Na wyjeździe #26

13 lipca 2015 19:01 / 3 osobom podoba się ten post
Madeleine234

hmmm, dziadek zaprowadził mnie dzisiaj do Polaków, którzy mieszkają tuz obok
odczucia mam mieszane, o ile Polka bardzo sympatyczna, o tyle jej mąż zachowywał się tak jakby wstydził się, ze jest Polakiem
mam nadzieję, ze to mylne wrażenie, ale facet miał coś służalczego i psiego w sposobie zachowania
jutro idę tam sama na herbatkę ,to zweryfikuję

obys sie jeszcze bardziej nie rozczarowala, ale sprawdz, zawsze to jakas odskocznia od codziennosci
13 lipca 2015 19:28 / 3 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Pierwszy raz musze zajac sie pozbyciem butelek z domu. Ta maszyna w sklepie przyjmuje wszystkie ? i czy tylko wsadzam w dziurke czy cos jeszcze muszę ?

Ha haa Tylko wsadzasz w dziurke...a dalej juz samo idzie.
13 lipca 2015 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Ha haa Tylko wsadzasz w dziurke...a dalej juz samo idzie.:-)

Nie w dziurke,tylko w dziure duza  
13 lipca 2015 19:33 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Nie w dziurke,tylko w dziure duza :-) :-) 

To prawda dziura jak u Elefanta hiiii
13 lipca 2015 21:22 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

To prawda dziura jak u Elefanta hiiii

13 lipca 2015 21:46 / 3 osobom podoba się ten post
takaja

z takim Hintern , nie musi
14 lipca 2015 07:20 / 3 osobom podoba się ten post
Madeleine234

hmmm, dziadek zaprowadził mnie dzisiaj do Polaków, którzy mieszkają tuz obok
odczucia mam mieszane, o ile Polka bardzo sympatyczna, o tyle jej mąż zachowywał się tak jakby wstydził się, ze jest Polakiem
mam nadzieję, ze to mylne wrażenie, ale facet miał coś służalczego i psiego w sposobie zachowania
jutro idę tam sama na herbatkę ,to zweryfikuję

TRzymaj zdrowy dystans . Może bez obecnosci Niemców facet się rozluzni ? W kazdym razie nie ma co sobie brac do głowy - pójdziesz , zobaczysz , a to nic nie kosztuje :)
14 lipca 2015 09:06 / 4 osobom podoba się ten post
Stella z internetem, codziennie 4 godz wolne i raz w tygodniu jeden dzień,zarobek 1300 e,opieka na dziadkiem z pflegestufe 0. Tyle opis miejsca a teraz wczorajszy telefon od rodziny.Zadzwonili i powiedzieli, ze opiekunka nie korzysta z godz wolnych,ze siedzi w domu to moze by zmienic umowe skoro z tego wolnego nie korzysta. Odpowiedziałem, ze jedne panie siedza sobie w czasie wolnym w swoim pokoju, inne korzystaja z wolnego wychodząc na spacer,do miasta itd. potem krótka rozmowa z opiekunka gdzie usłyszałem, ze jej jest za dobrze i ona nie umie sie tam odnaleźć, nie umie tak smiało korzystac ze wszystkich przywilejów. Ręce mi opadły. Aha ,auto do dyspozycji ma, mogłaby na wycieczki jeździć.
Pytam więc, co zrobić w takim przypadku.Przyjedzie zmienniczka i ...Szkoda słów.Miłego dnia życzę
14 lipca 2015 09:16
robert72

Stella z internetem, codziennie 4 godz wolne i raz w tygodniu jeden dzień,zarobek 1300 e,opieka na dziadkiem z pflegestufe 0. Tyle opis miejsca a teraz wczorajszy telefon od rodziny.Zadzwonili i powiedzieli, ze opiekunka nie korzysta z godz wolnych,ze siedzi w domu to moze by zmienic umowe skoro z tego wolnego nie korzysta. Odpowiedziałem, ze jedne panie siedza sobie w czasie wolnym w swoim pokoju, inne korzystaja z wolnego wychodząc na spacer,do miasta itd. potem krótka rozmowa z opiekunka gdzie usłyszałem, ze jej jest za dobrze i ona nie umie sie tam odnaleźć, nie umie tak smiało korzystac ze wszystkich przywilejów. Ręce mi opadły. Aha ,auto do dyspozycji ma, mogłaby na wycieczki jeździć.
Pytam więc, co zrobić w takim przypadku.Przyjedzie zmienniczka i ...Szkoda słów.Miłego dnia życzę

Czego więcej trzeba cud miód ale są osoby przestraszone gdzie właśnie z tych dobroci nie korzystają,mamy tu też taką koleżankę na spacer wyciągałyśmy kilka dni bo powiedziała a co powie syn pd jak się dowie że ona wyszła,no przecież ma 2 godz wolnego po obiedzie pd śpi,no ale w końcu wyszła z nami ale zegarek to miałam jej wyrzucić,bo zerkała co chwilę,no to sam widzisz jak mogła odpocząć,może faktycznie w swoim pokoju bardziej by się odreagowała.
14 lipca 2015 09:28 / 1 osobie podoba się ten post
Malina

Czego więcej trzeba cud miód ale są osoby przestraszone gdzie właśnie z tych dobroci nie korzystają,mamy tu też taką koleżankę na spacer wyciągałyśmy kilka dni bo powiedziała a co powie syn pd jak się dowie że ona wyszła,no przecież ma 2 godz wolnego po obiedzie pd śpi,no ale w końcu wyszła z nami ale zegarek to miałam jej wyrzucić,bo zerkała co chwilę,no to sam widzisz jak mogła odpocząć,może faktycznie w swoim pokoju bardziej by się odreagowała.

I ja taka mam zmienniczkę nic jej nie potrzeba jest na każde zawołanie a ja teraz nie moge doprowadzić PDP na właściwe tory ręce mi juz opadają dzis rano wyglądałam jak zombi i jak tu sie nie malować
14 lipca 2015 09:33
robert72

Możemy zrobimy wymianę nawet prawo jazdy mam i po DE jeździłam :)
14 lipca 2015 14:55 / 1 osobie podoba się ten post
..a co to za Problem,ze zmienniczka nie korzysta z czasu wolnego .Gdzie jest npisane ,ze ma wychodzic,zwiedzac,robic zakupy?MA TAKA MOZLIWOC:Skoro z niej nie korzysta to jej sprawa ,nikogo do niczego zmusic nie mozna.Jeden odpoczywa trawe koszac,drugi lezac w pokoju...Nastepna zmienniczka skorzysta z tego przywileju bo moze i tez bedzie dobrze...
14 lipca 2015 14:56 / 1 osobie podoba się ten post
pestka

..a co to za Problem,ze zmienniczka nie korzysta z czasu wolnego .Gdzie jest npisane ,ze ma wychodzic,zwiedzac,robic zakupy?MA TAKA MOZLIWOC:Skoro z niej nie korzysta to jej sprawa ,nikogo do niczego zmusic nie mozna.Jeden odpoczywa trawe koszac,drugi lezac w pokoju...Nastepna zmienniczka skorzysta z tego przywileju bo moze i tez bedzie dobrze...

a mnie Pestko nie interesujesz Ty i Twoje agresywne zachowanie,wypowiedzi i zaczepki.
Nie interesuj sie mna i nie staraj sie mnie prowokowac swoimi wpisami,bo mi to najzwyczajniej,,wisi,,
Poszukaj sobie innego obiektu do kopania.
14 lipca 2015 15:08 / 3 osobom podoba się ten post
robert72

Mam podobne warunki, nawet bardzo podobne.
Przez chwile nawet pomyslalam, ze to o moim miejscu pracy napisales.
Z tym, ze ja mam pewne opory w korzystaniu z auta, gdy Pdp w nim nie siedzi. Jezdeze wiec na wycieczki razem z moim Pdp.-))
Zna wszystkie katy, pokazuje ciekawe miejsca i tym sposobem nawet nie zauwazam, jak miesiac mija.
Po pauzie w auto wsiadamy, jak dalej-navigacje nastawiamy i w droge..-))
14 lipca 2015 15:21
pestka

Masz racje,czasem jest tak że dziewczyna się przekonała że nie warto się integrować z innymi i  po    prostu nie chce towarzystwa,nie każdy każdemu pasuje na dzień dobry,a czasami jest tak że spotykamy się jesteśmy kilka lat w jednym miejscu i jest fajnie.Nikt nikomu się nie narzuca.Każdy robi ze swoim czasem jak mu pasuje.