Na wyjeździe #26

05 lipca 2015 15:47 / 3 osobom podoba się ten post
Jasne, że tak, ale skoro nie powinnam tego robić to po co się narażać.
05 lipca 2015 15:51 / 3 osobom podoba się ten post
Pola1122

Jasne, że tak, ale skoro nie powinnam tego robić to po co się narażać.

No niby masz racje,ale ja np jestem tu dwa lata,pd ma trzy córki a ja jestem czwartą tak ona mówi,w ubiegłym roku zaprosiła mojego syna i razem byliśmy na wczasach,więc ja to robię bo poprostu chcę,
05 lipca 2015 15:52 / 2 osobom podoba się ten post
Witam, moja pdp nosi pończochy uciskowe na obydwie nogi sięgaja do uda.Rano zakładam , a przed spaniem ściągam.Do tego potrzebne są rękawice gumowe(grube) i taki rożek z materiału który zakładam na stopę następnie wciągam ponczochę.
05 lipca 2015 15:53 / 1 osobie podoba się ten post
Super, gratuluję takie podejście tłumaczy wiele.
05 lipca 2015 15:53 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Tak,chodzi mi o zakładanie oczywiście,zdejmowanie kein Problem.Dziadek mówi że nie będzie nikt przychodził ,bo to kosztuje.

Hehehe - pewnie pflege  nie będzie mógł podłapywać tu i tam a Ciebie owszem, owszem. At sprytniacha !!  Jak mu wszystko drogo to niech się kładzie na podłodze i umiera, bedzie spokój. I nie bedzie już musiał się kasą martwić. 
05 lipca 2015 15:54 / 1 osobie podoba się ten post
Pola1122

Super, gratuluję takie podejście tłumaczy wiele.

Sama widzisz różne sa sytuacje,czasem kogoś lubimy i robimy wszystko a czasem trzymamy się kurczowo paragrafów,ale jak ktoś jest dla mnie dobry to też tym samym się odwdzięczam
05 lipca 2015 15:57 / 2 osobom podoba się ten post
No właśnie a dziadek nie jest "dobry" dla Marty. Więc powinna pomyśleć o sobie w odpowiedni sposób. On by ja wykorzysta w 150% na wszystkie strony.
05 lipca 2015 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

Tak mówimy o tym samym:)
Dla mnie nie było filozofii w zakładaniu ich,- jak napisałam robiłam to raz dziennie a to,że nie wolno(niby) zdejmować ich w ciągu dnia to moja PDP miała gdzieś.
Następnym razem może po prostu zaznacz na czyją odp.czekasz to się dziewczyny wygłupuać nie będą:)
Bez urazy:)

Ewelina na wszystkie odp czekam i za wszystkie bardzo dziękuję./ no  za wyjatkiem Ony-Lisy która moje pyt wykorzystała by mi dopiec /Co do Kasi i Tiny wiem ze mają wykształcenie medyczne wiec z tego powodu ich opinia byłaby dla mnie szczególnie cenna.Ale Emilia tez wypowiedziała sie fachowo:)   Dziękuję podejmę decyzję jutro co do tej sprawy.Swoja drogą fakt że dziadek molestuje mnie przy nakładaniu tych skarpet uważam ze sam w sobie jest wystarczający aby odmówić
05 lipca 2015 16:02 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

No właśnie a dziadek nie jest "dobry" dla Marty. Więc powinna pomyśleć o sobie w odpowiedni sposób. On by ja wykorzysta w 150% na wszystkie strony.

Aż mi się słabo zrobiło....
05 lipca 2015 16:05
Mycha

nie dobry chyba jej nie bije? w jego mniemaniu to jest dobroć na pewno
05 lipca 2015 16:07
Marta

Ewelina na wszystkie odp czekam i za wszystkie bardzo dziękuję./ no  za wyjatkiem Ony-Lisy która moje pyt wykorzystała by mi dopiec /Co do Kasi i Tiny wiem ze mają wykształcenie medyczne wiec z tego powodu ich opinia byłaby dla mnie szczególnie cenna.Ale Emilia tez wypowiedziała sie fachowo:)   Dziękuję podejmę decyzję jutro co do tej sprawy.Swoja drogą fakt że dziadek molestuje mnie przy nakładaniu tych skarpet uważam ze sam w sobie jest wystarczający aby odmówić

Wiem Marta,nie miałam nic złego na myśli tylko tak to po prostu odebrałam........ale to nie tragedia:)
Jasne że tak,skoro dziadek wykorzystuję tą sytuację(te zakładanie skatpet) do tego,żeby Cię obmacywać to jak najbardziej powinnaś go olać.....niech inni się z tym męczą.
Dziewczyny napisały,że nie musisz tego robić więc tego nie rób.
Przyznam,że sama wyciągnełam z tego lekcję,bo na prawdę nie wiedziałam,że zakładanie tych skarpet zalicza się do medycznych czynności.
05 lipca 2015 16:08 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Tak,chodzi mi o zakładanie oczywiście,zdejmowanie kein Problem.Dziadek mówi że nie będzie nikt przychodził ,bo to kosztuje.

Tak to prawda dla diakoni muszą płacić.Ja miałam to w oczywistych obowiązkach od pierwszego dnia i nikt mnie nie pyta łczy dam radę.Oczywiście w umowie nie ma o tym ani słowa,a firma twierdzi,że to nic nadzwyczajnego i gro opiekunek zakłada to cholerstwo. Masakra,teraz w upały,bo giry PDP spuchnięte...
05 lipca 2015 16:10 / 1 osobie podoba się ten post
miriam

Tak to prawda dla diakoni muszą płacić.Ja miałam to w oczywistych obowiązkach od pierwszego dnia i nikt mnie nie pyta łczy dam radę.Oczywiście w umowie nie ma o tym ani słowa,a firma twierdzi,że to nic nadzwyczajnego i gro opiekunek zakłada to cholerstwo. Masakra,teraz w upały,bo giry PDP spuchnięte...

Masz rację nałożyc to przy temp,w domu 28st to masakra,ja przekonałam babcię że za gorąco niech nogi odpoczną.
05 lipca 2015 16:15 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Hehehe - pewnie pflege  nie będzie mógł podłapywać tu i tam a Ciebie owszem, owszem. At sprytniacha !!  Jak mu wszystko drogo to niech się kładzie na podłodze i umiera, bedzie spokój. I nie bedzie już musiał się kasą martwić. 

Malo, ze nie bedzie mogl podlapywac, to jeszcze nie wie kto przyjdzieA jak, nie daj Boze, mezczyzna?Troche glupio wyjsc moze jak z przyzwyczajenia w tylek uszczypnie
05 lipca 2015 16:15
Malina

Masz rację nałożyc to przy temp,w domu 28st to masakra,ja przekonałam babcię że za gorąco niech nogi odpoczną.

To masz dar przekonywania ! Ja chyba za słabo to robię,bo te całe rajty są ważniejsze od wszelkich zabiegów porannych