Na wyjeździe #23

18 kwietnia 2015 11:17
Dagmara

z Twojej wypowiedzi wynika, ze nic na ten temat nie wiesz, przykro się czyta takie posty

Dagmara z mojej wypowiedzi nic nie wynika bo jej nie zrozumialas, pozdrawiam
18 kwietnia 2015 11:19
ivanilia40

No wiesz,pdp nie żyje,więc umowę wypowiedzieć moze w kazdej chwili bez okresu wypowiedzenia,własnie tu jest dla mnie największe ryzyko.  Jeśli mi napisze jakieś tam oświadczenie,że będę w tym domu od-do to nie wiem czy wogóle taki papier ma jakąkolwiek moc prawną,a jesli ma to co w razie W mam z tym papierem zrobić? Iść do niemieckiego sądu?

Nawet jak pdp nie zyje to wiekszosc agencji ma w umowie dwutygodniowy okres wypowiedzenia. Agencja wie o planach syna? Urlop i to platny? A zlecen od liku))
18 kwietnia 2015 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Zastanawiałam się czy odezwać się, czy też nie ale po namysle doszłam do wniosku, że jednak to zrobię. Uważam, że to co napisałeś jest bardzo obrażliwe i dziwię się, że w ten właśnie sposób piętnujesz osoby, które ubliżają innym. Używając takich argumentów stajesz na równym poziomie z tymi jak to nazwałeś " z dawno nieczyszczonym kominem".

Zeby otworzyc oczy pewnym osobom musisz znizyc sie do ich poziomu, w przeciwnym wypadku nie zrozumieja przeslania. Niestety innego wyjscia nie ma. A grzeczne upominanie na nikogo nie dziala wybacz tu nie ma dzieci, do ktorych zwracamy sie z slodkopierdzacym ''tak nie wolno''. 

Cenie twoja uwage bo masz w niej racje, jednak zbyt prostolinijnie ja przemyslalas. Pozdrawiam
18 kwietnia 2015 11:49 / 3 osobom podoba się ten post
Zacytuję tylko część postu ,z którą się zgadzam co do reszty to sprawa odbiorcy.

Ps. Alkoholik nie liczy sie z tym czy pieniadze sa latwo czy ciezko zarobione - najwazniejsze ze promil we krwi sie zgadza,
18 kwietnia 2015 11:53
didusia

Zacytuję tylko część postu ,z którą się zgadzam co do reszty to sprawa odbiorcy.

Ps. Alkoholik nie liczy sie z tym czy pieniadze sa latwo czy ciezko zarobione - najwazniejsze ze promil we krwi sie zgadza,

O tak. Też się z tym zgodzę.
18 kwietnia 2015 11:53 / 1 osobie podoba się ten post
Dagmara

można być chorym na raka i tak samo można być chorym na alkoholizm, ludzie nie zdają sobie z tego sprawy póki ich to nie dotyczy, z tego pierwszego jestem ekspertem we własnej skórze, drugiego wyuczonym być może nie aż ekspertem ale posiadam praktyczną wiedzę, a praktyka czyni mistrza :)

Tak masz rację,ale alkoholizm jest z wyboru natomiast rak to juz inna bajka:(( Zaczełam pracę po skończeniu TL z meżczyznami widział wiele upadków przez alkohol wiele upokorzeń i niemych próźb o pomoc.Nie wiem jak to okreslić ale jest to uzależnienie, ktore nie daje czasu na myslenie ponieważ w głowie jest tylko jedno - jak zdobyć alkohol.Czytałam kiedyś ksiązke pt "Wódko pozwól żyć" autorstwa Pana Korczaka w przeszłości alkoholika.Po tej lekturze inaczej patrzę na tych ludzi.Chociaż nie wspieram ich pod marketem drobnymi.Tylko sami sobie moga pomóc - poprostu musza chciec z tego wyjść.
18 kwietnia 2015 12:01 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Można. Na Mazurach na przyjmowaniu gości w stodole i to w dodatku z Niemiec robią niezłą kasę. Byłam kiedyś w takiej stodole goszczona, było super. Zakwaterownie w hotelu4*, stodoła w roli atrakcji.

No to chyba te atrakcje w stodole były pikantniejsze niż potrawy przy stole.
18 kwietnia 2015 12:25 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Orim coś Ty,on jest doktorem prawa,wykłada prawo na uniwersytecie,więc nie z nim takie numery hahahahh

Wybacz ale ja nie bardzo rozumiem nad czym Ty się tak zastanawiasz i rozwodzisz przez tyle stron,-chcesz zostać to zostań...kto normalny narzekał by na pracę lżejszą od spania??
A jeśli nie chcesz zostać to uciekaj do domu i problem rozwiązany,-pojedziesz na kolejną sztelę i tyle.
Przepraszam,może ja jestem z innej planety ale kompletnie Cię nie rozumiem,i pewnie nie muszę:))
Bez urazy:)
18 kwietnia 2015 12:41 / 1 osobie podoba się ten post
A mnie na farmacji a odnosnie farmakologii i TPL-U uczono ze alkoholizm jest genetyczny.......i jak ktos wie i ma pojecie to bedzie wiedzial ze to jest tak samo genetyczne jak reumatyzm.......ale coz.....pewnie mnie klamali.......:))))))))

18 kwietnia 2015 12:50 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

No to chyba te atrakcje w stodole były pikantniejsze niż potrawy przy stole.

a temperatura zabawy osiągnęła wysokie wartości...

18 kwietnia 2015 12:51 / 9 osobom podoba się ten post
Jestem jakaś zakręcona, po skończonym obiadku wszystko pomyłam i.....patelnię chciałam wstawić do lodówki )))))
18 kwietnia 2015 12:57 / 5 osobom podoba się ten post
bieta

Jestem jakaś zakręcona, po skończonym obiadku wszystko pomyłam i.....patelnię chciałam wstawić do lodówki )))))

ej tam, to po prostu wiosenne przemęczenie organizmu...                                   pora nieco odpocząć ... :) może tak...
18 kwietnia 2015 13:01 / 5 osobom podoba się ten post
Jeszcze tydzień i będę się lenić, nic i nikt mnie nie ruszy, ha !
18 kwietnia 2015 13:05 / 5 osobom podoba się ten post
bieta

Jeszcze tydzień i będę się lenić, nic i nikt mnie nie ruszy, ha !

:( :( :( a ja za 3 dni będę poznawać Hengersberg , paznokcie ogryzłam już do łokci , to chyba czas na pakowanie....

Znalezione obrazy dla zapytania pakowanie
18 kwietnia 2015 13:32
Czy Zoo we wroclawiu jest warte by tam pojechac i poogladać zwierzaki?i ogród Japonski tez tego wart?do wroclawia mam ponad 300km ale marzy mi sie wypad chociaz na caly dzien i sie delikatnie odchamić,podpowie ktoras czy sie skusic?