Na wyjeździe #26

22 lipca 2015 11:37
emilia

Schody - tak, sa okreslone wymiary (szerokosc i wysokosc stopni). Dwie osoby - tak, obydwie po treningu kulturystycznym !

U mnie schody sa wyłożone płytkami więc już jest kiepsko no nie dam rady tego kloca tym zwozić mogła sie rodzina zastanowić jak to będzie do tej pory wszystkie opiekunki odmawiały to robić ja próbowałam bo chciałam sie nauczyć ale niestety nie będe się za to więcej brała,to prawda to obsługi tego potrzeba albo silnego chłopa albo dwóch kobiet.
22 lipca 2015 12:10 / 2 osobom podoba się ten post
Też miałam do czynienia z takim krzesełkiem,ale wyglądało inaczej,miało pasy i było dość lekkie. Babcia ważyła 45 kg a i tak dwóch pielęgniarzy zwoziło ją po schodach.Osobiście nigdy nie pojęłabym się zwożenia kogokolwiek.
22 lipca 2015 12:11
Kasiachodzież - takie ustrojstwo miałam na piekielnej szteli rok temu w Reinsfeld. Syn - geniusz (kwalifikowany pielęgniarz) wymyslił sobie że bezwładnego ojca będę mu na to sadzać i na dworze przesadzać z tego na rollstuhl, po czym skorzysta z uroku spacerów (ojciec jego, czyli moj pdp). Na próbę posadził na tym matkę i najpierw zaprezentował urządzonko facet który to przywiózł, potem syn sam spróbował a na koniec ja. Frau O. - choć przytomna - gibała się w te i we wte; więc dołożyłam sobie kolejny kamyczek do ogródka niechęci rodziny i odmówiłam. Nie obyło się bez burczenia i telefonu do agencji, a jakże... Tyle że polska agencja stanęła po mojej stronie... Ale nie dali mi zapomnieć do końca pobytu że się nie zgodziłam.
Oj... niechetnie wracam nawet pamięcią do tamtej szteli...
Agama - jak czytasz to daj znać, bo umknęło mi to. Tobie też to prezentowali?
22 lipca 2015 12:12
eeee no. Co Niemcy to wgl mysla, ze my to dzwigi kuzwa, ze baby od pluga oderwane, ze nami mozna pole orac. Bez sensu to jest. jak mozna dzwigac non stop kogos prawie niewlanego.Nie rozumie tego, przeciez to opiekunka sie meczy, nie pdp bo jemu to egal, bo i tak nic nie czuje. Ehh.. Ciezka jest praca opiekunki.
22 lipca 2015 12:14
kasiachodziez

Jak jeszcze raz trafie na zmienniczke która nawet z grubsza nie posprząta tzn.nie odkurzy i nie zeskrobie z wanny półrocznego brudu jak słowo daje jej nazwisko padnie tutaj-może to w końcu zmobilizuje co niektóre opiekunki do sprzątania przed przyjazdem zmienniczki.
Mam dość zaczynania pracy od sprzątania żeby mieszkać jak człowiek.
Jestem tutaj od środy i dopiero dzisiaj doprowadziłam dom do stanu użytkowania.

Ja u siebie nie zdazylam, a wczoraj wywalilam z kuchni gazety z 2 miesiecy i jakies smieci. A i mi sie oberwalo od sasiadki bo zmienniczka szkla nie wynosila, a ja po niej nie bede, niech lezy az zgnije. Ehhh no ajk tak mozna.
22 lipca 2015 12:21
Jolek

Ja u siebie nie zdazylam, a wczoraj wywalilam z kuchni gazety z 2 miesiecy i jakies smieci. A i mi sie oberwalo od sasiadki bo zmienniczka szkla nie wynosila, a ja po niej nie bede, niech lezy az zgnije. Ehhh no ajk tak mozna.

Jola ja tez mam dwa kosze
Sloikow itp w spadku mi pozostawila zmienniczka.wywale to ale nie wiem, gdzie jest
Kontener hmm.
22 lipca 2015 12:35
Jolek

Gazety to jeszcze,zawsze można poczytać:)Mnie bardziej irytuje zapas plastikowych pudełek po mięsie....na co ,po co?
22 lipca 2015 13:05
Ona_Lisa

Jola ja tez mam dwa kosze
Sloikow itp w spadku mi pozostawila zmienniczka.wywale to ale nie wiem, gdzie jest
Kontener hmm.

ja mam kontener niedaleko, ale kurde zostawila mi caly wor tego szkla i co ja mam dzwigac to ?? wystaczy ze 14 razy na dzien dzwigam pdp jeszcze w przerwie mam latac z worem slikow. Boze, swiat sie psuje.
22 lipca 2015 13:07
Jolek nie ma w rodzinie nikogo z samochodem?
22 lipca 2015 13:10
Marta

Jolek nie ma w rodzinie nikogo z samochodem?

tu nie ma rodziny............ fajnie,bo nikt sie nie wtraca
22 lipca 2015 13:16
No i niefajnie bo szkła nie ma kto wywieźć;)
22 lipca 2015 14:15 / 8 osobom podoba się ten post
Jedno z dzisiejszych ogłoszeń wywołało u mnie śmiech :))))))))
PDP mieszka w domu w kształcie litery L.......
Szkoda że L bo ja bym wolała U tak mi się przypomniała posiadłośc Carringtonów z Dynastii :))))
22 lipca 2015 14:19 / 4 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Jedno z dzisiejszych ogłoszeń wywołało u mnie śmiech :))))))))
PDP mieszka w domu w kształcie litery L.......
Szkoda że L bo ja bym wolała U tak mi się przypomniała posiadłośc Carringtonów z Dynastii :))))

Mnie to bardziej ujęło nowoczesne mieszkanie a dla opiekunki -suterena- a nie lepiej napisać zagrzybiona, śmierdząca piwnica?
22 lipca 2015 14:22 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

Mnie to bardziej ujęło nowoczesne mieszkanie a dla opiekunki -suterena- a nie lepiej napisać zagrzybiona, śmierdząca piwnica? :zaklopotanie::brawo1:

No cóż głosno trzeba przyznać że "rozpieszczają" nas tymi warunkami mieszkalnymi i teraz nie jedna poszukujaca bedzie miec dylemat nowoczesne mieszkanie w suterenie czy dom w L ...........
23 lipca 2015 12:08 / 11 osobom podoba się ten post
Mam dylemat-czy się chwalić czy żalić?
Nagle okazuje się,że jestem wymarzoną opiekunka.Sęk w tym,że osobiście dzwonią do mnie rodziny Pdp u których byłam(wytrzymałam)1-1,5 mc-a.
A teraz słyszę''prosimy!Wracaj jak najszybciej!''
Żadnej z tych osób niczego nie obiecywałam.Dodatkowo moja nazwijmy ja''macierzysta''firma też nagabuje o powrót do dziadeczków.
Tylko że ja się juz rozbisurmaniłam
-mogę jesc to na co mam ochote i nie kupuję tego za własne pieniadze
-mam internet za który nie muszę sama płacić
-przesypiam całe noce
-czas wolny bez ograniczen
-no i nie mieszkam w suterenie
Miałam nosa,ze uciekałam z tych miejsc tak szybko jak sie dało:)