Na wyjeździe #23

18 kwietnia 2015 13:36
tyciek

:( :( :( a ja za 3 dni będę poznawać Hengersberg , paznokcie ogryzłam już do łokci , to chyba czas na pakowanie....

Znalezione obrazy dla zapytania pakowanie

oooo w końcu masz coś? :))
18 kwietnia 2015 13:38 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

:( :( :( a ja za 3 dni będę poznawać Hengersberg , paznokcie ogryzłam już do łokci , to chyba czas na pakowanie....

Znalezione obrazy dla zapytania pakowanie

Tyciek ta walizka mi się podoba. Ja mojej jeszcze tak kolanem nie potraktowałam, ale już wrzucam manatki i tylko pare dni i w domciu będę:))
18 kwietnia 2015 13:40 / 4 osobom podoba się ten post
prima_wera

Czy Zoo we wroclawiu jest warte by tam pojechac i poogladać zwierzaki?i ogród Japonski tez tego wart?do wroclawia mam ponad 300km ale marzy mi sie wypad chociaz na caly dzien i sie delikatnie odchamić,podpowie ktoras czy sie skusic?

Warto,napewno warto. Jest też "OCEANARIUM" , "AFRYKANARIUM". Dużo atrakcji,ktore warto zobaczyć.
18 kwietnia 2015 13:43 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Tyciek ta walizka mi się podoba. Ja mojej jeszcze tak kolanem nie potraktowałam, ale już wrzucam manatki i tylko pare dni i w domciu będę:))

Dobra metoda, sprawdzałam, można też usiąść:)
18 kwietnia 2015 13:49 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Warto,napewno warto. Jest też "OCEANARIUM" , "AFRYKANARIUM". Dużo atrakcji,ktore warto zobaczyć.

teraz mi namieszalaś:),pewnie Oceanarium ciekawsze od japonskiego
18 kwietnia 2015 13:50 / 2 osobom podoba się ten post
prima_wera

Czy Zoo we wroclawiu jest warte by tam pojechac i poogladać zwierzaki?i ogród Japonski tez tego wart?do wroclawia mam ponad 300km ale marzy mi sie wypad chociaz na caly dzien i sie delikatnie odchamić,podpowie ktoras czy sie skusic?

Skusić się !!! Ostrów Tumski ! mosty ! kościoły ! starówka ! Wszystko ! Zoo to tylko dodatek jakby ... a z Wrocławia rzut beretem do Książa ... albo do Kłodzka (twierdza , starówka , podziemne miasto) no już się obśliniłam z zazdrości...  a tu schody z twierdzy kłodzkiej , które zagrały w "czterech pancernych i psie" 
18 kwietnia 2015 14:02 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

No to chyba te atrakcje w stodole były pikantniejsze niż potrawy przy stole.

Mleczko! Ty to zaraz zbereżne myśli masz. Własnie stół z jedzeniem był roztawiony w stodole, za siedziska służyły bale słomy. W ogóle było bardzo dużo fajnych dekoracji zrobinych ze słomy. Przed stodołą paliło się ognisko, a do zostaliśmy przywiezieni wozami zaprzężonymi w konie powożonymi przez woźniców ubranych w sroje z epoki. Wszystko fajnie przemyślne i bardzo klimatyczne. Fakt. 
18 kwietnia 2015 14:03 / 2 osobom podoba się ten post
agamor

oooo w końcu masz coś? :))

mam... wedle życzenia po 20 kwietnia ...  na ofertę czekałam 2 dni , potem akceptacja (z paleniem i językiem na poziomku -1 ) i śmigam 21 do Hengersbergu, mam zmienić opiekunkę na 2 miesiące . Mam -o takiego stracha :
18 kwietnia 2015 14:10 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

Skusić się !!! Ostrów Tumski ! mosty ! kościoły ! starówka ! Wszystko ! Zoo to tylko dodatek jakby ... a z Wrocławia rzut beretem do Książa ... albo do Kłodzka (twierdza , starówka , podziemne miasto) no już się obśliniłam z zazdrości...  a tu schody z twierdzy kłodzkiej , które zagrały w "czterech pancernych i psie" 

ale ja tak tylko na jeden caly dzien z synem chcialam , bo siedzi w domu sam ,gdzies Go chcialam zabrac,moje malenstwo ma 19lat::)i chyba jak dla Niego to faktycznie jak Ania napisala oceanarium by sprawilo frajde
18 kwietnia 2015 14:13 / 1 osobie podoba się ten post
prima_wera

teraz mi namieszalaś:),pewnie Oceanarium ciekawsze od japonskiego

To masz tak jak ja. Mam co prawda do Wrocławia mam o prawie połowę mniej niż Ty i bardzo dobre połączenia ale wybieram się od lat, i wybrać się nie mogę. Jak będziesz to napisz czy Ogród Japoński jest tego wart czy też nie bo ja przede wszystkim ze względu na niego chcę pojechać. We Wrocławiu już byłam dawno temu tak, że Stare Miasto widziałam ale kusi mnie Ogród Japoński. Na zdięciach wygląda interesująco.
18 kwietnia 2015 14:20 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

mam... wedle życzenia po 20 kwietnia ...  na ofertę czekałam 2 dni , potem akceptacja (z paleniem i językiem na poziomku -1 ) i śmigam 21 do Hengersbergu, mam zmienić opiekunkę na 2 miesiące . Mam -o takiego stracha :

to super, że tak szybko Ci się udało :)), cieszę się :)
18 kwietnia 2015 14:21 / 2 osobom podoba się ten post
tyciek

E tam! Będzie dobrze....musi być, a tak szczerz to Cię rozumiem. Też trzęsę się jak galareta gdy mam w nowe miejsce jechać. Wolę mimo wszystko moją Babusię-Jędzusię i Kotkę-Psotkę   niż podjąć ryzyko.
18 kwietnia 2015 14:28 / 2 osobom podoba się ten post
Dokładnie tak. Porozmawiaj z agencją, przecież oni wiedzą czy mają podpisaną umowę i do kiedy. Nie jest do tego potrzebny wcale syn z nikłym poziomem testosteronu. Coś Ty taka nerwowa? Odpocznij dziewczyno sobie. Wkrótce maj, komunie, matury, koniec roku szkolnego. Na pewno na brak zleceń agencje narzekać nie będą. Po co Ci tak ciężka stella? Babcia na wózku z dziadkiem gratis w pakiecie. Oszczędzaj siły, do emerytury masz jeszcze trochę . Pogoda z dnia na dzień ładniejsza, słoneczko świeci, kwiatki kwitną. Usiadłabym sobie gdzieś na tarasie z kawką w ręku i cieszyłabym się , że mam płatną przerwę w pracy.
18 kwietnia 2015 14:28 / 2 osobom podoba się ten post
prima_wera

ale ja tak tylko na jeden caly dzien z synem chcialam , bo siedzi w domu sam ,gdzies Go chcialam zabrac,moje malenstwo ma 19lat::)i chyba jak dla Niego to faktycznie jak Ania napisala oceanarium by sprawilo frajde

19 lat .... zależy jakie  ma zainteresowania ... w Kłodzku ciekawe podziemne miasto ( zakaz wejścia dla osób z klaustrofobią ) i twierdza . W Książu... historia z II wojny światowej , faceci to lubią  . Osówka - labirynty i tajemnica bursztynowej komnaty . A może to- Adrspach - w Czechach... (i piwo w baaardzo wielu gatunkach ;)  )

18 kwietnia 2015 14:34 / 11 osobom podoba się ten post
PiotrDominik

Zeby otworzyc oczy pewnym osobom musisz znizyc sie do ich poziomu, w przeciwnym wypadku nie zrozumieja przeslania. Niestety innego wyjscia nie ma. A grzeczne upominanie na nikogo nie dziala wybacz tu nie ma dzieci, do ktorych zwracamy sie z slodkopierdzacym ''tak nie wolno''. 

Cenie twoja uwage bo masz w niej racje, jednak zbyt prostolinijnie ja przemyslalas. Pozdrawiam