Na wyjeździe #26

14 lipca 2015 15:26
takaja

Możemy zrobimy wymianę nawet prawo jazdy mam i po DE jeździłam :)

Zapomniałaś? Robert nie zatrudnia osób z forum 
14 lipca 2015 16:05 / 3 osobom podoba się ten post
Ja to mam " ubaw" Wchodze do salonu Babcia kleczy miedzy nogami Podopiecznego i cos " maistruje" O przepraszam powiedzialam i chcialam juz wychodzic ale zawolalinie , zebym pomogla. No ladnie...pomyslalam z przerazeniem. Ale okazalo sie , ze Podopieczny tak sobie sznurek z spodniach dresowych zacisnol, ze nie dalo rady isc do toalety hiii Przynioslam nozyczki " ciach" i po sznurku.. Balam sie troche , zeby mi nie " gwizdnol" hee Bo przeciez nie znam reakcij na takowe posuniecia. Wytlumaczylam , ze to jest tylko ozdoba niepotrzebna. Uff podziekowal i usmiechnol sie. Haaa
14 lipca 2015 16:20 / 3 osobom podoba się ten post
pestka

..a co to za Problem,ze zmienniczka nie korzysta z czasu wolnego .Gdzie jest npisane ,ze ma wychodzic,zwiedzac,robic zakupy?MA TAKA MOZLIWOC:Skoro z niej nie korzysta to jej sprawa ,nikogo do niczego zmusic nie mozna.Jeden odpoczywa trawe koszac,drugi lezac w pokoju...Nastepna zmienniczka skorzysta z tego przywileju bo moze i tez bedzie dobrze...

Problem pojawia się wtedy,kiedy zmienniczka informuje wszem i wobec ,że ONA PRZERWY NIE POTRZEBUJE.....Przecież każda z nas od czasu do czasu nie wychodzi na przerwę ,przymusu nie ma ,ale sama przerwa jako taka byc musi i basta.Ja np, jak zimno to wolę pospać zamiast sie włóczyć na deszczu  czy po sklepach.Korzystanie z przerwy nie ma polegac na wychodzeniu ,tylko na tym,żeby te 2 godzinki w ciągu dnia pobyć ze sobą solo i choćby z myślą o następnych opiekunkach ,które na dane miejsce przyjadą ,żadna z nas nie powinna rodziny i PDP uczyć ,że przerwa nam nie jest potrzebna!!!
14 lipca 2015 16:34 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Problem pojawia się wtedy,kiedy zmienniczka informuje wszem i wobec ,że ONA PRZERWY NIE POTRZEBUJE.....Przecież każda z nas od czasu do czasu nie wychodzi na przerwę ,przymusu nie ma ,ale sama przerwa jako taka byc musi i basta.Ja np, jak zimno to wolę pospać zamiast sie włóczyć na deszczu  czy po sklepach.Korzystanie z przerwy nie ma polegac na wychodzeniu ,tylko na tym,żeby te 2 godzinki w ciągu dnia pobyć ze sobą solo i choćby z myślą o następnych opiekunkach ,które na dane miejsce przyjadą ,żadna z nas nie powinna rodziny i PDP uczyć ,że przerwa nam nie jest potrzebna!!!

Tak wlasne jest Tez tak uwazam jak Kasia63
A ja teraz czekam na Doktora bo zamowilam wizyte.
A nie powiedzieli mi , o ktorej godzine hmm
14 lipca 2015 16:36 / 3 osobom podoba się ten post
Sorki że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale moja córcia ''przyszywana'' poprosiła mnie o pomoc.Polega na tym:''Hej mamusia porozsylala bys moj post? po znajomych bierzemy udzial w konkursie o te obraczki jestesmy drudzy pomogla bys mi najlepiej prywatne wiadomosci wiem ze to zabiera duzo czasu ale pomogla bys?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1006178669416578&set=o.130087330376386&type=1&permPage=1
Trzeba wejs na tę stronę i polubić.
Jak znajdziecie chwilke to bedziemy wdzieczne
To maja być obraczki na koscielny,ich wymarzony slub.Cywilny juz mają.
14 lipca 2015 16:39 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Sorki że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale moja córcia ''przyszywana'' poprosiła mnie o pomoc.Polega na tym:''Hej mamusia porozsylala bys moj post? po znajomych bierzemy udzial w konkursie o te obraczki jestesmy drudzy pomogla bys mi najlepiej prywatne wiadomosci wiem ze to zabiera duzo czasu ale pomogla bys?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1006178669416578&set=o.130087330376386&type=1&permPage=1
Jak znajdziecie chwilke to bedziemy wdzieczne:-)

Poszło 
14 lipca 2015 16:40 / 2 osobom podoba się ten post
robert72

Stella z internetem, codziennie 4 godz wolne i raz w tygodniu jeden dzień,zarobek 1300 e,opieka na dziadkiem z pflegestufe 0. Tyle opis miejsca a teraz wczorajszy telefon od rodziny.Zadzwonili i powiedzieli, ze opiekunka nie korzysta z godz wolnych,ze siedzi w domu to moze by zmienic umowe skoro z tego wolnego nie korzysta. Odpowiedziałem, ze jedne panie siedza sobie w czasie wolnym w swoim pokoju, inne korzystaja z wolnego wychodząc na spacer,do miasta itd. potem krótka rozmowa z opiekunka gdzie usłyszałem, ze jej jest za dobrze i ona nie umie sie tam odnaleźć, nie umie tak smiało korzystac ze wszystkich przywilejów. Ręce mi opadły. Aha ,auto do dyspozycji ma, mogłaby na wycieczki jeździć.
Pytam więc, co zrobić w takim przypadku.Przyjedzie zmienniczka i ...Szkoda słów.Miłego dnia życzę

Teraz to ja nie wiem o co chodzi. Trzeba tak umowę konstruować,żeby była jasna i klarowana.Napisz w umowie przymusowe korzystanie z 4 godzin wolnego i będzie jasne jak słońce.A wytłumacz im,że jak siedzi w swoim pokoju bo tak lubi to własnie wolne ma.Niech jej nie wołają, czas sobie zagospodaruje sama.
Też nie korzystam wtedy kiedy mi przypadaja te godz. a nieraz i wcale nie wychodzę. Lecę rano gdy pdp spi a więc jest to moj czas na sen nie mam w umowie,że ciurkiem mam siedziec przy pdp.

Pytasz co robić w takim przypadku? nie uszczęśliwiaj na siłę.Kazda opiekunka czego innego szuka a jak jest szczęśliwa na szteli to po co jej jeszcze usprawniać wszystko.Nabierze dystansu,pozna rodzine, zaaklimatyzuje się i może zmieni nastawienie.Tez po kimś obejmowałam sztele nigdy mnie nie interesowało co robiła zmienniczka,starałam się swoje przeforsować.Ale tez nie zawsze sie udawało.Dziwna jakaś ta rodzina taka nie niemiecka.Wolne na siłę dają.
14 lipca 2015 16:47
ptaszek

Poszło :yeah:

Dziękuję ptaszynko
14 lipca 2015 16:51 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Dziękuję ptaszynko :-)

Ja tak zrobie. ale wieczorem

14 lipca 2015 16:54 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Jak znajdziecie chwilke to bedziemy wdzieczne:-)

Załatwione:):):):):)
14 lipca 2015 16:58 / 5 osobom podoba się ten post
Agama - fajny pomysł. Jestem za
14 lipca 2015 17:07 / 1 osobie podoba się ten post
agama, mówisz i masz
14 lipca 2015 17:25 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Mam podobne warunki, nawet bardzo podobne.
Przez chwile nawet pomyslalam, ze to o moim miejscu pracy napisales.
Z tym, ze ja mam pewne opory w korzystaniu z auta, gdy Pdp w nim nie siedzi. Jezdeze wiec na wycieczki razem z moim Pdp.-))
Zna wszystkie katy, pokazuje ciekawe miejsca i tym sposobem nawet nie zauwazam, jak miesiac mija.
Po pauzie w auto wsiadamy, jak dalej-navigacje nastawiamy i w droge..-))

Amelka to trafiłaś tak jak Ja -jedyne co mnie różni to brak prawka ,przez co nie mogę nigdzie jeżdzić ( Pdp nie ma samochodu )Mnie już 4 litery bola od siedzenia ale postanowiłam sobie zrobić małą podróż do innego miasteczka -czekam tylko na pogodę ,bo narazie pada ,pada i pada. Niech żyją sztele ,gdzie człowiek odpoczywa.  
14 lipca 2015 17:32 / 3 osobom podoba się ten post
Podpisuje się pod bolącym tyłkiem od siedzenia
14 lipca 2015 18:00
Nie wiem w jakim dziale zapytać.Jestem na wyjeździe,a więc zapytam tutaj.
Czy ktoś dostaje kasę na konto w Polsce w złotówkach?Pilne!