Na wyjeździe #26

19 lipca 2015 11:14 / 6 osobom podoba się ten post
agama

Agama się upiększa :-)
Ponieważ nie wiedzieć czemu w tym roku,już na wyjeździe okazało się ze słoneczko mi szkodzi,postanowiłam uzyć po raz pierwszy samoopalacza.Zaczęłam ostrożnie-od nóg-w razie czego schowam :-)
zrobiłam wszystko zgodnie z zalecenieniami.Zapomniałam niestety,że na górnej części stopy mam taką bardzo sucha skórę juz od lat-wielkości dwuzłotówki.Zadne pilingi i smarowania nie pomagaja lub działaja krótko.Tak mam i już.
No iteraz mam w tym miejscu taką wątpliwie piękną,brazową plamę.
Mam nadzieję ze do wyjazdu jakoś to zblednie.
Sok z cytryny nie za bardzo to odbarwił.
No cóż-jak dbasz tak masz:palka:

Agama, znasz zielsko które zwą "jaskółczym zielem"? Słowo daję że zapomniałam jak się toto nazywa naprawdę. Ma drobne żółte kwiatki i mleko w łodygach i listkach (wypływa po złamaniu łodyżki czy urwaniu liścia). Mleczko jest białe ale barwi skórę na brązowo.Nie, nie smaruj się tym w celu samoopalenia :))))))))Smaruj tym to miejsce z suchą skórą, najlepiej codziennie. Skuteczne na mnie i na moim dziecku się okazało; może i Tobie pomoże. Rewelacyjnie działa też na kurzajki :)
https://www.google.pl/search?q=jask%C3%B3%C5%82cze+ziele&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CB8QsARqFQoTCMHovrHt5sYCFWqUcgodafoH5g
19 lipca 2015 11:20
Lili

Agama, znasz zielsko które zwą "jaskółczym zielem"? Słowo daję że zapomniałam jak się toto nazywa naprawdę. Ma drobne żółte kwiatki i mleko w łodygach i listkach (wypływa po złamaniu łodyżki czy urwaniu liścia). Mleczko jest białe ale barwi skórę na brązowo.Nie, nie smaruj się tym w celu samoopalenia :))))))))Smaruj tym to miejsce z suchą skórą, najlepiej codziennie. Skuteczne na mnie i na moim dziecku się okazało; może i Tobie pomoże. Rewelacyjnie działa też na kurzajki :)
https://www.google.pl/search?q=jask%C3%B3%C5%82cze+ziele&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CB8QsARqFQoTCMHovrHt5sYCFWqUcgodafoH5g

Jeszcze tej strony nie odwiedziłam ale to zrobię.
Masz na mysli że to na to ''wysuszone''miejsce pomoze?

19 lipca 2015 11:43 / 4 osobom podoba się ten post
agama

Jeszcze tej strony nie odwiedziłam ale to zrobię.
Masz na mysli że to na to ''wysuszone''miejsce pomoze?

Tak. Miałam na wysokości kostki po zewnętrznej stronie taki suchy placek. Nie pomagały maści od dermatologów i moi rodzice walczyli z tym chyba z 5 lat, aż będąc kiedyś u mojej babci poszłam z nią do lekarza  - to był taki sympatyczny wiejski staruszek, bardziej bazujący na naturze niż na chemi w tabsach. I babcia zapytała go przy okazji co by na to poradził. Smarowałam i pomogło, mało tego - nie wróciło. 
A mój syn miał na nadgarstku takie samo "cóś" i jak przypomniałam sobie to też smarowałam. Pomogło...
19 lipca 2015 12:03 / 2 osobom podoba się ten post
Lili

Tak. Miałam na wysokości kostki po zewnętrznej stronie taki suchy placek. Nie pomagały maści od dermatologów i moi rodzice walczyli z tym chyba z 5 lat, aż będąc kiedyś u mojej babci poszłam z nią do lekarza  - to był taki sympatyczny wiejski staruszek, bardziej bazujący na naturze niż na chemi w tabsach. I babcia zapytała go przy okazji co by na to poradził. Smarowałam i pomogło, mało tego - nie wróciło. 
A mój syn miał na nadgarstku takie samo "cóś" i jak przypomniałam sobie to też smarowałam. Pomogło...

Jaskółcze ziele stosowałam na kurzajkę u córki i bardzo pomogło,ale nie wiedziałam,ze na suchą skóre tez pomaga. Koniecznie musze wypróbować,choć tu w okolicy nie widziałam tego zielaka,ale poszukam dokładniej. Dzięki Lilii.
19 lipca 2015 12:09 / 2 osobom podoba się ten post
Lili

Melduję się w niedzielne przedpołudnie... Od rana leje, znowu... Z ręką na sercu Wam mówię, że jak ten nadchodzący tydzień też będzie pod znakiem kapiącej z nieba wody to z ogromnym krzykiem ucieknę z B. Wszędzie upały tylko tu u mnie słońce pokazuje się raz na 7 - 10 dni...
A smolę to... Obiad pyrka w garach, babcia podsypia w fotelu, dziadek raźnie dotrzymuje jej towarzystwa więc byle do popołudnia.
Najpierw zjem jeden obiad z PDP, potem drugi który gotuje moje kochanie; i będę musiała jeść porcje mocno mikroskopijne bo po drugim obiedzie mamy zaproszenie od jego syna na lody. Dziecko przyjechało popracować w wakacje (korzystając z tego że w firmie taty jest taka możliwość) i trzeba zacieśniać więzy. Rodzinne, przyjaźni i czego tam jeszcze chcieć. Jak na razie nie narzekam; progenitura na poziomie się ustawiła. Ciekawe czy z drugiej strony ja wypadam tak samo :)))))))))))))))))

Bankowo Lili No i juz obiad zjedzony dzionek zaliczony!!!Miłego popołudnia tobie i reszcie aniołkow
19 lipca 2015 21:03 / 4 osobom podoba się ten post
Poszli wszyscy,jestem sama ze śpiącymi pdp;moim i tym nie moim. Matko kochana jaka cisza ,naciesyc się mogę. Z tej radości zrobiłam sobie jajecznice z kurkami,bo Zosia narobiła mi ochoty.
19 lipca 2015 21:35 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Poszli wszyscy,jestem sama ze śpiącymi pdp;moim i tym nie moim. Matko kochana jaka cisza ,naciesyc się mogę. Z tej radości zrobiłam sobie jajecznice z kurkami,bo Zosia narobiła mi ochoty.:modlmy sie:

to ile trzeba pozniej imbiru wypic po takiej kolacji o tej porze ???
19 lipca 2015 21:40 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

to ile trzeba pozniej imbiru wypic po takiej kolacji o tej porze ???:lol3:

Niewiele , zupełnie niewiele .....przecież wiesz , że tylko jaja z jajecznicy sie liczą , kurki jak weszły tak i z żołądka wyjdą . Kiedyś , dawno temu na poczcie były takie specjalne słuzbowe koperty , nazywano je " 6 x użyć " , czyli sześciokrotnie przesyłano z urzędu pocztowego do innego UP . Kurki też można by było w podobny , wielokrotny sposób używać
19 lipca 2015 21:46 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Niewiele , zupełnie niewiele :-).....przecież wiesz , że tylko jaja z jajecznicy sie liczą , kurki jak weszły tak i z żołądka wyjdą . Kiedyś , dawno temu na poczcie były takie specjalne słuzbowe koperty , nazywano je " 6 x użyć " , czyli sześciokrotnie przesyłano z urzędu pocztowego do innego UP . Kurki też można by było w podobny , wielokrotny sposób używać :-):blee:

tez tak mysle o kurkach i tak sobie wykombinowalem ze pewnie te w puszkach to sa z resyclingu 
20 lipca 2015 09:37 / 10 osobom podoba się ten post
PDP w przedszkolu, PDP-na w łóżku, ja kończę kawę i myślę co by tu zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem... Pójdę zaraz na zakupy i do lekarza po recepty, po drodze zahaczę o Schlüsseldienst dorobić klucz od naszego mieszkania, bo moje kochanie w sobotę sprawdzało ile ma w rękach siły...
Klucz był lekko wykrzywiony no to chciał go naprostować, a ten wziął i się złamał
Dobrze że sprawdzał tą siłę teraz; jak jestem tu a nie w Polsce, bo musiałby kombinować jak wejść do mieszkania oknem
Wczorajsze popołudnie udało się znakomicie, przeciągnęliśmy młodego po zakamarkach starówki i rynku, skonsumowaliśmy co-nieco, rozmowom i śmiechom nie było końca; aż żal było wracać.
Najważniejsze chwile choć krótkie czasem - najdłużej zostają w pamięci...

20 lipca 2015 13:44 / 1 osobie podoba się ten post
Witajcie Ludeczkowie.Mam problem ze znalezieniem wpisu na temat specjalnych majtek dla Pdp.Któraś z Was pisała,że można takowe kupić w aptece.Czy mogłybyście mi pomóc i podać ich nazwę.Muszę coś wymyślić dla mojej PDP bo nagminnie zdejmuje pampersa w nocy.Kombinowałam na wszystkie strony ale to nic nie daje.Już mi się pomysły wyczerpały.
20 lipca 2015 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
balutka

Witajcie Ludeczkowie.Mam problem ze znalezieniem wpisu na temat specjalnych majtek dla Pdp.Któraś z Was pisała,że można takowe kupić w aptece.Czy mogłybyście mi pomóc i podać ich nazwę.Muszę coś wymyślić dla mojej PDP bo nagminnie zdejmuje pampersa w nocy.Kombinowałam na wszystkie strony ale to nic nie daje.Już mi się pomysły wyczerpały.:brak wiary:

Ale to chyba nie o majtki a o body chodzi?
20 lipca 2015 13:57
MeryKy

Ale to chyba nie o majtki a o body chodzi?

Właśnie do końca nie jestem pewna czy była mowa o majtkach czy bodach.Mam pytanie czy te body kupuje się również w aptece czy może w jakimś sklepie z bielizną.Może wiesz coś na ten temat.
20 lipca 2015 14:01 / 1 osobie podoba się ten post
balutka

Właśnie do końca nie jestem pewna czy była mowa o majtkach czy bodach.Mam pytanie czy te body kupuje się również w aptece czy może w jakimś sklepie z bielizną.Może wiesz coś na ten temat.

Czytałam o tym, ale nie pamiętam gdzie kupowane były? I tematu też nie potrafię odnaleźć? Coś słabo działa ta wyszukiwarka forumowa?
20 lipca 2015 15:16
balutka

ja pisalam o pajacykach dla mojego poprzedniego pdp,bo pampersy rozpinal.mozna zakupic w inernetowni na stronie dla dementykow .kosztuja ok 30 e.polecam szczegolnie te z zamkiem na plecach