Na wyjeździe #23

10 kwietnia 2015 15:42 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Troszku się wkurzyłam na moją firmę .
Napisałam do nich email kto mi ma wypłacić premię za święta , więc mi napisano ,że rodzina mi ma wypłacić 100eur ,
a jak rozmawiałam z firmą przed wyjazdem tutaj to mi powiedziano ,że rodzina wypłaci 150eur czyli połowe tego co za BN .Ile u Was firmy czy też rodziny płacą za Wielkanoc ?

Jak to rodzina ? Umowę masz podpisaną z firma i tylko oni są zobowiązani Ci płacić. A może się mylę ?
10 kwietnia 2015 15:55
No ja nie mam określonego dodatku za święta w umowie .
Właśnie mi Pani z firmy odpisała ,że podawali błędną informację o tych 150E i początkiem kwietnia się dowiedzieli ,że będzie to 100E .
Dotychczas firma czy rodzina nie wypłacała dodatku za Wielkanoc , a tylko za BN .
10 kwietnia 2015 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Jak to rodzina ? Umowę masz podpisaną z firma i tylko oni są zobowiązani Ci płacić. A może się mylę ?

Moze jest Alinka na gewerbe to wtedy rodzina placi ja mim 250 plus dniowka i tyle samo na BN ale jestem samodostarczalna  
10 kwietnia 2015 16:04
No to prawda,zawsze jak mialam umowe z rodzina to byl zapis o tym 
10 kwietnia 2015 16:20 / 6 osobom podoba się ten post
Ja w miedzyczasie zaliczyłam 2 sztele. Było spoko, ale bez internetu. Wyciszyłam sie na max.
Wracam w maju do Gladbeck. Sztela marzenie...spokój, szacunek,kuchnia sródziemnomorska + moja, Herr dzentelmen starej daty.... .
W tym momencie nic do szczescia mi wiecej nie potrzeba :) 
Teraz młody podchodzi do matury a ja mu matkuję w domu .
10 kwietnia 2015 16:31 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Hazardzista w domu jest po stokroć gorszy od alkohilika czy narkomana. Tych dwóch ostatnich można leczyc w zakładzie zamknięteym nawet ,a hazardzisty nie. Mało tego,nie ma nawet terapii specjalnie prowadzonych dla uzależnionych od hazardu. Osoby takie mogą chodzić na terapie dla ogólnie uzależnionych od używek czyli od aloholu,a wiadomo,że hazardzistę nie będą interesować uzależnienia alkoholika.
Hazardzista jest tak samo agresywny jak alkoholik,też wynosi z domu wszystkie wartosciowe rzeczy ( mój samochód sprzedał,potem pieniądze przegrał na maszynach),okrada najbliższych,obiecuje poprawę,przysięga że już nie zagra po czym idzie znowu.... Można długo tak pisać. Dla mnie hazardzista jest najniżej postawiony w hierarhii społecznej,dla mnie to nikt i nigdy nie chciałabym mieć z takim do czynienia. 

Ivanilia to mój obiecany prezent .Przepraszam ,ze tak długo czekałaś ale to wszystko przez mojego neta .Nie moglam nic dołączyć ........To jest "jajko niespodzianka "
10 kwietnia 2015 16:33 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Obrus to zrobisz dla mnie. Nie tam Pdp, bo rzeczywiscie nie pozna sie na tym co piekne i duzo pracy kosztuje i na sciereczki wezmie.
A to profanacja by byla.

ja uwielbiam wyszywac ,,,,wszystko,obrusy,serwety,biezniki,,, mam tego sporo,kiedys tylko biale robilam a teraz z kolorkiem,,,np, maz pomalowal sciany w salonie na szaro to zrobilam szary komplet serwet,,,hihi,,,biale plotno i szara mulina,,,super efekt

10 kwietnia 2015 17:35
lena46

Ivanilia to mój obiecany prezent .Przepraszam ,ze tak długo czekałaś ale to wszystko przez mojego neta .Nie moglam nic dołączyć ........To jest "jajko niespodzianka "

Ciekawe, dokad zmierza?
10 kwietnia 2015 17:41 / 2 osobom podoba się ten post
mynka

ja uwielbiam wyszywac ,,,,wszystko,obrusy,serwety,biezniki,,, mam tego sporo,kiedys tylko biale robilam a teraz z kolorkiem,,,np, maz pomalowal sciany w salonie na szaro to zrobilam szary komplet serwet,,,hihi,,,biale plotno i szara mulina,,,super efekt

ale ja zupelnie na powaznie to napisalam. Zeby nie bylo.
Bardzo podobaja mi sie duze serwety na stole. Mam okragly stol i juz dwie kolezanka mi zrobila. Ale spraly sie nieco, poza tym wymienilam stol i juz niezbyt pasuja, poniewaz sa prostokatne.
I szare powiadasz, to ciekawie wygladac musza. Szkoda, ze nie mozesz jakiejs fotki wstawic.
10 kwietnia 2015 17:48
alinka1339

Troszku się wkurzyłam na moją firmę .
Napisałam do nich email kto mi ma wypłacić premię za święta , więc mi napisano ,że rodzina mi ma wypłacić 100eur ,
a jak rozmawiałam z firmą przed wyjazdem tutaj to mi powiedziano ,że rodzina wypłaci 150eur czyli połowe tego co za BN .Ile u Was firmy czy też rodziny płacą za Wielkanoc ?

W aktualnej firmie mam mieć za 2 dni świąt podwójną stawkę,czy tak będzie przy wypłacie sie okaże:)Kiedyś też z firmy tak samo miałam za Wielkanoć a ostatnio z innej, za BN 100e płaciła rodzina do ręki.
10 kwietnia 2015 18:03 / 7 osobom podoba się ten post
jest tutaj po prostu pięknie :))
jestem zadowolona, że taka oferta mi się trafiła :), poznałam babci sąsiadkę Niemkę, z którą w czasie pauzy chodzę po szwarcwaldzkim lesie, poznaję szlaki turystyczne, w miarę oczywiście możliwości, stare niemieckie gospodarstwa, te kapliczki malusieńkie, podoba mi się bardzo :)
10 kwietnia 2015 18:04 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Ciekawe, dokad zmierza?

pewnie penetrować jakieś  nowe ciekawe miejsce  .........hihihi
10 kwietnia 2015 18:06 / 9 osobom podoba się ten post
agrafka

Właśnie nie powinno się czyjegoś życia szufladkować, ale stwierdzeniem "Dziecko nie znasz życia" jednak to zrobiłaś. Takie to lekceważące trochę. Nie neguję tego, że  człowiek starszy więcej doświadczył, jednak czasem młoda osoba, taka jak ja, czy słonecznie mogła więcej przeżyć niż np.czterdziestolatek.

Napisałam tak, bo naprawdę wiele przeszłam, a Słonecznie czasami pisze (jak dla mnie), jak osoba nazbyt idealistycznie i skrupulatnie podchodząca do życia. Nie, nie chcę jej oceniać i szuflatkować. Czasami tylko jej wowody wręcz mnie "irytują". Przepraszam Cię Słonecznie, nie bierz jednak mojej opinii za bardzo do serca. Jesteś jaka jesteś i masz prawo pisać, co chcesz. To tylko moje odczucie o Twoich postach i  nie przejmuj się tym. Każda z nas jest inna.
10 kwietnia 2015 18:23 / 2 osobom podoba się ten post
Właśnie się dowiedziałam, że rodzina na wspólnym posiedzeniu podczas urodzin syna zdecydowała babcię oddać do Heimu. Jeszcze n ie wiem kiedy ale chyba wrócę wcześniej do domciu, co mnie cieszy niezmiernie ;-))
10 kwietnia 2015 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

ale ja zupelnie na powaznie to napisalam. Zeby nie bylo.
Bardzo podobaja mi sie duze serwety na stole. Mam okragly stol i juz dwie kolezanka mi zrobila. Ale spraly sie nieco, poza tym wymienilam stol i juz niezbyt pasuja, poniewaz sa prostokatne.
I szare powiadasz, to ciekawie wygladac musza. Szkoda, ze nie mozesz jakiejs fotki wstawic.

jak nie zapomne to strzele niedlugo pare fotek,,,, a biale cale to takie uniwersalne,,,  jak skoncze ten co teraz robie to wrzuce zdjecie i tych dwoch pozostalych tez...