Na wyjeździe #25

07 czerwca 2015 14:51 / 2 osobom podoba się ten post
No to musisz się wprosić na matke chrzestna
07 czerwca 2015 15:06 / 1 osobie podoba się ten post
Kto wie , czy PR 24 ma swój oddział ( y ) na Słowacji ? koleżankę zmienia Słowaczka , która jest pracownikiem takowej , czy to tylko zbieżność nazw ?
07 czerwca 2015 15:18
frosze

No to musisz się wprosić na matke chrzestna

Powiem ci ze tak poniekad sie nia czuję :)
07 czerwca 2015 15:28
Zaraz zabieram się za nadrabianie zaległości, ale najpierw wyrzucę z siebie, że dalej pracuję dużo więcej niż to zakłada moja umowa, oprócz przerwy nie mam chwili oddechu w ciągu dnia, a w umowie stoi jak byk 40 godzin tygodniowo... Tak mi się coś zdaje, że będę szukać innego miejsca, a tu tylko do końca miesiąca. Nie jestem pierwszą opiekunką, rodzina dobrze wie co i jak, ale codzienne robienie ekstra złożonych (najlepiej dwudaniowych) posiłków i deserów i odkurzanie co drugi dzień i spacery (najlepiej 2 razy dziennie) i i i i...trochę tego razem za dużo wychodzi.
07 czerwca 2015 15:29
Barbara niepowtarzalna

Kto wie , czy PR 24 ma swój oddział ( y ) na Słowacji ? koleżankę zmienia Słowaczka , która jest pracownikiem takowej , czy to tylko zbieżność nazw ?

A to ciekawe co piszesz, szkoda, że nie znam odpowiedzi, ale ciekawam czy ktoś coś bliżej wie w tej kwestii, bo, jakby nie patrzeć, taka firma to niezły biznes.
07 czerwca 2015 15:32 / 7 osobom podoba się ten post
U mnie PDP ma "sympatyczną" demencję, tzn, że jest bardzo sympatycznym człowiekiem, ale zapomina o wszystkim. Ma też sporą nadwagę i dlatego Babcia Go często wysyła po coś, w ramach gimnastyki. Trzeba mu jednak z 10 razy powtórzyć co ma przynieść. Robi to chętnie. Mam nawet wrażenie, że jest osobą całkowicie podporządkowaną Babci. Dzisiaj Babcia wysłała Go po truskawki do piwnicy. Siedział w niej chyba z 10 minut, a my czekałyśmy na te truskawki. W końcu mówię Babci, ze idę po Niego. Dziadziuś siedział w WC, bo jest jedno w piwnicy. Nie chciałam mu przeszkadzać, wzięłam więc truskawki, które On przygotował i zaniosłam na górę, bo robiłyśmy ciasto. Za jakieś 20 minut przychodzi Dziadek i skruszonym głosem mówi, że nie wie, gdzie położył owoce, że szukał wszędzie, ale zniknęły.... Biedaczek, bał się przyznać Babci, że gdzieś je "posiał" i szukał tak długo, a truskawki już dawno były na biszkopcie, bo opiekunka zabrała i nic nie powiedziała
07 czerwca 2015 15:38 / 2 osobom podoba się ten post
Niemieckie agencje nie tylko współpracują z polskimi, również, Slowacja, Czechy, Litwa ....., moja poprzednia polska agencja musiała sie zamknąć i swoje opiekunki przekazała słowackiej, oczywiście za ich zgoda, maja wybór, ja akurat nie chciałam miec 100 ubezpieczeń i przeszlam z rodziną do innej polskiej, którą mi zaproponowala ta niemiecka agencja, moj wybór. U mnie niekiedy polki przyjeżdżają ze słowackiej agencji, ktore jakby nie bylo płacą trochę więcej, ale również przyjezdzaja Litwinki lub Słowenki ze seoich agencji. Tyle wiem na własnym przykładzie.
07 czerwca 2015 15:41 / 4 osobom podoba się ten post
slonecznie

A to ciekawe co piszesz, szkoda, że nie znam odpowiedzi, ale ciekawam czy ktoś coś bliżej wie w tej kwestii, bo, jakby nie patrzeć, taka firma to niezły biznes.

Dawaj " Słonecznie " rozkręcamy własną ? ja z racji statecznego wieku będę prezesem , Ty musisz nabyć jeszcze trochę praktyki , popracujesz jeszcze jako opiekunka a pózniej jak będziesz grzeczna to Cię nawet jakim koordynatorem może zrobię !......
07 czerwca 2015 15:43 / 6 osobom podoba się ten post
Zona mojego Pdp ma niesympatycznego Al :( Ale dzisiaj był jej ulubiony syn celem odnalezienia kluczy do domu i skrzynki.Przetrzasnał obydwa jej pokoje na górze,wszystko na dole i nie znalazł.Ale za to cały stół zapomnianych dezodorantów,preparatów do czyszczenia mebli,ścierek do podłogi,przeterminowanych płatków,deserów,pęki starych kluczy,sztućce wszelakiej maści i rozmiarów.
Wszystkie te skarby miała pochowane w róznych miejscach.
Głośno to wszystko skomentował-tak żeby tata słyszał-nie był zadowolony.
Efektem jest rozwalona skrzynka i grzeczna babcia
07 czerwca 2015 15:51 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ależ oczywiście , że ma oddział na Slowacji, a także 4 oddziały w Rumunii i 2 w Bułgarii.
Wcale tego nie ukrywają:
https://promedica24.com.pl/grupa-promedica24
07 czerwca 2015 17:52 / 3 osobom podoba się ten post
Sprawdziłam tem. + 30 st.C  - ale powietrze jest już z rzeźkie.Idę zabic nudę - podleje swoje pomidorki i kwiaty na tarasie.Nie znoszę takiego upału, chyba ze na plaży.Moja pdp bierze prysznic jest też tą pogodą umęczona o 20-tej juz do łózka jedzie.A ja mam kosz prasowania pewnie jutro wczesniej wstanę i  po
prasuję.Że ja nie  pomna ubiegłego roku, dałam sie wkręcić na to lato tutaj.Rozmawiałam z domownikami do południa padał deszcz  to chociaz jeden stres mniej - ogród tez podlany.Niebo mi pomaga.Bo tutaj to pare konewek i wystarczy.Po wczorajszej nie przespanej nocy dzień zwariowany nie dość,że gorąco to jeszcze strazacy z wiejskiej drużyny maja świeto  trąbią,gwiżdża i strzelają. O muzyce juz nie wspomnę- mam jej dośc po weselu.
07 czerwca 2015 18:10
Objadłam się pierwszymi w tym roku poziomkami. W ogródku znalazłam :) Pycha.
07 czerwca 2015 18:42 / 6 osobom podoba się ten post
mzap88

U nas też sa wielkie takie jak truskawka, a że w trawie rosną to nie sa wysuszone.Słodkie jak miód.Zauważyłam dzisiaj pierwsze maliny to przez ten upał.Ptaki chodzą blisko mnie i nie boja się, jest tu ich cała masa pewnie dlatego,że tyle sadów do okoła.Szpaków.srok,sójek.Rozstawiłam miseczki z woda w taki upał trzeba troche pomóc naszym skrzydlatym sprzymierzeńcom.Rano i wieczorem jakis ptak pieknie spiewa ale nie znam tych treli,u nas takich nie słyszałam.
07 czerwca 2015 18:43 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

Już w domku? Koniec turnusu wypoczynkowego "Pod Hexą"?
07 czerwca 2015 18:45 / 1 osobie podoba się ten post
slonecznie

Już w domku? Koniec turnusu wypoczynkowego "Pod Hexą"?

Hehe, w środę akcja "go!"