03 / 9 osobom podoba się ten post
slonecznie

Wichurrko-ja też tego nie zauważyłam:). Tyle, że ja nie o sobie personalnie chciałam pisać, ani o dziewczynach, tylko o samym problemie. Podałam swoje przykłady i piszę o sobie, bo podawać za innych, co z życia znam (nie z forum tu), to nie czuję się do tego uprawniona.

Dla mnie problem istnieje. Moje doświadczenie w tym zakresie jest 99% pozaforumowe.Od czasu do czasu spotykałam się z używaniem wieku jako argumentu i zabieraniem na tej podstawie praw osobie młodszej (np.: prawa do wyrażenia własnej opinii, zabrania pierwszej głosu mimo, że to osoba młodsza podniosła pierwsza rękę, a obowiązywała zasada, że kto pierwszy ten lepszy). Jeśli osoba młodsza nie rezygnowała z swoich praw była etykietkowana jako zarozumiała, albo niegrzeczna, bo nie ustępuje starszym itd.

Nie straciłaś daru zaskakiwania mnie. :))))
Pisałaś wyraźnie o forum i nawet domyślam się o co chodzi, pamiętam tę wymianę zdań z "A".
Zażartowałaś z tematu, z którego nigdy nie powinno się żartować - ze śmierci. Jest to chyba jedyny temat, który powinien być "tabu" jesli o to chodzi.
Dostałaś od "A" ostro, bo nie wycofałaś się w porę, tylko ironizowałaś dalej.
Wtedy padł argument o wieku, bo osoba starsza ma często więcej doświadczenia i więcej wyczucia. Tobie go zabrakło, przykro mi. czasem trzeba ugryźć się w język.

Twoje wypowiedzi są interesujące i chyba każdy na forum cię czyta . Są również równouprawnione z innymi użytkownikami forum, nie ma tu absolutnie żadnej dyskryminacji ze względu na wiek itp.
Liczy się wypowiedź sama w sobie.

30 marca 2015 16:06 / 9 osobom podoba się ten post
robert72

zawsze to ciekawsze niż "jechanie" mleczko :-)

czy ja wiem?

wy wywlekacie jakieś prywatne rzeczy, ktore ze średnią przyjemnością jestem poniekąd zmuszona czytać...
30 marca 2015 16:07 / 2 osobom podoba się ten post
robert72

zawsze to ciekawsze niż "jechanie" mleczko :-)

Robert daj spokoj:) po mleczko już pojechały:( ale czas pokaże kto ma prawo jazdy.

30 marca 2015 16:08 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Rozumiem, ze sa dwie osoby o takim samym nazwisku we Freiburgu zajmujace sie ta sama dzialalnoscia... Gratuluje:) I owszem, trzymam kciuki. Z czysto finansowych powodow:)

Nie będę się powtarzał,i ci udowadniał.Jak zrobie stronę pierwsza się o tym dowiesz. Twoja dyskryminacja mojej osoby w każdym temacie jest widoczna jak na dłoni.Ja się nie wtrącam do Ciebie więc i ty przestań wtrącać się do mnie, czy dawać dobre rady.Od tego mam inne osoby.Gratuluje zdecydowania się na pracę na etat po 18 latach jeżdżenie na opiekę.Lepiej póżno niż wcale....głównie z finansowych powodów.O ambicji nie wspomnę.Pozdrawiam i kończę temat.Wystarczy tego teatrzyku.Pisz sobie co chcesz, bo nic nie wiesz.  
30 marca 2015 16:16 / 3 osobom podoba się ten post
Nie no.....znowu....?!
30 marca 2015 16:17 / 1 osobie podoba się ten post
Ruda tanczy jak szalona :))))))))))))))))))))))))))))))))) uslyszalam to w radiu :)))))))))))))))