Na wyjeździe #26

05 lipca 2015 15:22
Marta

W umowie mam wykaz obowiązków nie ma tam ani słowa o podkolanówkach kompresyjnych i w ogóle nie miałam przed wyjazdem inf.że dziadek takie nosi.

To skoro Ci nie pasuje, to trzymaj się umowy. 
05 lipca 2015 15:23 / 1 osobie podoba się ten post
Marta, z tego co pamietam to nie wolno Ci tego robic. Ale paragrafow sama musisz poszukac. Ewentualnie na madrzejsze kolezanki poczekac
05 lipca 2015 15:24
Czekam.:) Zwłaszcza na Kasie 63 i Tinę.Ich opinia jest dla mnie święta:)
05 lipca 2015 15:27 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

I jak został rozwiązany ten problem? Kto wykonywał tę czynność

Przychodzili z Diakoni, ale tylko rano bo założyć trzeba odpowiednio, a zdjąć to już żadna filozofia.
05 lipca 2015 15:28
Marta

W umowie mam wykaz obowiązków nie ma tam ani słowa o podkolanówkach kompresyjnych i w ogóle nie miałam przed wyjazdem inf.że dziadek takie nosi.

Moja pd ma takie pończochy,ja nakładam codziennie rano to wielki wysiłek bo bardzo cieżko się naklada a przy tych upałach to ja odrazu pod prysznic po tym zabiegu,ale też nic nie pisało że pd nosi takie pończochy
05 lipca 2015 15:30 / 1 osobie podoba się ten post
Tak,chodzi mi o zakładanie oczywiście,zdejmowanie kein Problem.Dziadek mówi że nie będzie nikt przychodził ,bo to kosztuje.
05 lipca 2015 15:34 / 1 osobie podoba się ten post
Tych podkolanek czasem sportowcy używają,są one bardzo sprężyste i ciężko ich nałożyć,moja babcia siedzi a ja w przykucu tyłem do niej nogę jej kładę na swoje udo i tak wciągam tą gumę inaczej jest bardzo ciężko
05 lipca 2015 15:36 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Nie wiem czy rozmawiamy o tym samym,podkolanówki kompresyjne nakłada sie raz dziennie,rano i nie wolno ich zdejmować./ tylko na noc się zdejmuje,do spania).

Tak mówimy o tym samym:)
Dla mnie nie było filozofii w zakładaniu ich,- jak napisałam robiłam to raz dziennie a to,że nie wolno(niby) zdejmować ich w ciągu dnia to moja PDP miała gdzieś.
Następnym razem może po prostu zaznacz na czyją odp.czekasz to się dziewczyny wygłupuać nie będą:)
Bez urazy:)
05 lipca 2015 15:38 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Tak,chodzi mi o zakładanie oczywiście,zdejmowanie kein Problem.Dziadek mówi że nie będzie nikt przychodził ,bo to kosztuje.

Tak jak napisała Pola, nie zostałyśmy przeszkolone, nie jesteśmy Pflegerinen, nie wolno nam tego robić. 
Dziadek może sam, jak mu kasy żal :)
Moja Mada przez Pflegedienst miała tylko te skarpety zakładane.
05 lipca 2015 15:38 / 5 osobom podoba się ten post
Marta

Jesli moge sie odezwac:
To jest obowiazek Diakonie - dlatego, ze zle zalozone (nie twierdze, ze Ty to zle robisz), powoduja dodatkowy bol i opuchlizne. Jest to tylko pozornie czynnosc latwa.Tyle, ze jak to wykona osoba uprawniona - to owa osoba za to odpowiada. Dziadek, lub osoba, ktora zawiaduje finansami niech sprawdzi, ile moze ze swojej kasy na tego typu uslugi "wyciagnac".
05 lipca 2015 15:39 / 2 osobom podoba się ten post
Marta to tak jak z insulina. PDP moze sam robic injekcje, Ty juz nie To pod czynnosci medyczne podchodzi
05 lipca 2015 15:40 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Pflegedienst powiedzieli, że nie mamy prawa tego robić i kropka. Takie pończochy są szyte specjalnie na miarę i muszą uciskać odpowiednie miejsca.
05 lipca 2015 15:41
moncherie

Marta to tak jak z insulina. PDP moze sam robic injekcje, Ty juz nie:-) To pod czynnosci medyczne podchodzi:-)

Czyli jest na to odpowiedni paragraf?
05 lipca 2015 15:45 / 2 osobom podoba się ten post
a jeżeli niestety nie wywiniesz sie od tych skarpet spróbuj w rekawiczkach gumowych to robić,o wiele latwiej.:)
05 lipca 2015 15:45 / 2 osobom podoba się ten post
Pola1122

Pflegedienst powiedzieli, że nie mamy prawa tego robić i kropka. Takie pończochy są szyte specjalnie na miarę i muszą uciskać odpowiednie miejsca.

No tak bo one mają za to spore pieniądze,a my niejednokrotnie robimy to za darmo bo pd mówi że to rodzaj bielizny,paragraf paragrafem a w życiu jak w życiu