Na wyjeździe #24

02 maja 2015 22:20 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Jesli chodzi o muzyke techno, mialam taką przygode... poszłam ze znajomymi popatrzec na Love parade, upstrzyliśmy glowy takimi czapkami roznokolorowymi z dzwoneczkami, zeby sie poznac w tłumie w razie zbłąkania. Muzyka wydawala mi sie z poczatku za glosna, pózniej jakas fala zimna i gorąca mnie ogarnęła, tak szłam z tłumem w rytm tej muzy i Bożego swiata nie widzialam, straciłam rachube czasu i miejsca, szłam, szłam i......... ocknełam sie z grupką nieznanych mi ludzi na peryferiach Berlina na polu słonecznikowym, hahahahaha. Nie zapomne tego do końca życia. Jak opowiadalam to córkom to powiedzialy ze na sto musiałam wczesniej coś przypalić..... nic, taka jazda .. 

A Apapem na ból głowy czasem nikt Cię nie poczęstował?:))))
02 maja 2015 22:25 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ale te sloneczniki pościnane już były ? znaczy się w kucanki na tym polu bawiliście ? :-)))))))))

Nie, no kwiatki pamiętam były... buty mialam takie ubłocone, hahahaha. Nie wiedzialam gdzie jestem, jakie jaja byly jak zamawialam taryfe.... na pole słonecznikowe, hahahaha. ja pitole, to był 1998 rok jesce:) byłam młoda i pikna:), tera jestem tylko pikna

Nie, no przysięgam nic nie brałam, nie piłam ani nie paliłam, to ta muzyka techno..
02 maja 2015 22:25
Tradycyjnie, nie mogąc za żadne skarby znaleźć odpowiedniego watku, wklejam tutaj znalezione w sieci. Zobaczcie ile zarabiają opiekunki w Niemczech zdaniem dziennikarzy z Bożej łaski :((((  http://biznes.onet.pl/praca/w-rodzinnej-atmosferze/vvjdmb
02 maja 2015 22:35 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Tradycyjnie, nie mogąc za żadne skarby znaleźć odpowiedniego watku, wklejam tutaj znalezione w sieci. Zobaczcie ile zarabiają opiekunki w Niemczech zdaniem dziennikarzy z Bożej łaski :((((  http://biznes.onet.pl/praca/w-rodzinnej-atmosferze/vvjdmb

:) moja umowa opiewa na 3800 pln - na razie , zaznaczam : NA RAZIE mnie satysfakcjonować musi , bo dopiero pełzam w zawodzie betreuerin . Znaczy : ni cytata, ni pisata , jednym słowem - niekumata . Jak się poduczę językowo - to sobie poszperam za dobrą firmą i za dobrą kasą powęszę ...

02 maja 2015 22:43 / 2 osobom podoba się ten post
Tyćku, początki sa zawsze trudne, ja zaczynałam od 900 euro, potem 950. Teraz pracuję sama na siebie....no i na ZUS :))))))))), żeby polscy politycy mieli za co osmiorniczki spozywac :))))))))))
02 maja 2015 22:50 / 6 osobom podoba się ten post
Moja PDP właśnie odjechała do szpitala kompletnie odwodnienie jak przyjechałam była już w kiepskiej formie,dzisiejszej nocy by nie przeżyła-a my z koleżanką w końcu się wyśpimy.
02 maja 2015 23:08 / 1 osobie podoba się ten post
No brutto, ale od 2500 netto to będzie gdzies około 1700 na rekę. O takich stawkach to slyszałam na czarno i na Stelli której nikt normalny by nie wziął:( Syf , kiła i mogliła jak to się mówi!
02 maja 2015 23:10 / 1 osobie podoba się ten post
Poza tym widac, że autor artykułu, podobnie jak owa MArta, nie bardzo orientuje sie jak to jest na prawdę z tym darmowym utrzymaniem i mieszkaniem. To sa również dochody opiekunki, które pracodawca musi uwzględnić w wynagrodzeniu. Tak zwane wynagrodzenie w naturze, od którego równiez trzeba odprowadzic podatek.
02 maja 2015 23:14 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Poza tym widac, że autor artykułu, podobnie jak owa MArta, nie bardzo orientuje sie jak to jest na prawdę z tym darmowym utrzymaniem i mieszkaniem. To sa również dochody opiekunki, które pracodawca musi uwzględnić w wynagrodzeniu. Tak zwane wynagrodzenie w naturze, od którego równiez trzeba odprowadzic podatek.

Wynagrodzenie w naturze?:))))
Nie no mnie chyba coś dzisiaj prześladuje:))
02 maja 2015 23:18
Nie spotkałam się jeszcze nigdy z taką kasą u opiekunek,maksymalna to była 1500 na rękę,i tu też dziewczynę zatrudniała rodzina.
Kurcze to na prawdę fajna kasa,1700 na rękę to chętnie bym przyjęła.
02 maja 2015 23:20 / 1 osobie podoba się ten post
No ja o niczym innym nie mówię, jak własnie o zatrudnieniu bezposrednio przez rodzinę i na niemieckich warunkach, zresztą o tym jest napisane w tym artykule.   Ewelino, z choinki spadłaś? Nie słyszałas o wynagrodzeniu w naturze? jak świat światem, praktykowane było i jest. Nie mylić z seksem, jako zew natury :))))))))))
Takie ma się skojarzenia, jak się w domu chłopa galantego zostawia  na dłuuuugi czas :D  :D :D :D :D :D  Zdecydowanie powinnas mieć króciuteńkie turnusy, bo i Ty i chłopina cierpi :)))))))))))))))
02 maja 2015 23:23 / 1 osobie podoba się ten post
Marzycielka :))))))))))) Któraś tutaj tak pięknie napisała, że w zasadzie to powinnysmy wdzięczne być za te robotę Niemcom :)))))))))))))
02 maja 2015 23:24 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

No ja o niczym innym nie mówię, jak własnie o zatrudnieniu bezposrednio przez rodzinę i na niemieckich warunkach, zresztą o tym jest napisane w tym artykule.   Ewelino, z choinki spadłaś? Nie słyszałas o wynagrodzeniu w naturze? jak świat światem, praktykowane było i jest. Nie mylić z seksem, jako zew natury :))))))))))
Takie ma się skojarzenia, jak się w domu chłopa galantego zostawia  na dłuuuugi czas :D  :D :D :D :D :D  Zdecydowanie powinnas mieć króciuteńkie turnusy, bo i Ty i chłopina cierpi :)))))))))))))))

Słyszałam słyszałam:))))
Tylko mnie się dzisiaj wszystko myli...jak nie panie do towarzystwa to zapłaty w naturze:))))))
Na mnie w domu żaden chłop nie czeka.....nie licząc syna:)))
02 maja 2015 23:27 / 1 osobie podoba się ten post
Dwa?!!!
Cztery kółka conajmniej,wtedy wiedziała bym czemu tęsknię:))))
02 maja 2015 23:27 / 4 osobom podoba się ten post
Niedoczekanie, żaden robot nie ugotuje smakowitej zupki ogóreczkowej, pomidorowej czy kartoflowej :)))))))))) O innych smakołykach nie wspominam :))))))
Podobnie jak o kreatywności , z której słyną polskie opiekunki :)))))))))))))

P.s czy Wam się nie wydaje, że Ivanilia juz powinna się odmeldowac? No chyba , że kontempluje piżamkę onego :))))))))))), w sensie rozkminia co pod nią :)))))))))