14 lipca 2015 15:08 / 3 osobom podoba się ten post
robert72Stella z internetem, codziennie 4 godz wolne i raz w tygodniu jeden dzień,zarobek 1300 e,opieka na dziadkiem z pflegestufe 0. Tyle opis miejsca a teraz wczorajszy telefon od rodziny.Zadzwonili i powiedzieli, ze opiekunka nie korzysta z godz wolnych,ze siedzi w domu to moze by zmienic umowe skoro z tego wolnego nie korzysta. Odpowiedziałem, ze jedne panie siedza sobie w czasie wolnym w swoim pokoju, inne korzystaja z wolnego wychodząc na spacer,do miasta itd. potem krótka rozmowa z opiekunka gdzie usłyszałem, ze jej jest za dobrze i ona nie umie sie tam odnaleźć, nie umie tak smiało korzystac ze wszystkich przywilejów. Ręce mi opadły. Aha ,auto do dyspozycji ma, mogłaby na wycieczki jeździć.
Pytam więc, co zrobić w takim przypadku.Przyjedzie zmienniczka i ...Szkoda słów.Miłego dnia życzę
Mam podobne warunki, nawet bardzo podobne.
Przez chwile nawet pomyslalam, ze to o moim miejscu pracy napisales.
Z tym, ze ja mam pewne opory w korzystaniu z auta, gdy Pdp w nim nie siedzi. Jezdeze wiec na wycieczki razem z moim Pdp.-))
Zna wszystkie katy, pokazuje ciekawe miejsca i tym sposobem nawet nie zauwazam, jak miesiac mija.
Po pauzie w auto wsiadamy, jak dalej-navigacje nastawiamy i w droge..-))