Na wyjeździe #26

05 lipca 2015 18:38
Marta

Również na lewa stronę nakładam najpierw na palce potem podciągam na piętę jesli pięta dobrze "zaskoczy" to dalej idzie gładko ale jeśli nie zaskoczy to robi się ciężko
Do tej pory nie miałam z tym większych problemów ale tera upał stopy wilgotne i opuchnięte wiec idzie gorzej

Marta, trzeba uwazac aby caly czas czesc ponczochy byla w powietrzu, czyli jedna reka podciaga , a druga natychmiast lapie czesc, ktora nie przylega do nogi. Myslae, ze rozumiesz o co chodzi
05 lipca 2015 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
Staram sie jednak czasem druga ręka nie złapie na czas i podkolanówka przylgnie:) tym bardziej że ja drugą ręką musze sie oganiać od dziadka bo próbuje mnie głaskać po plecach itp.
05 lipca 2015 18:46 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Staram sie jednak czasem druga ręka nie złapie na czas i podkolanówka przylgnie:) tym bardziej że ja drugą ręką musze sie oganiać od dziadka bo próbuje mnie głaskać po plecach itp.

hahah ja sie od dziadka nie opedzam , bo wiem , ze to wyplywa tylko z tego, ze jest mi wdzieczny za opieke, pomimo, ze niewiele juz rozumie , ale to cieplo , ktore mial kiedys do ludzi, pozostalo w nim. Jak ubieram mu spodnie i buty, to tez masuje mi plecy i mowi- meine mutti
05 lipca 2015 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
leni

hahah ja sie od dziadka nie opedzam , bo wiem , ze to wyplywa tylko z tego, ze jest mi wdzieczny za opieke, pomimo, ze niewiele juz rozumie , ale to cieplo , ktore mial kiedys do ludzi, pozostalo w nim. Jak ubieram mu spodnie i buty, to tez masuje mi plecy i mowi- meine mutti

No w takiej atmoswerze  miłej fajnie się pracuje i szybko mija czas
05 lipca 2015 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
Mój nie ma demencji i swojej mamusi to z pewnością we mnie nie widzi
05 lipca 2015 18:51 / 2 osobom podoba się ten post
Moja babcia biduleńka popłakuje sobie ,bo wkoncu dotarło do niej ,że wyjeżdzam w piątek.Przy synu trzyma mnie za rekę i prosi go zeby mnie zatrzymał hihihi Słodkie...
05 lipca 2015 19:05 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

A co upał Ci dokucza ???

To też...
.Ale jak sobie pomyślalam o wykorzystywaniu na wszystkie sposoby to dziwne obrazy stanęły mi przed oczami, niekoniecznie nadające się na dobranockę dla grzecznych dzieci. :))))
05 lipca 2015 20:29 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Również na lewa stronę nakładam najpierw na palce potem podciągam na piętę jesli pięta dobrze "zaskoczy" to dalej idzie gładko ale jeśli nie zaskoczy to robi się ciężko
Do tej pory nie miałam z tym większych problemów ale tera upał stopy wilgotne i opuchnięte wiec idzie gorzej

U pierwsszego podopiecznego pończochy zakładałam na prawej stronie,ale miałam zalożone gumowe rękawice takie do prac kuchennych.Na poczatku wydawało mi sie to glupie i zupełnie bezpodstawne,ale jak załozyłam pierwszy raz za pomoca tych rękawic to robiłam to zawsze.Pończocha bardzo fajnie przykleja sie do gumy.Zaczynam od palców.Naciągama na palce dokładnie ,a potem harmonijki powstałe z pończochy naciągam na stopę i na górę.Ja mojemu podopiecznemu zakładałam takie pończochy do pachwiny i nie było z tym żadnego kłopotu.Fakt,ze ciężko na początku ,ale raz dwa idzie sobie technikę wypracować.Za tydzień też mnie czeka taki wysiłek.
06 lipca 2015 10:10 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj wielkie święto-urodziny PDP.Przez cały dzień spodziewamy się odwiedzin.Całe szczęście,że nie ja muszę to wszystko ogarniać.Wczoraj przyjechała córka PDP i wszystko organizuje a ja tymczasem mam trochę wolnego.Oczywiście posiłki dla naszej trójki przygotowuję ja ale poza tym mam dużo wolnego.Dzisiaj będę również gościem przy urodzinowym stole.Ach jak miło.
06 lipca 2015 10:56 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Mój nie ma demencji i swojej mamusi to z pewnością we mnie nie widzi

Marta znasz takie powiedzenie: "W starym piecu...?" ;-)
06 lipca 2015 12:08 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie kuknełam sobie w TV i dowiedziałam sie ze po krotkiej pauzie wrócę upały do DE.
06 lipca 2015 12:25
Poszukuję informacji o grupach i stawkach podatkowych w DE oraz poziomie opłat w poszczególnych. Wiem, że było to na forum szczegółowo podane, ale nie mogę znależć. Bardzo proszę o info, gdzie mogę tego szukać. Dzięki z góry za sugestie
06 lipca 2015 14:24 / 7 osobom podoba się ten post
A teraz naleje sobie w miske wody i postawie na tarsie.Kazdy ma taki basen na jaki go stać
06 lipca 2015 14:36 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

A teraz naleje sobie w miske wody i postawie na tarsie.Kazdy ma taki basen na jaki go stać:-):-)

Hahahaha - to samo powiedział mój Ludwig - zanim poszłam na basem - nalałam mu miskę zimnej wody, do której z rozkoszą włóżyl nogi....
06 lipca 2015 17:41 / 7 osobom podoba się ten post
Hej dziewczyny. Dojechalam wczoraj o 10 rano. Jestem w okolicach Donauwörth, prkatycznie 5 km. Na pierwszy rzut oka, wszystko gra. Babcia bezproblemowa Praktycznie spi w swoim fotelu, corka mieszka obnok, tez bezkonfliktowa, problem z netem, bo oni mi udostepniaja, wiec mam dopiero jak ziec wraca z pracy, a ze dzisiaj jeszcze nie wrocila no to corka musiala dzwonic jak to uruchomic(boja sie ze ktos im sie wlamie) i ja mam dopiero wtedy jak wlacza u siebie serwer. Ehc. Nie mam wolnego, a bardzo duzo Polek w okolicy i mlodych dziewczyn jak ja-tez opiekunek. Juz dzisiaj dzwonilam do agencji, ze jak nie 2 godziny pauzy na dzien, to cala niedziela, ma sie kto babcia zajac, tez chce wyjsc jest blisko jezioro itd. Nikomu tu wczesniej to nie przeszkadzalo, bo nie bylo innych opiekunek a ze jest coraz wiecej to moja zmienniczka powiedziala, ze po 2 tyg nie chciala juz dzwonic do agencji, bo mogliby powiedziec, ze wczesniej nie przeszkadzalo teraz tak. Ja dzisiaj dostalam telefon z zapytaniem jak podroz to od razu powiedziala,ze chce to wolne, bo nie rajcuje mnie pauza w pokoju, bo musze caly czas byc w domu. No to poki co na tyle.
Raczej problemu tu nie bedzie, jedynie o co bede mogla sie czepiac to internet i wolen, ale mam nadzieje, ze wszystko sie wyklaruje. :)