Na wyjeździe #26

05 lipca 2015 12:59 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Troche zyje już na tym swiecie ale tak dziwnej pogody nie pamietam. Grzmi gdzieśtam.....pada co godzine po 10 minut a w pozostałym czasie grzeja dale na max. Powinnam sie pochwalic ze mam najchłodniejszy pokój w domu bo 27 stopni...tylko czym tu sie chwalić. Moge sie tylko cieszyc ze nie mi jednej tak goraco hahaha.

Gosiu, moge sie pochwalic, ze w moim pokoju zaledwie 24 stopnie sa.
Z rowerowej przejazdzki dzisiaj nici. Nawet z pobliskiego basenu na teraz, dobiegaja tylko pojedyncze odglosy bawiacych sie dzieci.
Dopiero pod wiecczor ucieche maja.  
05 lipca 2015 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
alinka1339

Pada u mnie pada hurrraaa...

nie wierze.
05 lipca 2015 13:59 / 3 osobom podoba się ten post
Mój pdp źle znosi upał,stracił dawny wigor,o seksie nie mówi,komplementów nie prawi.Zaczynam martwić sie o niego.
05 lipca 2015 14:03
Mój też źle znosi ten upał,cały czas mówi,że jest mu źle.
Mam tylko nadzieję,że przeżyje tą saunę........bo miałam przypadek,że PDP zmarł w skutek upałów:((
05 lipca 2015 14:04 / 7 osobom podoba się ten post
Bogu dziękuję, że jestem teraz w Szwajarii a nie w DE!!! W Hanau podan 40 stopni... W Asconie upały też są okrutne ale mam na dole basen!!!! Basen!!!! Basenik!!!! Kocham go miłością niezmierną :))))
05 lipca 2015 15:06 / 1 osobie podoba się ten post
Nie wiem gdzie jest temat o zakresie obowiązków opiekunki wiec piszę tutaj bo mam problem
Czy opiekunka powinna/ musi nakładać skarpety uciskowe
Do tej pory to robiłam a teraz mam zamiar odmówić
Naciąganie tych podkolanówek na spocone i opuchnięte nogi to morderczy wysiłek...Pomijam juz fakt że przy tej czynności dziadek zwykle usiłuje złapać mnie za pierś lub tyłek
Bardzo proszę o rzeczowa odp ironie proszę zachowac dla siebie bo wkurzona jestem na maksa i mogę zareagować agresją
05 lipca 2015 15:12 / 2 osobom podoba się ten post
Będąc w poprzednim miejscu pracy moja Pdp nosiła pończochy uciskowe. Rodzina wymyśliła, że skoro jest opiekunka to niech zakłada je, ale wcześniej zapytali się Diakoni i powiedzano im , że opiekunka nie ma takich uprawnień.
05 lipca 2015 15:12
Marta

Nie wiem gdzie jest temat o zakresie obowiązków opiekunki wiec piszę tutaj bo mam problem
Naciąganie tych podkolanówek na spocone i opuchnięte nogi to morderczy wysiłek...Pomijam juz fakt że przy tej czynności dziadek zwykle usiłuje złapać mnie za pierś lub tyłek
Bardzo proszę o rzeczowa odp ironie proszę zachowac dla siebie bo wkurzona jestem na maksa i mogę zareagować agresją

Przepraszam Ciebie ale Ty zawsze jestes "naburmuszona" Wiec nic nowego.
05 lipca 2015 15:13 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Marta jak na moją wiedzę to możesz ale nie musisz. Ja  odmówiłam. Rodzina chciała pozbyć się pflege rano ale ja powiedziałam, że nie potrafię i tyle. Bo tak prawde mówiąc to tylko raz zakładałam podopiecznej te pończoszki. I nie dam sobie "pokazać". Skoro jest pflege to niech przychodzą. 
05 lipca 2015 15:13
Marta

Nie, nie musi.
05 lipca 2015 15:13 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Marta masz pomagać w codziennych czynnościach,które sprawiają PDP trudności a to chyba do takich należy.
Te skarpety to konieczność i wydaje mi się,że "męczenie" się z nimi należy do Twoich obowiązków.
I przyznaję,że kiedy ja miałam babkę,która wymagała tego ode mnie kilka razy dziennie to powiedziałam,że ja tylko raz pomagam w założeniu i raz w zdjęciu tych skarpet........a ona w ciągu dnia robiła to chyba z 10 razy.
05 lipca 2015 15:14
Pola1122

Będąc w poprzednim miejscu pracy moja Pdp nosiła pończochy uciskowe. Rodzina wymyśliła, że skoro jest opiekunka to niech zakłada je, ale wcześniej zapytali się Diakoni i powiedzano im , że opiekunka nie ma takich uprawnień.

I jak został rozwiązany ten problem? Kto wykonywał tę czynność
05 lipca 2015 15:16
W umowie mam wykaz obowiązków nie ma tam ani słowa o podkolanówkach kompresyjnych i w ogóle nie miałam przed wyjazdem inf.że dziadek takie nosi.
05 lipca 2015 15:19
Nie wiem nie interesowałam się tym nigdy.
Skarpety to nie iniekcja czy tp.ingerencja w ciało więc nie wydaje mi się,żeby był na to jakikolwiek paragraf:)
Ale pewności nie mam.
05 lipca 2015 15:21
Ewelina1

Marta masz pomagać w codziennych czynnościach,które sprawiają PDP trudności a to chyba do takich należy.
Te skarpety to konieczność i wydaje mi się,że "męczenie" się z nimi należy do Twoich obowiązków.
I przyznaję,że kiedy ja miałam babkę,która wymagała tego ode mnie kilka razy dziennie to powiedziałam,że ja tylko raz pomagam w założeniu i raz w zdjęciu tych skarpet........a ona w ciągu dnia robiła to chyba z 10 razy.

Nie wiem czy rozmawiamy o tym samym,podkolanówki kompresyjne nakłada sie raz dziennie,rano i nie wolno ich zdejmować./ tylko na noc się zdejmuje,do spania).