powinny byc pasy do przypiecia pdp..cos jest nie tak z twoim ustrojstem.
powinny byc pasy do przypiecia pdp..cos jest nie tak z twoim ustrojstem.
Czy ktoś z was przy swoich pdp używa scala mobil? To jest takie krzesło do wchodzenia i schodzenia ze schodów razem z osobą która siedzi.
Tutaj gdzie jestem jest to ustrojstwo i wczoraj prawie zabiłam pdp,trzeba miec siłe w rękach żeby to coś utrzymać jak schodzi ze schodów dobrze że był syn to ją złapał bo by wypadła mi z tego krzesła;niestety ona waży ok 100kg i wystarczy lekko stracic równowage i koniec.....
Już sama nie wiem albo ja nie potrafie się z tym obchodzic albo ona jest poprostu za ciężka dla mnie.
U mojej babci było to testowane, tzn. przyjechał pan i nam prezentował. Od razu powiedziałam, że ja tego obługiwać nie będę, bo zbyt niebezpieczne mi się to wydawało.
Czy ktoś z was przy swoich pdp używa scala mobil? To jest takie krzesło do wchodzenia i schodzenia ze schodów razem z osobą która siedzi.
Tutaj gdzie jestem jest to ustrojstwo i wczoraj prawie zabiłam pdp,trzeba miec siłe w rękach żeby to coś utrzymać jak schodzi ze schodów dobrze że był syn to ją złapał bo by wypadła mi z tego krzesła;niestety ona waży ok 100kg i wystarczy lekko stracic równowage i koniec.....
Już sama nie wiem albo ja nie potrafie się z tym obchodzic albo ona jest poprostu za ciężka dla mnie.
Owszem, tez testowalam. Musza byc pasy, to jedna sprawa. Druga - trzeba naprawde miec "krzepe", zeby to obslugiwac. Moze w przypadku koniecznosci pokonania 1/2 pietra zdaje egzamin, ale ciezko. Dwa razy transportowalismy moja PDP z trzeciego pietra - raz tytulem testu, drugi raz - musielismy i sprzet stal sobie pokryty kurzem. Ostatni raz PDP "zjezdzala" na scala profesjonalnym w towarzystwie dwoch sanitariuszy i tez sie upocili, a wazyla moze z 50 kg.
Mi się tez to wydaje niebezpieczne,jak to coś cię przeciągnie do przodu to widzę siebie i pdp jako mokrą plamę.
Dlatego odmówiłam że to bede obsługiwać i się zrobiła bardzo nieciekawa atmosfera-szkoda tylko że wcześniej nikt mi nie powiedział prawdy że pdp tyle waży.
Kasia to takie urzadzenie? czasami wzrost opiekunki a czesto jego brak pomaga w takich sytuacjach.Mnie zabronili chociaz wcale sie rwałam sie do korzystania z niego, potworne to jest i wymaga sprytu i siły.
Dokładnie tak to wygląda,to teraz sobie możecie wyobrazic że siedzi na tym w pół bezwładne 100kg ciało i ja mam ją tym czymś zwieźc po schodach samo to krzesło waży ok 20kg.
Nie radzę nikomu się do tego rwac raz byłam sama świadkiem jak pflegedienst odmówiło transportu chorego w ten sposób teraz już wiem dlaczego.
Dokładnie tak to wygląda,to teraz sobie możecie wyobrazic że siedzi na tym w pół bezwładne 100kg ciało i ja mam ją tym czymś zwieźc po schodach samo to krzesło waży ok 20kg.
Nie radzę nikomu się do tego rwac raz byłam sama świadkiem jak pflegedienst odmówiło transportu chorego w ten sposób teraz już wiem dlaczego.
Aniu pasów nie ma bo syn tłumaczy że jak matka miałaby nie daj boże spaść komuś to lepiej żeby poleciała tylko ona a nie razem z tym krzesłem bo wtedy to trup na miejscu,dla mnie to żadne pocieszenie boję się tego ustrojstwa PDP waży prawie 100kg no kurcze sporo więcej od mnie więc ja nie mam albo takiej siły żeby ją na tym utrzymać albo nie umiem się z tym obchodzić-póki co powiedziałam że nie będe jej na tym sadzać że jak chcą żeby wyszła na dwór musi przyjść ktoś silniejszy od mnie-to usłyszałam że my wszystkie polki dziwnie bez siły jesteśmy......
idiotyzm.powinni pokazac jak sie tego ustrojstwa uzywa...
idiotyzm.powinni pokazac jak sie tego ustrojstwa uzywa...
Raczej powinni karac za takie narażanie zycia i zdrowia opiekunki na niebezpieczenstwo! Niech sobie pokazywanie darują :-)
to tez racja.ale mnie fachowiec zademonstrowac probowal to ustrojstwo i okazalo sie ,ze za strome schody sa i nie mozna stosowac tego...pewno nie przetestowali dokladnie i dlatego ustrojstwo nie zdaje egzaminu...fachowiec mowil,ze do obslugo tegoz najlepiej 2 osoby ..
Schody - tak, sa okreslone wymiary (szerokosc i wysokosc stopni). Dwie osoby - tak, obydwie po treningu kulturystycznym !